Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (420)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem poslední bonusový díl, zatlačil slzu a mám sto chutí se na to podívat od začátku. A to okamžitě. Místo nedokonalého popisu zde, bych vám doporučil se kouknout na poslední episodu. Tam to shrnuli naprosto fantasticky. Ale abyste to pochopili, koukněte se napřed na všech 9 řad a prožijte naprosto úchvatnou jízdu, která mi po odpoledních zde bude velmi chybět. Steve Carell je zde neuvěřitelná osobnost, Rainn Wilson jakbysmet... Jedna z nejlepších "komedií", romantických soužití, dramat, extra-super-trapných podívaných, co jsem kdy v seriálovém světě viděl. Mnoho tomu napomůže i to, jestli máte zkušenosti, jak to v takovém "kanclu" chodí. 90% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal jsem se tomu léta, protože anglická verze se nějak blbě shání, v americké remaky nemám přirozeně důvěru a navíc jsem nikdy nedělal v korporátu, takže jsem se obával, že se do toho nedostanu. Prejže rejže. The Office je hlavně o naprosto hodinářský práci s trapností. Jsou místa, která až fyzicky bolí, nejednou mě seriál zatlačil do vyloženého nepohodlí. Žádný přidaný smích, naopak přidané ticho, znechucené pohledy, vyhořelý kancelářský krysičky a košile s krátkým rukávem. Přitom jednotlivý vtipy i typologie postav jsou tu tak hrozně dobře odkoukaný, že úplně lituju tvůrce, protože museli s někým jako je Michael Scott skutečně přicházet do kontaktu po delší dobu. Navíc mě příjemně překvapila i dobře napsaná a fakt hezká, něžná romance mezi dvěma postavami. _______ U druhýho dílu druhý série nestihnete valit oči, jak prorocky působí v současné době. Když po schůzce s vedením ohledně potřeby omezit sexuální obtěžování na pracovišti přijde Michael mezi své podřízené a trucovitě zahájí proslov slovy "Bohužel jsem se právě dozvěděl, a není to můj nápad, že se již k sobě nemůžeme chovat jako přátelé.", tak jsem tam přesně místo něj viděl nějakýho kripla typu Jakuba Horáka nebo Dana Vávry. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Osobně je mi sympatičtější britská originální verze, už kvůli mnohem menšímu počtu dílu a uzavřenější formě. Ale americký Kancl je taky skvělý, líbí se mi, že se nevytratilo to balancování na hraně trapnosti a směšnosti. Steve Carell je úplně jiný typ než Ricky Gervais, ale postavu netrapnějšího šéfa na západní polokouli zvládají s přehledem oba (Ricky byl možná o trochu lidštější). Johna Krasinskiho zbožňuju, hraje tu chytrého, vtipného, pohledného mladíka, kterého by si domů vzala každá (v britské verzi ho hraje Martin Freeman, který má sice větší charisma, ale zase vypadá o trošku hůř než Krasinski). Líbí se mi, že americký Kancl si jde vlastní cestou a nejen trapně kopíruje originál. Určitě palec nahoru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posolstvo amerického Office je viac tvorené kultúrou memečiek než samotnou kvalitou seriálu. Prvých šesť sérií (80%) má určite množstvo vtipných momentov, faktom je, že Michael Scott napriek niekoľkonásobnému priestoru nedosahuje realistické kontúry Davida Brenta. Čo sa týka zvyšku ansámblu, je tam mnoho skvelých postáv, je ale obdivuhodné, ako ich scenáristi dokázali časom totálne zmasakrovať a urobiť z nich po prvé preexponované karikatúry, ktoré sa správajú ako po lobotómii a po druhé zo všetkých sa snažili urobiť sympatické priateľské bytosti, čo ide priamo proti estetike prvých sérií i britského originálu. No možno je moje hodnotenie až príliš ovplyvnené poslednými troma otrasnými sériami - tie sú ale fakt fakt pekelne zlé. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení epizod: 1. série: 4.17 (1 pěti* epizod) | 2. série: 4.21 (3) | 3. série: 4.24 (6) || Skvělá, prvotřídní a originální zábava. Americká verze se rozjela ve velkém stylu a jinak, než její britský předchůdce. Steve Carell je prostě bombarďák a velmistr trapnosti. Postavičky Kanclu jsou tak skvěle vykreslené a ztvárněné, že nestačím žasnout. Má to charisma, hloubku a neustále vás to nutí žasnout, co vše je průchodné. A ještě jedna poznámka na závěr: Rozhodně NESLEDUJTE tuhle sérii v českém dabingu! Nic proti panu Šťastnému, ale ke Carellovi se totálně nehodí.... || Po shlédnutí všech 9 sérií: seriál skončil ve velkém stylu, až je to skoro škoda, protože nápady tvůrcům rozhodně nedocházely a já se skvěle bavil. Díky. ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • Na zdi v Michaelově kanceláři je vyvěšený certifikát pravosti. Jde o označení hrdého majitele Seyko hodinek. (don corleone)
  • Exteriéry budovy, kde se kanceláře nachází jsou opravdu v Pennsylvanii ve městě Scranton, kde se odehrává děj. Naproti této budově je bar, který se jmenuje "The Office", byl zde před začátkem natáčení a jde o náhodu. (don corleone)
  • Jenna Fischer na otázku, kdo je ve skutečném životě nejvíce podobný postavě, kterou hraje, odpověděla jednoslovně Creed (Creed Bratton). Creed je přitom jednou z nejbizarnějších postav celého seriálu se spoustou šílených momentů a hlášek. (ArsenalEagle)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama