Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se těšil, ale jsem asi trošičku zklamán. Děj je v daleké budoucnosti a je velice na vážno, což beru jako pozitivum. Celé zpracování skvělost, akce a slowmotion paráda, jen tam na mě bylo pořád zbytečně moc řečí a emocí na úkor akce. Finále jsem čekal pořádnou rubačku proti armádě Velitele Urana, na kterého se dle mého ke konci zapomělo. I tak ale velice dobře zvládnutá podívaná. Je to tak na půl mezi 3 a 4... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Skvelý vizuál a slabučký príbeh ktorý sa tvári ako bohviečo, ale je to len splácanina, nie veľmi zaujímava. Tvorcovia tam nadrbali všetko čo im napadlo a je to vlastne pekný nezmysel o klonoch čo sa musia dobíjať, elektronickom mozgu a dedkoch v lietajúcich kreslách. Akčné scény sú super o tom niet pochýb. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Akčňárna jak z Brna! Propracované detaily, úchvatná grafika, futuristično nadčasové (joj, jaký to pravdivý slovní obrat), hlavně mě braly ty stroječky a robůtci a mašiny a různí cyborgové a jak se pohybovali a skládali a rozbíjeli. Škoda, že lidi byli v kontrastu s pozadím zase zbytečně moc animovaní, byl to velkej kontrast. Ale příběh silnější než smrad z hemeroidu a kdyby se to točilo v US, tak jedině se skutečnejma hercema, s trapnejma počítačovejma trikama, rozpočet v milionech a Spielbrg by to určitě nějak posral... ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Jsem v oboru japonských anime nováček a tohle je pro seznámení skoro ideální. Není nutné příliš spekulovat nad příběhem a zápletkami, protože ty bezostyšně vykrádají kdeco. Zato vizuální stránka bere dech. Skoro v každém záběru je co obdivovat. Doufám ale, že Japonci natáčejí i snímky s lepším příběhem, jinak by to byla brzy pěkná nuda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Som na rozpakoch. Appleseed ako si všimli aj ostatný, je doslova vykrádačkou niektorých filmov. Takže neprichádza s ničím originálnym, ale zase na druhú stranu ani sa o to veľmi nesnaží, lenže na mňa je to bohužiaľ príliš plytké. Anime zbožňujem vďaka charakterom, s ktorými sa môžete stotožniť a ktorý sa nachádzajú vo svete, kde by snáď každý chcel stráviť aspoň jeden deň. Tu sa mi toho veľa nedostalo. Animácia, je už kompletne ovplyvnená CG a je to tu vidieť, ale zase na druhú stranu to nie je na škodu, hlavne pri prechodmi mestom a akčnými scénami dodáva CG doslova na vierohodnosti. Ale chýba mi tu to, čo robilo ghost in the shell takými výnimočnými a to silný charakter. Máme tu nejaký náznak psychologizácie postáv. Či už Deunan alebo jej partnera, lenže nedostáva sa im toľko priestoru, koľko sa im dostať mohlo. Čo len a len zamrzí vzhľadom na to aký potenciál mal tento film. Hudba bola nádherná. Doslova sa tam hodila a finále ani som nedýchal, lenže po skončení som skrátka nevedel čo si mám myslieť. takto dostanete iba efektnú ale neskutočne plytkú počítačovú hru, ktorá má 105 minút a ktorých hlavných hrdinov nemusíte ovládať. ale zase na druhú stranu, taká počítačová hra by nemusela byť zlá, rovnako ako rovnomenný komix. lenže toto ma skrátka neohúrilo. škoda. uvidíme aká bude dvojka:)) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama