Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zle zvládnutá téma voskových figurín, hoci pár nezáživnejších miest by sa v príbehu našlo. No aj po rokoch dokáže tento snímok navodiť mierne zimomravé pocity, v časoch vzniku filmu to musela byť bomba. Vincent Price bol úžasný, to ako dokázal narábať so svojou postavou bolo dokonalé. Páčila sa mi aj pekná pastelková kamera. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Některé filmy dokáží polekat i po letech a ruku na srdce, kdybych viděl Dům voskových figurín v roce 1953, asi bych spal hodně dlouho u rozsvícené lampičky a usedavě brečel pokaždé, když by večer vypadnul proud. Jelikož jsem hrooozně moderní člověk, co to viděl až v roce 2014, kdy už s člověkem nehne skoro nic, tak budu mít jen tik v oku a klepavku :-D Film se hodně rychle rozjede a je krásně temný s ponurým dějem, bezvadnou hudbou no a doslova ďábelský Price musel v tu dobu děsit většinu diváků. U filmu mě příjemně mrazilo a užil jsem si ho. Prvních 45 minut bezchybných, pak to trošku ztratí dech, ale nenechte se vysmát konec už je opět parádní. Když to porovnám se stejnojmenným horororem z roku 2005, který mám velmi rád a dal jsem mu plnou palbu, tak světe div se, zjistím, že tento je příběhově ještě lepší a rozhodně opět dávám plnou palbu. Kdo neviděl o dost přišel. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pěkný, goticky laděný horor s jedinečnou patinou padesátých let. Teatrálnost, umocněná starosvětskými kulisami z toho doslova čiší. Zápletka průhledná, leč krásně morbidní. Zásadní role pro Vincenta Price a vlastně i Charlese Bronsona, který si zde střihnul trochu tupého, zato však drsného sluhu. Fanoušky dnešních hororů už film patrně neosloví, natož aby je šokoval, ale pro zapálené filmové badatele jde o hodnotný relikt ze starých hollywoodských časů. Film je mimochodem natočen ve 3D. To píšu pro ty, kteří žijí v mylném snu jménem Avatar. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,JE TO ŠOK VIDIEŤ SVOJU HLAVU TAKTO ODDELENÚ." __ Toto dielo je skvelou ukážkou toho, ako aj chybičkami presiaknutý film môže byť dokonalý(a pritom sa mu dajú odpustiť!). Logika tu rozhodne nie je najväčšou devízou, aj naivita tu má svoje miesto (dedukcie vyšetrovateľov) a nadhľad tvorcov okorenený špecifickým humorom ide miestami do podhľadu. Nechcem veľmi spoilerovať, ale najviac som si tĺkol prštekom do makovičky pri donucovacej scéne s fľaškou chlastu (zainteresovaní už budú vedieť). No a spôsob vytvárania napätia je síce vcelku nápaditý, no väčšinou nedostačujúci (napr. scény v múzeu), preto sa potu hrôzy aj v zimných mesiacoch pri sledovaní filmu naozaj netreba báť. Všetko vyššie uvedené však valcuje fantastická atmosféra a predovšetkým vynikajúci výkon však viete koho ... a v neposlednej rade aj mladého ,,Igora". A ako T2 aj mne prišlo Pricea a jeho diela na začiatku nesmierne ľúto. Jeho je pomsta! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1933 (The Mystery of the Wax Museum) som nevidel a ani neuvidím. Moderný remake z roku 2005 radím medzi vydarené vyvražďovačky mladých a nadržaných. Na základe doporučenia Encyklopedie hororového filmu som dal šancu nemodernému remaku, a teda bieda. Svojim letopočtom silne poznačené. Naivné, skôr divadelné, nestrašidelné, úsmevne nudné. Za zmienku stojí prítomnosť začínajúceho Charlesa Bronsona a predovšetkým účasť Carolyn Jones (budúca pani Morticia Addamsová). ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Nedrick Young, ktorý stvárnil alkoholického asistenta Leona, nemohol byť uvedený v titulkoch. V tom čase bolo jeho meno na čiernom zozname ľudí podozrivých z podpory a sympatii ku komunizmu. (beso74)
  • Film měl premiéru 10. dubna 1953. (Chatterer)

Reklama

Reklama