Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Zadržitelný vzestup Willieho Starka aneb jsou věci, na které můžete vsadit obě ruce. Že pokud někdo začíná větu slovy: "Mě to nezajímá, ale...," tak ho to zajímá víc než cokoli jiného. Že pokud se v dramatu, thrilleru nebo hororu objeví domácí mazlíčci, tak nepěkně skončí. Že v detektivce dostane hrdina dříve či později rozkaz odevzdat zbraň a odznak. Že čistota a upřímnost vám při brodění se sračkami eufemisticky zvanými politika vydrží asi stejně dlouho jako nátělníku Johna McClanea neposkvrněná bělost. Poloha cynického hejska Judovi tradičně sluší, dokonce natolik, že kouzlo jeho beznadějí prodchnutých monologů v jižanských podvečerech přemáhá i Pennovu machrovinu, natož nespravedlivě upozaděné Kate Winslet a Marka Ruffala, a nutí se ptát, kde se nachází ten krok do nenávratna mezi zapálením a populismem... a zda nám tahle vědomost vůbec k něčemu bude. Dokud bude svět světem, nezestárne příběh o člověku, který ten svět získal, ale cestou jaksi vytratil duši a přidal k tomu pár mrtvol - jenže mrtvoly hozené do jakékoli hloubky mívají trapný zvyk vyplavat, i když to jsou mrtvoly politické. Žel mrtvole je to už jaksi fuk a pozůstalí mohou tak akorát truchlit... a pokud známý citát říká, abychom se neptali, komu zvoní hrana, tak v tomto případě se neptejme, kdo jsou ti pozůstalí, protože skrz smuteční závoj bychom mohli zahlédnout vlastní tvář. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Politika je věcí výběru. A vždycky je zde riziko špatné volby.'' U tohohle filmu, stejně jako v reálném životě to platí čtyřnásob. I vy sami si často položíte určitě otázku, obzvláště ti z vás, pracující ve veřejném sektoru (pro veřejné blaho) stojím na správné straně? Na straně dobra? Nepodlehl jsem iluzi, okouzlení, pomýlení? Nepodporuji (často s plným nasazením) něco, co ve skutečnosti je jen lesklým papírem na čemsi co zapáchá? A pokud jsem o tom přesvědčen, že postupuji dobře, dělám to skutečně co nejlépe? A co drobné ústupky, drobné lsti, které sice nejsou košer, ale pomohou odstranit překážky k tomu dobrému? Skutečně účel světí prostředky? Může ze špatného opravdu vzniknout dobré??? ---- Nechápu, netuším a nerozumím, proč tenhle naprosto dokonalej a neskutečně inteligentní film má tak prachbídné hodnocení. To opravdu jen já a larelay to umíme naplno docenit? Nečetl jsem knihu a dokonce jsem ani neviděl první zfilmovanou verzi knihy z roku 1949 a snad je to tak dobře i když ani jedno nevylučuji. Tento moderní remake mi sedl jak už dlouho nic jiného. Jsou filmy nabušené hvězdami a je jim to díky strašnému scénáři houby platné i když se hvězdy snaží sebevíc. Tento film je hvězdami doslova prošpikován, ale protože to není ten první zmíněný případ a každý hraje na 100% je to sakra sakra znát! Ano, někoho to bude nudit. Řada z místních expertů ani možná přesně neví, kde leží Louisiana, někdo si to možná díky jiným filmům dá alespoň do spojení s jihem USA, černými otoky, bílými paláci ze dřeva, bažinami a aligátory. --- Takže padesátá léta v Luisianě a bitka o guvernérský post mezi třemi kandidáty? No tfuj tajbl - si asi leckdo řekne... Nenechte se zmást. Tohle je naprosto, naprosto! luxusní záležitost. Jude Law alespoň u filmů co jsem s ním za poslední dobu viděl měl u mně mírně pošramocenou pověst, tady se ovšem plně vrátil na výsluní mezi mé herecké borce. A tleskám českému dabingu!!! Jímá mně hrůza, že jsem tento film málem minul. Za mne je to rozhodně za 5 brček v limonádě! * * * * * ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politické drama s přetaženou stopáží, stojící na jediném herci a tím je Sean Penn. A to jsem od herecké filharmonie zde obsazené čekal něco jiného, než pár odrhovaček. Jenže bohužel Kate a Hopkins zde dostali prakticky nulový prostor a Jude Law si vystačil s jedním výrazem po celý film. Do toho jeho nudící monology, milostná zápletka jak z Velmi křehkých vztahů a občas podivně navazující scény. Škoda. Slabších 50% ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť Seana Penna hrať ľavicového populistu, ale tie jeho "strhujúce" prejavy boli veľmi prepálené. Jude Law v pohode. Film sa skôr snaží byť veľkým hollywoodskym filmom než aby ním skutočne bol, je to také načančané, ale syntetické, instantné, zalejte vodu a máte film; takto sa to robiť nedá. Film postráda podľa mňa v súčasnosti už nevyhnutný nadhľad nad samým sebou, emocionálne slabé scény tu sú podávané ako niečo úžasné a v dialógoch aj mimo nich je prehnaná dávka pátosu a nechcene humorných metafor (rozhovor medzi Pennom a Lawom v striptízovom klube počas ktorého Penn sleduje korčuľujúcu striptérku je dobrým príkladom prestreleného obrazového vyjadrenia emócií a súčasne aj "verbal mindfuckového" používania metafor v dialógu). Btw, film bol zaradený na prvé miesto v Ebert & Roeper Worst Movies of 2006. Až taký prísny by som nebol, ale dobrý film to rozhodne nieje. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si vyhlídl hlavně kvůli obsazení Kate Winslet a ona zde měla bohužel jen takový malý "štěk". Hlavními postavami jsou zde Law a Penn, kteří mi oba chvílemi lezli jaksi taksi na nervy. Zato jsem přivítal ve vedlejší roli skvělého Jackieho E. Haleyho, který toho sice moc nenamluvil, ale ona stačila jen ta jeho přítomnost. Je opravdu velká škoda, že se film pořádně rozjel až deset minut před koncem, protože to co předcházelo bylo takové nemastné a neslané. Zkrátka ukázkový příklad snímku, který láká hvězdným hereckým obsazením, ale mě osobně poněkud zklamal, protože jsem čekal něco mnohem dynamičtějšího. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama