Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

popkec 

všechny recenze uživatele

Málá Velká Británie má jeden obrovský problém. 30% seriáu zabírají bezkonkurenční scénky plné humoru (i toho britského, jelikož se o klasický britský obvykle nejedná), 30% scének postrádá pořádný vtip a zbylých 40% jsou obvykle trapné nebo nechutné skeče (nejlíp jejich kombinace). Dva hlavní herci jsou výborní, občas jsou vážně k nepoznání a hrají skvěle, škoda že seriál prostě tahají dolů ty nechutnosti jak vystřižený z Disaster movie. Alternativa: Comedy Inc., Hale and Pace ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na první řadu a abych pravdu řek, tak na pokračování nějak nemam moc chuť. Ono je to sice vtipný, ale prostě se to všechno pořád opakuje dokola. U prvního dílu jsem si řikal, že to je jasně za 5 hvězd. U druhýho dílu jsem si řikal, že se to trochu opakuje, u třetího jsem si řikal, že se to opakuje docela dost a u osmýho jsem měl pocit, že jsem to už všechno stejně viděl. Zatim teda dávám 3 hvězdy. Jestli se někdy odhodlám podívat na další epizody, tak třeba ještě hodnocení změnim. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

British justice is the best in the world. Anyone who disagrees is either a gay, a woman or mental. Další geniální britský seriál, který drží nad vodou komediální dvojka Matt Lucas a David Walliams. Tvůrcům se podařilo vytvořit kupu úžasných postav. A přesto, že je hodně skečů v zásadě stejných a liší se jen drobnostmi, klukům se nějakým způsobem stále daří mě rozesmát až k prasknutí. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Opět Británie nezklamala a dokazála, že v komediálních seriálech se jim nikdo nevyrovná. První série byla výborná a uplně mě dostala. Další dvě už jsou malinko slabší a místy už měla dost nechutných gagů, ale i tak jsou 3 série skvělé. Tolik fóru na gaye, tlusťochy, retardy nebo staré lidi se jen tak nenajde. E-e-e-é :D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)
  • Při scéně se dvěma transvestity je řečeno, že mezi lety 1979 až 1990 byl premiérem Velké Británie také transvestita. To je odkaz na britskou premiérku Margaret Thatcher. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama