Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Spolu se Shrekem je to určitě nejlepší animovaný film. Hlavně jeden z prvních svého druhu. Kdysi dávno už jsem to viděl, ale nějak jsem neměl a animace chuť. Po dlouhé době když jsem si všiml hodnocení, donutilo mě to stáhnout znova a i jeho úspěšné pokračování. Toy Story zaslouženě kraluje animovaným filmů. Jelikož je film od filmu lepší a lepší. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jsem poslední dospělá osoba civilizovaného světa, která viděla teprve dnes Toy Story. A byla to paráda! Tečka. Teď vážně, shodou jakýchsi prapodivných náhod jsem tento animák nikdy neviděla, přestože animáky sjíždím s oblibou. Jakmile Pixar vypustil další díly, už jsem se jim bránila. Chtěla jsem je vidět postupně.. A dneska nastal ten den. Tvůrcům se klaním až k zemi, v roce 1995 to musela být neskutečná šleha. Po zásluze opěvovaná pohádka, k níž již bylo vše důležité bezesporu napsáno. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných firem Pixaři vždycky dokážou do svých filmů dostat podtext (nebo chcete-li poselství). V Toy Story je to vztah dětí a hraček, který vás donutí vytáhnout svojí starou barbínu nebo angličáka a zavzpomínat, jak vám před lety byli dobří. Navíc je tenhle film vtipný, na svou dobu úchvatně animovaný a zkrátka fajn. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Toy Story je film,který odstartoval éru 3D animovaných filmů a taky filmem,kterým započala krize klasických 2D animáků.Na rok 1995 je animace neuvěřitelná!Věřím,že tehdy to byla velká revoluce.V kině jsem zhlédl až neméně povedenou dvojku,tohle jsem viděl asi pětkrát v televizi.Základní kámen úspěchu Toy Story bych hledal ve výborném scénáři,skvělých postavách (nejen Woody a Buzz,ale i skvělé vedlejší postavy jako pan Brambůrek nebo T-rex) a hlavně díky neuvěřitelnému nadšení,se kterým byl snímek natočen.Lidi z Pixaru zkrátka své práci rozumí,dělají ji skvěle,ale hlavně je to strašně baví.A to je strašně důležité.Od premiéry filmu uplynula už velká spousta času,ale i přesto se stále řadí mezi nejlepší animáky všech dob.A to už o něčem svědčí. 95 % ()

Legas 

všechny recenze uživatele

První počítačový animák - zakladatel žánru. Handrkování dvou hlavním hraček je tak roztomilé (a hlavně vtipné), že jsem se při sledování cítil jako malé natěšené děcko. Od Toy Story jsem viděl všechny computerové animáky, ale tenhle je jednoznačně můj nejoblíbenější. Zasloužil jsi to hlavně skvělým námětem, kde hračky za nepřítomnosti svých dětí ožívají a kují různé pikle. Vlastně se chovají jako lidé (konference, výsadek...). A o kvalitě animace se snad zmiňovat nemusím. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Původně měl být hlavní postavou Tinny z krátkometrážního snímku Pixaru Tin Toy (1988). Ztratil se během rodinného výletu a aby se dostal zpět domů, dá se dohromady s břichomluveckou loutkou. Tinny byl později nahrazen hračkou-astronautem jménem Lunar Larry, z něhož se nakonec stal Buzz (Tim Allen); loutka se proměnila ve Woodyho (Tom Hanks). (HellFire)
  • Když byl Tom Hanks malý, vždy ho zajímalo, jestli jeho hračky ožívají, když jsou v místnosti samy. To byl jeden z důvodů, proč se rozhodl namluvit Woodyho. (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama