Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná jsem viděl příliš málo ze Star Treku, abych mohl pochopit všechny narážky, ale Galaxy Quest není nijak zvlášť zábavným dílkem - což považuju za zásadní mínus. Brakovost i tucty klišé mohou být zamýšlené a brané s nadhledem sebevíc, jenže... prostě nebaví. Zasmál jsem se dohromady přesně jednou, film na chvíli pozastavil celkem čtyřikrát. Nebýt skvělého hereckého obsazení, asi bych hdnotil ještě níže... škoda, námět byl přinejmenším nadějný. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná sci-fi komedie, u které se rozhodně nudit nebudete. S nadsázkou paroduje všechny kultovní sci-fi (především Star Trek), ale přesto zachovává vážnost děje. Výborný Tim Allen a Alan Rickman vyzdvihují tenhle film a stále nechápu, proč se nedočkal většího diváckého ohlasu. Pro mne určitě jednička mezi "inteligentními" parodiemi. 90% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne vyborna, ani ne tak parodie jako pocta Star Treku. Ze zacatku kdyz jsou jeste na zemi tak to je proste komedie, Allen s kocovinou je vybornej a hlavne Alan Rickman coby doktor Lazarus, kteryho uz nebavi rikat hlasky ze serialu je dokonalej. Ostatni herci jsou ale taky slusny. Potesila me ucast Tonyho Shalbouba a i Sam Rockwell je jako srab vybornej. Jen by me zajimalo jak moc prifoukli Sigourney Weaver kozy. Kdyz se dostanou konecne do vesmiru tak mi triky prisly na opravdu vyborne urovni a napinavy to bylo vic nez vetsina dilu Star Treku. Dokonce bych rek, ze i dabing se poved. Hlavne pritepleny hlasky mimozemstanu, kteri jsou se svoji naivitou fakt super, ale misty uz lezou trochu na nervy. Navic tu je vybornej zaporak, kterej sice vypada trosku jak zelvy ninja, ale presto je dost cool. Skutecne vyborna a svizna sci-fi komedie. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšia epizóda Star Treku vôbec! ;-) Objektívne by som mal dať 4*, predsa len sa mi zdá, že ten geniálny nápad sa dal vyťažiť ešte trochu lepšie (celkom ma mrzí, že nevznikla dvojka, ktorá by sa ešte viac vyzabávala na ďalších žánrových pravidlách), ale... tak či onak je to ak nie najlepšia, tak určite jedna z najlepších sci-fi komédií vôbec (Muži v čiernom sa vôbec nechytajú). Navyše som človek, ktorý chodí na sci-fi cony, takže viem, že to fanovské nadšenie vôbec nie je prehnané a že herci zo starých scifíčok sa naozaj dokážu conmi živiť (zažil som chlapa, ktorý hral v Star Wars zabitého generála, bol na plátne asi 2 minúty, ale napísal úspešnú knihu "Moje účinkovanie v Star Wars", necháva sa pozývať do celého sveta, za fotku pýtal 300,-Sk, za podpísanú 500,-Sk, správal sa ako najväčšia hviezda a ľudia mu to naozaj žrali... skrátka, z toho šteku si urobil živobytie na zvyšok života... ;-))). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Star Trek som nevidel, ale páčilo sa mi to aj tak. Ide o šmrncovnú, milú sci-fi komédiu s pár vynikajúcimi hláškami, hlavne tie od Alana Rickmana stáli za to. Zaujímavo zahrala aj S. Weaver, v tom jej kostýme a celkovej vizáži sa stala úplne inou ženou, v pozitívnom slova zmysle. Ku koncu humor trocha ustupuje, ale snímok zase získal na akcii a napätí. Táto "nezištná" pomoc roztomilým a inteligentným mimozemšťanom, na druhú stranu však hrozne naivným, sa mi celkom páčila a do nadpriemeru jej chýbal naozaj iba kúsok. 69/100 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Zlý vojevůdce Sarris (Robin Sachs) byl pojmenován po filmovém kritikovi Andrew Sarrisovi, který nelichotivě zkritizoval film Marka Johnsona Přirozený talent (1984). (Zuzyzss)
  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama