Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj skvelý kreslený seriál, najlepšie anime...Je to sranda, je to epické, je to krásne nakreslené a nakoniec to najdôležitejšie - má to atmosféru. To je podľa mňa dosiahnuté tým, že si tvorcovia dali záležať na vytvorení dokonale fungujúceho sveta s vlastnou históriou, kultúrou a mytológiou...Odporúčam hlavne ľuďom s fantáziou a trošku zvrátenejším vkusom ;-) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You must actively shape your own destiny and the destiny of the world." _____________ Jeden z najlepších animovaných počinov všetkých čias! Naozaj nerozumiem tomu, prečo som zhliadnutie tohto skvostu tak dlho odkladal, pretože aj napriek tomu, že je určený pre mladšie publikum, tak mne neskutočne sadol a ohromne ma bavil. Okrem toho má Avatar: The Last Airbender aj jeden z najkomplexnejších fiktívnych svetov, aké som mal kedy možnosť vidieť (pri čom každá jedna epizóda ho rozširuje nejakým iným spôsobom), všetky hlavné postavy majú dopodrobna prepracovaný charakter a originálne backstory a v priebehu tých 61 epizód si prejdú neuveriteľným a v niektorých prípadoch dokonca dychberúcim a emotívnym vývojom (v závere som si zamiloval každú jednu z nich)! A ten príbeh je jednoducho ohromujúci – niečo tak geniálne vygradované a zároveň tak mimoriadne epické som už naozaj dlho nevidel! Skutočne nemám slov, spolu so Spider-Manom: ATSV je Avatar: The Last Airbender tým najpôsobivejším animovaným dielom, aké som kedy videl a musím priznať, že sa stal aj jednou z mojich najväčších seriálových srdcoviek. Nehorázne ma to bavilo, Aangov svet mi naozaj prirástol k srdcu a vôbec sa mi s ním nechcelo lúčiť (našťastie tu mám ešte Legendu Korry 😅)... Dávam zaslúžených 10 vzdušných chrámov z 10, neuveriteľne som si to užil a aj napriek zopár slabším (avšak stále nie nudným!) častiam na mňa Avatar ako celok pôsobí dokonalo, hneď by som si ho pozrel znovu... Jednoducho povedané: NEZABUDNUTEĽNÝ ZÁŽITOK! _____________ "Life happens wherever you are, whether you make it or not." ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není anime, ale to ani tak moc nevadí, jelikož tahle "kopie" japonských shōnenů se originálům nejenom vyrovná, ale v mnohém je i překoná. Chytlo mě to hned provním dílem, a nepustilo až do konce. Hlavním nosným pilířem je cesta, jejímž smyslem není cíl, nýbrž cesta samotná. Postavy si po pár dílech oblíbíte, po konci druhé série je budete doslova milovat. Občas to trpý (hlavně v první sérii) celkem velkým zjednodušováním, schématičností, předvídatelností a neskutečnými-náhodami (earthbender, který nesmí používat bending, a najednou se naskytne příležitost někoho s ním zachránit). Po prvních pěti dílech jsem to chtěl dokonce zabalit, díkybohu že jsem to neudělal. Postava jako je Iroh se obvykle v takovémhle druhu zábavy obvykle nevyskytuje. Toph je kapitola sama o sobě. Vtípky o vlastní slepotě (obzvlášť jeden v poušti) skutečně povedené. Konec už bohužel značně vyčpělý a natahovaný. A rozdělení na čtyři elementy se postupem času zvrhlo v pěkné zvrácenosti (3. sezóna), které s původní myšlenkou už něměli moc společného (prostě typická shōnenovská gigantičnost v chrelí proudů "čehosi". Modrý oheň? Létání pomocí ohně?). Book One - 80 % _ Book Two - 100 % _Book Three - 60 % Jo a výborné na procvičování angličtiny. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konečně viděl. Má to několik chybek, jako třeba občasně nezvládnutá návaznost epizod, některé díly jsou dětsky hloupoučké a těžko se mi věří, že jsou postavy tak mladé. ALE. Má to neskutečně fajn svět, který se zlepšuje postupem času. Každý střípek historie nebo nového prostředí ho prohlubuje více a více a nelze to nemilovat. Postavy jsou naprosto geniální Zuko, Iroh a Toph patří k mým nejoblíbenějším. Má to neuvěřitelně dobrý vibe dobrodružnosti některých Japonských šónenů, který mě baví. Hlavně druhá a třetí série jsou opravdu vysokým nadprůměrem, který nemá daleko od dokonalosti. Fakt mě mrzí ty dílčí chybky, které mi brání to označit za dokonalé… jedna věc je ale jistá: Je to žánrově nejoriginálnější projekt, který vyniká všemi svými aspekty a dokáže vás zaujmout v každém věku. Mohu jedině doporučit. Pětikvalt jasný, moc mě to bavilo. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

USA se opět šťourá, kde nemá, tentokrát se snaží o "emerické" anime. To bohužel nevychází tak, jak by leckdo očekával. Recenze jsou sice zajímavé a slibné, ale ve výsledku jsem nedostal skoro nic z toho. Příběh je poutavý, ale tvůrci s ním nedokážou pracovat s jeho potencionálem. Průběh epizod je dost nudný, je sice říznutý dobrými vtípky ale to je trochu málo... Chybí tomu nějáký pořádný spád a akce, jako třeba u Naruta, ale tady jde spíš jen o slabší odvar. Vkládal jsem si do tohohle seriálu velké naděje. 35%. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Dave Filoni, který režíroval několik epizod z první série, se podílel i na režii seriálu Star Wars: Klonové války (2008), Tam si můžeme všimnout, že jeden z klonových vojáků má na helmě šipku nápadně podobnou té Aangově. Jméno vojáka zní Appo. (Azurovydrak)
  • Avatar Kuruk se dožil pouhých 33 let. Poté, co jej Koh the Face Stealer připravil o jeho životní lásku, natrvalo opustil své hmotné tělo a přešel do světa duchů, kde po své ženě marně pátral. Něco podobného později učinil i strýc Iroh v Legenda Korry (od r. 2012). (Azurovydrak)
  • Kapitán Zhao je inšpirovaný postavou Williama Tavingtona z filmu Patriot (2000). Vedúca castingu Maryanne Daceyová dostala pokyn, že má nájsť človeka s podobne hrozivým hlasom. Prekvapivo dokázala získať herca Jasona Isaaca, ktorý skutočne hral Tavingtona vo vyššie uvedenom filme. Zhaa teda hral herec, ktorým bol inšpirovaný. (Krnac)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama