Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 360)

plakát

Vražda - Série 3 (2012) (série) 

Měla jsem naladěno, takže to byla skvělá jízda.. Třetí série se opravdu povedla.. Nikolaj Lie Kaas a Sofie Gråbøl vynikající..  Zmiňovat skutečnost, jak prachy kazí/lámou charakter, snad ani netřeba.. V závěru smutné pokoukání, trochu neuvěřitelné a nelogické, míněno samozřejmě pro mě...

plakát

Anynka a čert (1984) (TV film) 

Je to taková veselá čertovina, zajímavě napsaná s krásnými slovními obraty a skvělým hereckým obsazením.. Hana Maciuchová a Ilona Svobodová jsou úžasné, rodičovský pár Petr Haničinec a Jiřina Švorcová bezvadný, no a Vlastimil Harapes mě potěšil už jen svou účastí.. Pohádková oddechovka..

plakát

Als twee druppels water (1963) 

Začátek u mě vlažný, postupně mě však příběh mladého Duckera vtáhnul a až do finále nepustil... Vyzrazovat něco z děje opravdu nechci, takže jen napíšu, že se jedná o pozoruhodný kousek, který je zasazen do Nizozemí za 2. světové války a náhodné (?) setkání dvou mladíků roztočí kolo osudu.. U mě filmová spokojenost a krásné čtyři hvězdy, Lex Schoorel je zajímavý typ herce..

plakát

Neobyčejné životy - Vlastimil Harapes (2014) (epizoda) 

Pro mě osobně je Vlastimil Harapes zcela výjimečná osobnost, předně vnímám výborného tanečníka, druhého takového nemáme a hned tak mít nebudeme.. Poté baletní mistr, choreograf, šéf baletního souboru ND a k tomu činnost pro Hnutí speciálních olympiád, klobouk dolů.. Moc hezký dokument a velice příjemné ohlédnutí, nezapomeneme.. ♥

plakát

Vražda - Série 2 (2009) (série) 

Druhá série je kratší, dynamičtější, celkově nadupanější, mýma očima povedená jako ta první, bavilo mě to.. Sofie Gråbøl to zahrála bezvadně, líbil se mi Ken Vedsegaard a povodil si mě i Nicolas Bro.. Nutno dodat, že jsem neměla tušení, kdo je vrah.. Každopádně spokojenost a těším se na třetí sérii..

plakát

Vražda - Série 1 (2007) (série) 

Zdařilá krimi série, které jsem zcela propadla a houpám se na vlně.. Logiku chování postav neřeším, dobře vím, že tam, kde jsou silné emoce (vypjaté situace), logika se v drtivé většině případů odporoučí do kopru.. Příběh o vyšetřování vraždy mladé dívky mě vcucnul hned od začátku a ta druhá linka s politikou a politikařením byla též zajímavá.. Za zmínku určitě stojí Lars Mikkelsen a ústřední dvojka kriminalistů Sofie Gråbøl a Søren Malling, jejichž pracovní nasazení bylo obdivuhodné, místy za hranicí chápání..

plakát

Čarodějná láska (1986) 

Antonio Gades a Cristina Hoyos tvoří nádherný taneční pár, když ti dva spolu tančí, tají se mi dech... Příběh, ve kterém otcové domluví svatbu svých dětí a na city se nehledí, na mě zapůsobil pohádkově podmanivým způsobem.. U mě filmová spokojenost, krásné čtyři hvězdy a poděkování Willymu..

plakát

Pavlínka (1974) 

Kachyňova poetika na mě funguje velice dobře, líbí se mi a já opakovaně podléhám kouzlu filmového vyprávění.. Příběh o mladé dívce mě zaujal a vtáhnul, Brigita Hausnerová je půvabné stvoření, takže se mi na ni hezky koukalo a babička v podání Marie Brožové skvělá, no a přiblížení prostého života na vesnici považuji za zdařilé.. Svárovská stávka bohužel dopadla tak, jak dopadla, smutná část naší historie, mám pocit, že Pavlínce bylo pouhých 16 let a zemřel tam i malý chlapec..

plakát

To nejlepší teprve přijde (2019) 

Tohle komediální drama má jednu obrovskou přednost a tou jsou herci v hlavních rolích, pánové Fabrice Luchini a Patrick Bruel to rozehráli fantasticky a já se nechala vtáhnout, podmanili si mě.. Příběh dvou celoživotních kamarádů je moc pěkný a fungovalo jim to skvěle.. Bohužel jsem celý film doufala v jiný závěr (dle názvu), takže mě tvůrci ve finále doběhli, prostě jsem si myslela, že to bude víc komedie než drama a ono to bylo obráceně...

plakát

Muž, který stál v cestě (2023) 

U mě filmová spokojenost, dostala jsem od tvůrců to, co jsem očekávala.. Dokument o panu Kriegelovi stavím samozřejmě výš, nicméně zpracování událostí roku 1968 se povedlo.. Potěšila mě účast pana Švehlíka, střihnul si roli Ludvíka Svobody na výbornou a moc ráda jsem ho viděla.. Celkově mi ten herecký ansámbl sednul a pravdou je, že jak mi ty roky přibývají, víc a víc dokážu porozumět tomu, co se tenkrát semlelo a celý náš národ zaledovalo...