Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Appleseedu se dobře kouká. A to je všechno. A tím "dobře kouká" myslím to, že se žádná úchvatnost typu první Matrix (ve své době samozřejmě) nekoná. Ano, v kině to rozhodně byl zážitek, ale namachrovaná vizuální stránka se tak nějak očekává jako samozřejmost, a k těm vadám a nedodělkům, které vypočítává Marius řeknu jen, že podle mě by bylo lepší více anime pojetí jako v jedničce než takový nedotažený pokus o realismus. Žádná scéna mě nestrhla tak jako se to povedlo úvodní přestřelce v prvním dílu, a vzhledem k tomu jak tvůrci odrbali příběh a vůbec tu "hlubší" stránku věci, je Ex Machina podstatně slabším snímkem než jeho starší bratříček. Nebo sestřička, abychom to genderově okorektnili. Co mě ale znechutilo zdaleka nejvíc, to byla poněkud přemrštěná tupost hlavních hrdinů při vyšetřování příčin útoku nekyborgů na sjezdový palác...za to AEM definitivně padá na 60%. A nemyslím si, že se ještě někdy podívám. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Musím dať 5. Už jednotka bolo blízko piatich hviezdičiek a kľudne ma aj roztrhajte, dvojka mi prišla lepšia, aj keď iba o nanometer. Mne ten príbeh nejak sedel. Vcelku jasný, bez zbytočného hĺbania a otáznikov, ale pritom nie jednoduchý ani hlúpy. Taký ideálny aby z toho nebola tupoduchá akčná režba, ale ani filozofia schovaná v kopancoch a výstreloch. Oba diely som pozeral po sebe a 2 ma proste zaujala viac. Aj kritizovaný počítačový vizuál mi dokonale sadol aj keď verím, že je so súčasnou tehnológiou by sa to dalo spraviť lepšie. Postrehol som aj inými spomínané vykrádačky, ale tentoraz mi vôbec nevadili. Počas celého filmu citiť ruku Johna Woo, ktrého nejako nemusím, ale verte neverte, v tomto prípade mi to padlo dobre. Appleseed 2 je proste pre mňa vec, kde ešte aj chyby ktoré som objavil mi ako chyby neprišli 5*, aj keď s odretými ušami. Proste poriadny akčný nášup. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dynamické akční scény - kamera létá kolem dokola jako zběsilá, až se člověku točí hlava. Příběh je tentokrát jednodušší a přímější, což snímku rozhodně svědčí, také kompletně CGI grafika působí mnohem celistvěji a uhlazeněji než v občas poněkud rozhárané jedničce. Takže na rozdíl od většiny zde se mi Ex Machina líbila více než její předchůdce. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ex Machina překonává první díl nejen v animaci, ale i příběhem, který má osudovější pojetí. Spojení Deunan a Briareeho totiž funguje ještě více právě s příchodem Terea. Stejně jako u jedničky se začíná dechberoucí akcí, která vzdává hold Matrixu a nemohl jsem si nevšimnout i pár trademarků Johna Wooa, který se na druhém Appleseedu podílel produkčně. Ohromná zábava a nadšení tak posílají Appleseed Saga: Ex Machina do mého pomyslného TOPu anime filmů. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Všetko je o kategóriu slabšie ako v jednotke Applessed (2004). Príbeh je len aby bol, elektronická muzika už nie je taká chytľavá a i to grafické spracovanie mi prišlo menej pôsobivejšie. Ďalší mínus vidím vo vykrádaní Resident Evil, Matrix Revolution alebo Aliens. Ale komu chýba futuristické manga s krásnymi neohrozenými hrdinkami, za jedno pozretie to stojí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama