Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Drom 

všechny recenze uživatele

No dejme tomu. Chápu, že to muselo mít nějakej úvod, ale byl pro mě zbytečně dlouhý. Film se snaží nahazovat, aby diváka jako mátl a ten spekuloval, o co že půjde. Snaží. Ale i pro tu délku začátku to bylo dost průhledný (a taky pro všechny, kteří četli obsah výše). Naopak ty (retrospektivní a jiné) průstřihy mě občas docela mátly, protože mi někdy nebylo jasný, co je vzpomínka, co představa a co realita. Možná to byl záměr, ale možná to mohlo být provedeno lépe, protože v některých okamžicích to skoro vypadalo, že se pomíchal sled obrazů ve střižně. Nicméně jako jednohubka (protože tohle asi nemá cenu vidět znovu) to ušlo a já bych asi řekl 2+. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na debut to není vůbec zlý. Scény v taxíku mě vysloveně bavily. Měly napětí, skvělý herecký výkony a atmosféru. Jakmile ale tvůrci přeskočili mimo taxík, tak jak kdyby kvalita filmu šla brutálně dolů. Trapně mi vysloveně bylo, když jsem koukal na jednu ze scén z policejní stanice. Nevím, nejsem filmař, ale přiznám se, že nedokážu pochopit, jak film na jeden moment může působit jako profi thriller a pak se vyloupne scéna jak z Ordinace. No, co naplat. Jako celek je Taxi 121 možná rozporuplný film, ale mě v mnoha ohledech i přesto zaujal. A to se v případě debutu rozhodně počítá. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Režijně na české poměry neotřelé a komorně sympatické. Sitek mě jako vrah moc nepřesvědčil, ale budiž. Filip Tomsa je pro mě herec maximálně do seriálů a scénář má podivné mouchy, především pak v chování obou hlavních postav. Finále se ale docela povedlo. Napínavé, atmosférické...ale jinak průměr. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě největší české překvapení 2016, film velmi dobře natočený na české poměry. Hrdinové jsou sympatičtí, role taxikáři Tomsovi neskutečně sedí a pomalejší tempo, které postavy rozvijí do větší hloubky nevadí. V momentu, kdy se do děje přimotá šílenec, začíná zápletka houstnout a na závěr se dočkáme parádní atmosféry. Hlavně jsem nečekal, jak hutné a intenzivní emoce dokáže film z člověka ždímat. V kině jsem byl z posledních dvaceti minut doslova odvařený. Je pravda, že snímek nemá vyvážené tempo, ale pokud udělám kompromis, je to pěkné hodnocení......8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska lidi neberou nic a nikoho vážně, dokud jim nezačnou pistolí máchat před ksichtem. Zasraný ignoranti." Nechci si hrát na chytrého, ale mám pocit, že tohle nebylo náborové video pro taxikáře. Myslím tím něco ve smyslu: Staň se jedním z nás, můžeš jezdit Mercedesem, vozit bohaté, opilé nebo pozvracené lidi a když budeš dost slušný, tak tě vrah střelí do hlavy pouze ledabyle. Já bych tedy taxikářem být nechtěl, ale kdybych ze zadní sedačky zaslechl zlověstnou větu o mém posledním zákazníkovi a následně bych ucítil pistoli u hlavy, tak bych něco udělal. Cokoli. Vždyť šlapu na plyn, na rozdíl od padoucha mám zapnutý bezpečnostní pás a dokonce si mohu hrát s tankovací pistolí. Možnosti tu jsou. Matěj je však jiný - ochotný, hezky oblečený, slušně vychovaný a mně svou nečinností hrozně štval. Možná čekal, že pachatele kvůli vyššímu věku skolí během jízdy přítel infarkt, ale to už je jen spekulace. Takže mě to sice tématem zaujalo, ale zároveň mě to docela nebavilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)
  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)
  • Vůz Mercedes-Benz třídy E, který ve filmu představuje taxi s číslem 121, je opatřen registrační značkou 8A7 6093. V době, kdy byly RZ této série přidělovány, se ale tento typ automobilu ještě nevyráběl a je patrné, že tabulky RZ jsou plastovými napodobeninami. Navíc v několika záběrech se stejný vůz vyskytne se značkou 3AU 1512. (Martin_L)

Reklama

Reklama