Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat 40 let smolař. Andy má v mládí hned několik holek v posteli, ale různé komediální prvky vždy něco pokazí a tak k žádnému sexu nedojde. I přes minimální snahu má neustále nějaké nápadnice, ale scénář je napsaný tak, aby k ničemu nedošlo. S reálným fungováním mezilidských vztahů to má velmi málo společného. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety, kdy mi ještě jméno Judda Apatowa nic neříkalo (nedokázal jsem si ho totiž spojit s Machry a šprty) jsem se komedii s názvem 40 let panic vyhýbal jako čert kříži, avšak po Zbouchnuté (podobně "zavádějícím" názvu), která mě probudila jsem se k němu vrátil. Žel, nespíš přemíru namlsán, neboť mě Panic nikterak vážněji neoslovil. Dokonce si myslím, že tak netradiční námět šel zpracovat o hodně zajímavěji a civilněji. Přesto - zábavných situací se pár najde a kdykoliv se na plátně ke Carrelovi připojí Rogen nebo Rudd, stoupá zábava exponencionálně. A konečně - nenapadlo by mě, že to někdy řeknu, ale - Catherine Keener mi do své role nesedla. Basta. Pár minut jsem během filmu v hlavě převaloval myšlenku, o kolik líp by na jejím místě seděla Apatowova rozverně blonďatá manželka, Leslie Mann... Rozpačité. 50% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, Judd Apatow se neobává pustit do kterékoliv látky, a ani poskakování na hranici vkusu mu není cizí. A ani divákovi. Směs hrubozrnné a romantické komedie je namíchaná přesně podle toho, co praví název. Nic víc nehledejte, tedy pokud nejste ve čtyřiceti panic/panna a jest třeba návod. Jenže Apatow je jiný než drtivá většina režisérů, kteří útočí na jiné/pubertální publikum. Jakmile se totiž hned v úvodu potácí rozespalý hlavní hrdina, čistá duše Andy, pokojem na toaletu, vybavený solidní ranní erekcí, budou se smát i ti, kterým je od dvaceti nahoru. Andy se pak při alkoholovém setkání s kamarády z práce snaží blufovat o sexu, je přistižen, ponížen a vzápětí vyzván k tomu, aby stav věcí změnil, přičemž každý z kolegů předkládá svůj zaručený recept. Škoda, že předlouhá stopáž trpí vatou. I když je to mnohdy citlivá vata. Přesto už na konci ztrácí tak trochu dech. Leccos ale vynahradí naprosto výborně napsané postavy, režisérovo pochopení pro ně, závěrečné hudební číslo, koncentrace popkulturních odkazů a nespočet povedených gagů. A ten lidsky hřejivý humor.. Andy je totiž starý dobrák, kterému jeho „handicap“ nijak nevadí, svůj volný čas tráví barvením cínových vojáčků a hraním videoher a jeho cesta k té pravé je nesmírně příjemná, inteligentní a lidská. Komik Steve Carell se navíc vyhýbá šklebivým grimasám, když je vážný, tak není k smíchu, když chce být k smíchu, tak prostě je. A to i ve chvílích, když mu tvůrci ve scénáři (prý bylo hodně improvizace) tu a tam zrovna dvakrát nepomáhají. Navíc má skvělý komediální timing a s taktéž výbornou, nezávislou dámou Catherine Keener mu to skvěle sluší. 64% hodnocení je OSTUDA!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Od čias Zbuchnutej som sa tak nenasmial... Táto inteligentná, trošku odvážna komédia nie je ničím nápaditá, jej postupy sú otrepané o všetky sladkobolné a telenovelácke filmy či seriály a nekonečná minutáž býva pre podobný typ filmu skôr na škodu, cez to všetko je to zábava na vysokej úrovni. Od skvelého výberu hlavných hrdinov po neuveriteľný muzikálový koniec. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě kdysi moc mile překvapila a i napodruhé je to velice dobrá záležitost. 40 let panic hodně těží z fakt sympatického hlavního hrdiny. Je to nerd a samotář, který má trochu problém s navazováním přátelství (protože je takový nerd a v té době ještě nebyl moc rozjetý internet) a samozřejmě i romantických vztahů. Je to ale fakt milej týpek, který má spoustu koníčků. I když samozřejmě spíš těch nerdských. Skvěle ho hraje Steve Carell, který si umí získat srdce diváků. I když tady mám menší výtku - Carellovi jsem věřil to, že je ňouma, ale to jeho nerdství bylo trochu navíc. Bylo to i ve scénáři hodně vidět ve chvíli, kdy se možná až moc lehko zbavuje své nerdské sbírky. Tenhle film je dobře namíchaný mix realističnosti (výborně vystihnuté nějaké ty vztahové problémy) a přepálené ulítlosti (různé vtípky, hlavně ty sprosté). Na rozdíl od dalšího filmu Juda Apatowa Zbouchnutá tu má hlavní hrdina fakt super kamarády, kteří si sice občas ze sebe střílí, ale několikrát dokážou, že se vyplatí je mít ve svém životě. 40 let panic je milá a vtipná komedie, a na to, že je na komedií delší, je celou dobu zábavná a má výborné tempo. (8/10) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama