Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alain DelonCharles Bronson, cizinecká legie z nich udělala skálu, co neustoupí a nezradí... Sloužili oba ve francouzské cizinecké legii v Alžíru a jen náhodně se potkávají při návratu domů. Dino Barran je lékař a s válkou už nechce nic mít. Franz Propp, Američan, je naopak žoldák a láká Dina do Konga, ten ho však nekompromisně odmítá. V Marseille osloví Dina krásná dívka a ptá se, zda se nepotkal s jejím přítelem, o kterém nemá zprávy. Nakonec nabídne Dinovi práci v jedné velké firmě, kde je zaměstnána jako fotografka. Dino má udělat prohlídku všech zaměstnanců ve zkráceném termínu. Dino přijímá a Isabella ho žádá o službu. Chce, aby do sejfu firmy vložil cenné papíry, které ukradla. Bojí se nepříjemností, a navíc by jistě přišla o práci. Znovu se nečekaně objeví Franz, který poznal, že Dino něco chystá. Bývalí vojáci stojí proti sobě a netuší, že se chytili do pasti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka trezora, ktorá nebola vykrádačka, ale návrat cenných listín. Ale nebojte sa, ono sa to vyvinie úplne inak. Záverečný zvrat je prekvapivý, niektoré distribučné texty by tu mali správcovia portálu zverejňovať až po pozretí filmu. Bronson a Delon sú dobrá dvojka, tomu druhému príliš neveríme, že jeho postava má iba 32 rokov. Film je v končenom dôsledku o tom, čo znamená chlapské priateľstvo v porovnaní so vzťahmi so ženami. Aj v tomto ale film nezostane ku koncu jednoznačný. Dojem kazia občas divné dialógy. 70% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kombinace Alain Delon a Charles Bronson se skutečně nemohla minout účinkem. Ze začátku poněkud zmatečné, ale v některých momentech znamenité: část kdy je ústřední dvojice lapena v místnosti s trezorem je výtečná. ADIEU L'AMI je kriminálka s netradičním tempem a náladou a především brutálním castingem. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, Alain Delon v robotickém módu, až jsem si v jednu chvíli říkala, jestli není ochrnutý.. Charles Bronson sice o fous pružnější a výraznější, ale ani on mě nedokázal plně upoutat.. Zastoupení něžného pohlaví má krásu i půvab, bohužel jen do okamžiku než otevře pusu.. Zjevně nejsem cílovka, s politováním.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka o jedné zvláštní loupeži a jednom zvláštním chlapském přátelství. A o napínavém noření mincí do po okraj plných skleniček a kelímků. Pochválil bych hlavně zajímavý scénář - režijně mi to nijak výrazné nepřišlo a Delon s Bronsonem si jedou své obvyklé, velmi omezené herecké rejstříky. Plus nám společně ukážou své zpocené hrudníky - v trezoru, kde se překvapivě odehrává podstatná část snímku. To tempo je ale přece jen trochu moc pozvolné a film dlouhý (viděl jsem dvouhodinovou verzi na Netflixu). 70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Charlese Bronsona a jeho trik s mincemi, druhá za Alaina Delona jako vítěze v soutěži o nejvíc sexy doktora (druhý je House :-), třetí pro Bernarda Fressona a jeho postavu komisaře a čtvrtá za…ani nevím, prostě mě to bavilo. A při posledním záběru jsem se příšerně lekla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení provázela značná rivalita obou herců. (theSaint)
  • Návrat režiséra a producenta do Paříže byl studenou sprchou, jelikož se na ně Delon obořil: „Přečtěte si znovu naši smlouvu, pánové. Musím hrát s hvězdou mé úrovně, což rozhodně není případ tohoto herce.“ Svolil až po projekci několika Bronsonových filmů. (theSaint)
  • Charles Bronson se se snímkem ve Spojených státech nedočkal kýženého úspěchu. Film koupilo studio Paramount, ale vyhodnotilo ho jako poněkud náročný pro diváky, a tak se v USA promítal pouze v televizi. (Komiks)

Reklama

Reklama