Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kto nevie, ako oživiť vzťah, tu je recept ...Film, zachytávajúci ľudskú dravosť, hlad po vášni a túžbu po úteku od stereotypu ... áno, aj ženy môžu hodiť napospas svoje dieťa kontra vášnivý sex s mladým milencom v kine ... ale kto sme my, aby sme priebeh či dopady záveru tohto filmu mohli súdiť? kto sme my, že sme si tak istí, že nás toto nemôže stretnúť? Kto Diane Lane neveril, že si rolu s Olivierom Martinezom užívala, nech sa ide zahrabať, pretože tento film dokáže udržať ľahké erotické nabitie aj pre budúce generácie. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

223. Jedna z mnoha rozmanitých podob vztahového trojúhelníku, v psychologickém drama věrohodně vykreslujícím typické momenty takové vztahové hry, bezohledně kruté, zraňující, žádné zábrany nepomohou, přívalům touhy ctnosti neodolají, ani Connie neodolá a podlehne vášni, i přes tísnivé výčitky, obavy, strach, se nechá strhnout prudkostí náhle probuzených citů, předstírá, podvádí, lže, jen aby mohla být co nejvíce se svým mladým milencem, jedná tak, jak se v nesčíslně podobných případů jedná, nic překvapivého se před námi diváky ve ztvárněných událostech neodkrývá, nevěra v obvyklých mezích, až v eskalujícím tragickém vyústění se ukáže, v jak nebezpečnou se může taková hra změnit a ve svých následcích zničit člověku i život, vynikající a velmi silné dílo, které ani při opakovaném shlédnutí neztrácí nic podstatného ze závažnosti svého sdělení. ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Dneska je to hrozně moderní a in, skočit do postele za cizím chlapem. Měla skvělého manžela, syna, majetek. Všechno zahodila a pak se divila, jak zkazila život sobě, svým blízkým a taky někdo zařval. Hloupá pipka. A právě kvůli tomuto lehkomyslnému a nezodpovědnému přístupu manželky mě film celou dobu nehorázně štval. Ani ty erotické scény na mě nefungovaly, když jsem věděl, jakou hroznou chybu dělá. Měl ji Gere proplesknout, aby se vzpamatovala a uvědomila si, co všechno může ztratit kvůli chvilce vzrušení. Kvůli pocitu naštvání po skončení filmu nemůžu dát víc než dvě hvězdy. Technicky a herecky nemám výhrady. Hodně dobrá hudba. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Diane Lane je opravdu kočka a moc jí to tam slušelo, takže erotické sceny byly snad tim jedinym, proc jsem se na to dival. Ale její tzv. oscarovy vykon jsem nevidel... Pro zacatek to vypadalo dobre, ale jak se do toho oprel Gere, slo to pryc. Je to jiste vynikajici herec, ale tahle rola mu proste nesedla, neumi hrat usedle tatiky, starajici se o klid rodiny. Adrianovu tvorbu nepovazuji za nejlepsi, ale erotika mu opravdu jde. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Bylo evidentně jasné, o čem film bude, jak to vyplývá ze samotného názvu. Naprosto skvěle a přesvědčivě se v hlavní hrdince bije její id se superegem. Nechce ublížit své rodině, přesto ubližuje sama sobě. Jenže touha se nedá ovládnout, je to něco iracionálního, mezi nebem a zemí. Měla jsem pocit, že setkání s francouzským milencem je osudové, že se prostě museli potkat. Její sexuální vášeň sešněrovaná konvencemi nakonec spustila svou živočišnou uzdu. Freude, Freude, však na tě dojde. Richard Gere mě zklamal, nabarvenými vlasy dodal svému výkonu korunu, působil příliš staře a usedle oproti manželce. Možná proto, že musel makat a ona jako správná středostavovská žena v domácnosti trávila svůj volný čas tak, jak trávila. Zakončení filmu bylo plytké, jakoby autor chtěl děj za každou cenu nějak ukončit, ale nevěděl jak. Vraždu bych určitě nečekala. A těžítkem už vůbec ne. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama