Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeni a Juno jsou obyčejní patnáctiletí středoškoláci. Užívají si života a každý ve škole jim jejich lásku závidí. Jenže jednoho dne Jeni zjistí, že má pozitivní těhotenský test a jejich růžový svět se postupně začne hroutit pod návalem "dospělých" problémů.
Příběh je zasazen do současného klimatu v Koreji a reflektuje dnešní problémy mladých v korejské společnosti, kde se stále prolíná tradičnost s moderním pojetím života mladých lidí. (jorgus)

(více)

Recenze (31)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem se nemohla rozmyslet, jestli se jedná o průměrnou komedii a nebo je v tom něco hlubšího. Každopádně vím, že ty děcka byly rozhodnější než většina dospělých. Bylo hezké dívat se jak za svoji lásku bojují a jsou o ni přesvědčeni. Herci, kteří ztvárnili Jeni a Juno byli jako pro sebe stvořeni. Pobavila mě hlavně scéna v restauraci, kde se sešli s rodičy a poučili je, že ONI si to udělají po svém. Na konci jsem už jim jenom fandila a těšila se na happy end. Pěkné 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejprve se Jeni, Juno jeví jako nereálná idealistická červená knihovna pro spodní skupinu náctiletých, u které jsem si kladl nevěřícně otázku, jak se jí, krucipísek, ten vyjukaný patnáctiletý jeliman mohl dostat do kalhotek?! Mohl nemohl, to není podstatné. Důležitý je fakt, že tohle dílko vzniklo v zemi, která je navenek sešněrovaná zdrženlivými společenskými konvencemi. Při pohledu na rozverné hodiny sexuální výchovy vedené atraktivní kantorkou se nějaké veřejné tabuizaci sexuálního chování mladistvých ani nechce věřit. Vzhledem k tomu bych Jeni, Juno přirovnal k odvážné, trochu naivní a zábavné agitce za sexuální život korejské mládeže, která dostane ten správný říz, poté co se o nastávajícím potomkovi dozví rodiče. Davové scény uniformovaných studentů a přepáleně kýčovitá "svatba" naštěstí kladný dojem ze snímku a roztomilé představitelky Jeni nesnižují. 7/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o dvojici pätnásťročných stredoškolákov, ktorí sú do seba zamilovaní a každú možnú chvíľu trávia spolu, až ona otehotnie. To im prinesie množstvo prekážok, ale láska je aj tak najsilnejšia. Spracovanie sa mi páči, celá táto tématika je v rámci žánru pomerne originálna a aj dosť zaujímavá a tak som rád, že sa to aj takto vydarilo. Celý čas je to také milé a príjemné, veľmi dobre sa na to pozerá, prvá polovica sa venuje prakticky len obom hlavným postavám, ako sa s touto neočakávanou situáciou vyrovnávajú a ako to môže ovplyvniť ich vzťah, v druhej už pribudne aj výrazné zaangažovanie rodičov oboch strán, čo to ešte celé osvieži, takže je to skutočne príjemné sledovanie, síce záverečná dvadsaťminútovka je už trochu zbytočná a už to funguje skôr len zo zotrvačnosti, ale aj tam sa nájde pár dobrých scén, takže som spokojný. Plnohodnotne fungujú všetky žánre, najväčšie zastúpenie má samozrejme romantika a aj keď medzi takýmito deťmi nemôže mať taký náboj, ako pri tých najlepších filmových dvojiciach, veril som im to a aj fandil, občas pobaví nejaká príjemná humorná situácia a aj trošku tej drámy, ktorá je ale snáď na tej najnižšej úrovni, ako by nenarúšalo pozitívne vyznenie filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, obaja stredoškoláci sú dobre vybraní, takže sa k nim dá vytvoriť vzťah, bavili ma aj všetci ich rodičia a pár kamarátov a kamarátok, tu nemám problém. Réžia a technická stránka sa vydarili, páči sa mi vizuál a celé to pozitívne pojatie, celkový dojem vylepšuje aj výborný výber hudby, páči sa mi to. Jeni, Juno je taká príjemná oddychovka, ktorá rozhodne vylepší náladu. 75% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo. Příjemné překvapení. Minimum naivity. Odvážné (i u nás by to bylo považováno za kontroverzní počin). Možná jen závěr se dal střihnout lépe a poslední scéna byla maličko umělá (přestože je nápad s odnášením kulis zajímavý - finální odlehčení asi tvůrci do filmu potřebovali vložit), ale jinak je tato patnáctiletá těhotná romance bezchybná. ■ Na rozdíl od mnohých jsem neměl před očma americké Juno, ale japonskou Koizoru - toto je však starší, než oba zmíněné filmy. Pro všechny, kdo hovoří, jaký byl hlavní hrdina mladé ucho - podívejte se na reálný věk obou představitelů (Pak Min Ji zřejmě v době natáčení bylo 15, ale Kim Hye Seong má o rok a půl víc, než ona). ■ P.S. My Little Bride se mi líbilo míň (resp. nezůstalo v paměti - v porovnání s tím - Jenny, Juno by mohlo). ■ Samostatná diskuse by se mohla vést na téma, nakolik dokáží být lidé v patnácti letech takto zodpovědní a nakolik je zdravé ukazovat mládeži něco podobného. Na oba dotazy je možné v zásadě odpovědět "ano". Znám holku, co si svoji první lásku vzala a jsou šťastni dodnes. Vztah může nevyjít i po sedmi letech chození. Já měl jasno o výběru své současné ženy asi měsíc a něco od začátku chození. Ok, nebylo mi 15. Přesto lidé mohou mít štěstí a považuji jen a jen za pozitivní chovat se, pokud už do něčeho spadnou, zodpovědně (navíc - dvojice v tomto filmu se evidentně již déle zná). Akceptuji - realita je, že se mnoho lidí zodpovědně nezachová. Ale proč neukazovat pozitivní případy? ■ Otázka pro muže: Také máte pocit, že se žena v těhotenství svým apetitem vyrovná samičce kudlanky nábožné? ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jenny, Juno je jemně komediální slaďárna pro náctileté s pěknou hudební kulisou a spoustou pěkných scén, které se určitě povedly, ale je až příliš dětinská a roztomiloučká, než aby naplno zaujala a nadchla, i když natočení otevřenosti lásky dvou náctiletých studentů jsem od korejců nečekal a je to dost vážné téma, proto palec nahoru. Pěkný film s nejednou povedenou vtipnou scénou. 75 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli ve filmu nejsou žádné sexuální scény, byl tento snímek v Koreji označen omezením 18+. Toto ohodnocení bylo později sníženo na 15+. (Terva)

Reklama

Reklama