Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kniha Johna Irvinga líčí život a názory fiktivního spisovatele T.S.Garpa, který se proslavil románem Svět podle Bensenhavera. Irving se zaobírá aktuálními tématy současné doby. Nenechá čtenáře chladnými a donutí je pemýšlet. Tato adapatace lehce zadrhává, je až příliš průměrná. Herci v čele s Robinem Williamsem byli výborní, ale Pravidla moštárny byly mnohem lepší. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat jeden z mých nejoblíbenějších knižních románů se bohužel příliš nepovedlo. Ani velice slušné herecké výkony to nezachránily. Navíc mám trochu problém s výběrem herců. Zejména Robin Williams, ač ho jinak dost uznávám, mi typově v hlavní roli moc nesedl. Ovšem připouštím, že kdybych knihu nečetla, tak bych šla s hodnocením asi o fous výš. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento tragikomický příběh podle adaptace knihy Johna Irvinga mě rozesmál i dojal..a to zároveň. Výborný nenucený výkon Robina Williamse v žádném případě neurazí a je příjemný celé dvě hodiny. Po přečtení knihy musím snížit hodnocení na 3*. Kniha Johna Irvinga je dokonalá.. a přestože byly některé pasáže filmu povedené, nešel do hloubky. Vymyšlené povídky a knihy mě zklamaly, chyběla Vídeň a především - především nejde odpustit absentující motivace postav, což je v knize prakticky to hlavní. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Filmová druhotina Robina Williamse, na kterou si za měsíc jistojistě nevzpomenu. Hodně se mi však líbil herecký výkon Glenn Close. Rozhodně jde poznat, že film vznikl podle novely, protože je all over the place. SPOILER: Ze všeho nejhorší je konec. Opravdu bylo tak nutné, aby nějaká potrhlá feministka zabila Robina Williamse? ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že původní Irvingovu knihu neznám, takže nevím, jak moc se liší od filmu. Na film jsem se odhodlala podívat, protože je to oblíbený film jedné mojí známé, která jej neustále vychvalovala a neustále všechno přirovnávala: "To bylo i v Garpovi." Takže jsem se na film těšila... První, co mě znechutilo bylo přehnaně feministické zaměření filmu. Matka našeho hrdiny Garpa je konzervativní feministka, podle které jsou muži jen zvířata a ženy vykořisťované chudinky. Sám mužský hrdina je zobrazován jako chlípné prase bez citů a svědomí, kdy podvádí svou manželku a lže jí do očí, zatímco když ona si najde milence, má šílené výčitky. Minuty filmu ubíhaly a ubíhaly a já se nudila a nudila a nepřestával mě udivovat sexuálně tabuistický záměr filmu - sex na louce, orál v autě a do toho zástupy feministek. Můj osobní pocit filmu je hrůza a zděšení, kdy z přirozeného dělají něco zakázané a odporné. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Cameo si zde střihl autor knihy John Irving jako rozhodčí wrestlingu. Cameo zde měl i režisér George Roy Hill, a to jako pilot letadla, které se zřítí do domu. (CliffLee)
  • Glenn Close hrála matku Robina Williamse, přestože je jen o 4 roky starší než on. (CliffLee)

Reklama

Reklama