Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mladý zamilovaný páreček („mistři světa“ ve stavění stanů a ON navíc „tak trochu“ filosof přes stromy) si vyráží užít do přírody trochu těch nevinných radovánek (pro ty, co doposud nepronikli do mých „jinotajů“ – zapíchat si) a jelikož nejsou schopni (si) postavit ani stan, nejprve je (zcela po zásluze) na cestě do motelu přepadne uprchlý trestanec se svojí sjetou (pardon, dva dny abstinující) přítelkyní mířící spolu do Mexika, aby se jim posléze (téměř) dostalo i to, kvůli čemu přijeli. (O)píchání. Problémem však je, že nikoliv „společného láskyplného“, nýbrž od ježury (dikobrazu?) z vesmíru resp. následně (na benzínce) od „Adamsovic pana ručičky“, co mj. rád (lidské) teplo. Splinter je další z dlouhé řady fantasmagorií (T. Wilkins musel mít skutečně (během natáčení) permanentně "pod kůží") a já se definitivně ujistil, že na příští dovolenou si přibalím i kameru, samozřejmě bez stabilizátoru. Je to přece tak jednoduché.... Někdy mě skutečně až zaráží, jak malé nároky (v daném žánru) někteří (z vás) mají. Nízkorozpočťáky typu Splinter jsou samozřejmě omezeny rozpočtem a tak musí (pokud chtějí diváka něčím zaujmout popř. strhnout) vsadit na jiné atributy než je vizuální (triková) stránka. Buď na budování postupné (paranoidní) atmosféry a následné její gradaci, či to vzít z opačné stránky, vsadit na odlehčenější (černo)humornou notu popř. to rovnou pojmout jako parodii. Splinter (až na pár=2 světlejších momentů) nic podobného nenabízí a tak (po zásluze) aspiruje na (nicneřešící) titul: naprosto zbytečný snímek. p.s. korunu tomu všemu nasazuje netradiční amputace ruky, v jejímž světle se snímek D. Boyela 127 hours jeví jako „mnoho povyku pro nic“ a skutečný A. Ralston jako velký „bolestín a cimprlik“. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Velmi nespravedlivě nízké hodnocení na ČSFD! Je sice vidět, že jde o nízkorozpočtový film, jen těžko ale hledám nějaké chyby - dobrý scénář, režie, kamera, hudba, jen střih je někdy až moc stroboskopický. Uvřitelné chování postav, svižné dialogy, nad očekávání dobří herci, po delší době originální příšerka. Ruku na srdce - kolik takových horrorů jsme mohli v poslední době vidět? ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz klady i zápory tohoto hororu, nemůže mi zbýt nic jiného než čistý průměr. Kladem je originální námět, fajnové prostředí benzínky, brutální lámání kostí, přijatelné herecké vystupování i docela rozumná logika v chování postav. Záporem zůstává chaotická kamera a střih, slabší scénář i třeba ty chodící ruce. To je na můj vkus až moc velká béčkovina. Takže pocity jsou spíše smíšené, proto čistý průměr = 50%. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Začátek mě vcelku znejistil. Vizuální stránka byla, jak to říci, špatná. Následující neschopnost těch dvou jelimánů postavit stan znejištění ze snímku zvyšovala, ale naštěstí jak se film více rozjížděl, tak nejistotu vystřídalo očekávání. Očekávání jak to bude dál a jak to skončí. Po úvodním vizuálním failu přišly na scénu naštěstí moc dobré masky. Dost se mi líbila kamera, jelikož ono "monstrum" není víceméně vůbec ukázané v celé "své kráse" a tím je po celý film zahaleno tajemnou mlhou otázek, co to je vlastně zač. Zda to byl záměr nebo jen nízký rozpočet již nehraje roli, jelikož to funguje super. Samotný scénář sice moc zabrat asi nedal (dostali jsme se do průseru, tak jak z toho pryč), ale o to více jsem byl rád s jeho řešením Wilkinse. Body navíc u mě má Splinter za herecké obsazení, jelikož se jen málokdy stává, že si hlavní postavy opravdu oblíbím a přeji jim aby se ze situace dostali. Z většiny totiž fandím záporákům. :) Splinter mohu jen doporučit, který sice pár mušek má, ale jinak se jedná o moc dobrý počin. P.S.: Jsem jediný, kdo pokukoval po těch brambůrkách na benzínce? :D ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Horor o zabíjáckých parazitech, co dělají z lidi živé ježky? Proč ne, ono to totiž až překvapivě dobře funguje. Dva páry - jeden tak trochu kriminálnický a druhý zcela normální - svedené špatnou náhodou dohromady se ocitají na osamělé benzínce, kde záhy zůstanou uvěznění, protože na ně venku číhá parazit ovládající tělo (i jednotlivé jeho části) svého hostitele. Napětí tu je, vcelku dobří herci taky, pár dobře promyšlených drastických scén jakbysmet... vše nasvědčovalo tomu, že bych tomu klidně mohla dát plný počet hvězdiček. Megalomanský a trochu kýčovitý závěr to trochu pokazil a proto jsem nakonec na hodnocení musela trochu ubrat. Ale i tak se jedná o poměrně originální počin, který si pozornost jistě zaslouží. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)

Reklama

Reklama