Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 199)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Upgradnutá a zábavnejšia verzia Nabúchanej, v ktorej mladučká Ellen Page znova ukazuje svoj obrovský talent pričom jej herecký partner Michael Cera oproti nej pôsobí akoby veľa talentu nepobral. (čo možno nie je úplná nepravda) V konečnom dôsledku nie až tak nepochopiteľne vychvaľované ako Apatowove filmy ale nominácia na Oscara? Veď nebyť skvelej Ellen Page, asi by šlo o rýchlo zabudnuteľnú vec.. ale to sa už našťastie bavíme v rovine teórie. Ale pocit, že na danú tému sa natočili a stále točia aj lepšie snímky mi nezoberie nik. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Juno bez zbytečné hysterie mapuje těžkou životní situaci a určitě nejde o špatný film Už před lety jsem však měl problém s obsazením Page. Její/jeho vizáž by se dnes dala označit jako nebinární, což tehdy ještě nebyl zavedený výraz. Ona/on má určitě talent, ale jako herečka/herec také vyzařuje podivnou energii, jenž se k těhotné středoškolačce nehodí. Až čas ukázal, kde byl problém. Když žena/muž ve svém nitru neví, kdo vlastně je, tak ani nemůže fungovat chemie se skvěle zvoleným Cerou, který třídního blba zvládl na jedničku. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně povedlo, bylo to milé, vtipné, vyloženě pohlazení po duši. Ta malá střelená Juno, která hledá sama sebe a přes všechny ty trable a překážky se jí to nakonec daří, její úžasní rodiče, ten kluk, co se jí líbí, mladý pár, co touží po dítěti, všechno jsou to bezvadně napsané postavy a nikdo vám není ukradený a to se u filmu vidí málokdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Najlepsi scenar + 1 nominacia: Najlepsia herecka v hl. ulohe Ellen Page _______ Tak ako aj Katherine Heigl nechcene otehotnela v komedii ZBOUCHNUTA (2007), tak aj Ellen Page ako Juno nechcene otehotnela v tomto filme len s tym rozdielom, ze Juno a otec dietata su neplnoleti. V kine ma sice vyrusovalo par ludi, ktori sa pri filme neuveritelne nudili a komentovali so smiechom skoro kazde slovicko vo filme, aj to, ktore smiesne nebolo, ale nenechal som si pokazit zazitok z filmu. Je to pohodovy film o tom, co prinasa zivot s peknou hudbou... 23.04.2008 _______ Ellen Page - (Juno MacGuff) +++ Michael Cera - (Paulie Bleeker) +++ Jennifer Garner - (Vanessa Loring) +++ Jason Bateman - (Mark Loring) +++ Alison Janney - (Brenda MacGuff) +++ J.K. Simmons - (Mac MacGuff) +++ Olivia Thirlby - (Leah) +++ Rainn Wilson - (Rollo) +++ Produkcia: John Malkovich +++ Hudba: Matt Messina +++ (Videl v kine 22.04.2008) +++ ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tento film je postaven na jediném nosném bodě, že Juno nebo možná Ellen Page je mimořádně okouzlující osobnost, nezáleží na tom, kolik je jí let. Na stejném principu např.http://www.csfd.cz/film/238613-happygolucky/ Jinak se tu absolutně nic neřeší, kromě toho, že musí nějak vybruslit z toho, že do toho takhle bezhlavě vlítla, jinak má milující a chápající zázemí a nikde žádný problém...Vůbec mi nedošlo, že jsem ji už viděla v http://www.csfd.cz/film/169223-z-ust-do-ust-mouth-to-mouth/ a to vřele doporučuji!!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Film bol natočený za 31 dní. (rador)
  • Úvodní animovaná sekvence byla vytvořena společností Shadowplay. Záběry chodící Juno (Ellen Page) se natočily na běžícím pásu, který byl později odstraněn. (Cheeker)
  • J.K. Simmonse (Mac MacGuff) scénář nadchnul natolik, že prohlásil, že by byl šťastný, kdyby si mohl zahrát třeba i jen učitele, který ve filmu vůbec nemluví (anebo kteroukoli jinou roli). (Cheeker)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama