Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý katastrofický film, jen co je pravda...jenže když vás něco nechytne, prostě vás to nechytne, takže chápete co bude následovat - originální, byť pěkně ujetý nápad ještě dobrý film neudělá...a co Gene Hackman, můj oblíbenec? V roli kněze zachraňujícího své bližní mě stejně jako ostatně celé Dobrodružství Poseidonu nezaujal...i když některé momenty filmu mě celkem šokovaly...proč to hrotit, ***. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Další katastrofická klasika nesoucí se v podobném duchu, jako například Sopka. Bez žádných okolků, hned od krátkého úvodu probíhá hodina a půl intenzivního pekla na převrácené lodí. Musím kvitovat, jak ve scénáři umí pracovat s jednotlivými charaktery, postavami a každá ztráta člověka dokázala zasáhnout. Hackmann, "Paulie" jsou nejvýraznější a závěr s kazatelem? Nemůžu prozrazovat, dostane každého. Místy trošku monotonní zápletka , ale od neskutečně brilantní scény ve strojovně až do konce, nabízí to nejlepší. Zajímavé, že se podařilo pracovat více s emocemi, než s napětím.......7/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomu abych okomentoval tuhle klasiku. Film vzniknul v požehnané době 70 let která přála těmto katastrofickým spektáklům. Rozjezd je zběsilý rychlé seznámení z hlavními hrdiny pak novoroční párty a PLESK! vlna je tu a jde se na věc. O postavách se pravda bůhví moc nedozvíme, ale to nevadí, protože všichni hrají dost přesvědčivě a uvěřitelně a navíc se toho víc o jejich charakterech dozvíme v průběhu filmu. Každopádně duo Hackman, Borgnine to táhne k nim je tu ještě pár vedlejších postav z ostatních jsou pouze nepodstatné oběti. Což mi vyhovuje člověk se nemusí orientovat v problematice mnoha mezilidských vztahů a prostě si jenom užívá ten strhující souboj hrstky vyvolených o přežití. Jinak samozřejmě na svojí dobu je film po technické stránce na znamenité úrovni. Neuvěřitelné co se dalo dokázat z poctivými kaskadérskými výkony a mechanickými triky bez nějakých digitálních efektů. Pro mě je Poseidon zkrátka kult a hotovo.100% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající katastrofické drama, které se spíše než na akci a dech beroucí efekty soustředí na permanentní napětí a vykreslení charakterů a uvěřitelných a vyhrocených vztahů mezi nimi. Navzdory datu vzniku a nemalému počtu zhlédnutí je to stále strhující zážitek, jemuž u mě dominuje naprosto fantastický Gene Hackman v jedné ze svých nejlepších rolí. Nestárnoucí klasika. 90 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý nápad a výborná atmosféra a zpracování, co víc si může člověk přát u klasického katastrofického snímku, které v sedmdesátých letech v Americe točili jako kdyby ten konec světa měl opravdu nastat. Jedná se určitě o jeden z těch lepších filmů na tém akatastrofa a skupinka lidí, kteří se snaží zachránit se. Pokračování s Michaelem Cainem (odkaz zde)sice nedosáhlo takového úspěchu a oblíbenosti, ale podle mě je i to dobrý film. Akorát je druhý. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Většina vnějších záběrů Poseidonu byla natočena za použití modelu postaveného podle původních nákresů Queen Mary. (Skutečná Queen Mary se dnes nachází na Long Beach.) (džanik)
  • Ve filmu můžeme vidět pět „oscarových“ herců, jsou to: Gene Hackman, Ernest Borgnine, Shelley Wintersová, Jack Albertson a Red Buttons. (džanik)

Reklama

Reklama