Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (118)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Pokračování Avatara? Bál jsem se, že to pokazí, ale vyhlížel jsem ho. Nakonec se ukázalo, že se povedlo. Korru teda moc nemusím, ale příběh je dobrý a příjde mi to akčnější než původní Avatar. První série s Amonem byla perfektní a hlavně Amon byl výborný záporák. Druhá série mě už tolik nebavila a ty duchové mi tam moc nesedí. Ale přeci jen jsem si našel něco, proč koukat. A to byla Eska. Když jsem ji poprvé uviděl, tak jsem si řikal, že taková Aubrey by byla fajn jako její hlas. Když promluvila a slyšel jsem Aubrey moje srdce zaplesalo. Tipuji, že Aska ji byla napsána přímo na tělo. Jsem zvědav s čím příjdou ve třetí sérii. S1:85%, S2:75% ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zadny vriskajici fanousek Avatara, ale puvodni serie mne celkem bavila. Byla vtipna, hrava, dobre napsana a mela vyborne postavy i atmosferu. Korra postrada uplne vsechno. Je to sice hezky nakresleny, ale temata i postavy jsou uplne debilni a Korra je navic blba pubertalni krava. Cely je to teenage kokotina pro holky. Ale asi je to tak i mysleny. Mozna kdybych byl nekriticky milovnik "ohybacu", tak to asi zvladnu. Pro mne je ovsem bender jen jeden. Bender Rodriguez. ()

Reklama

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé první série mohu s radostí prohlásit, že Legend of Korra je důstojným nástupcem původního Avatara. A nejenom to! Dokonce jej i předčí. Legend of Korra je určena pro trošku starší publikum – fanoušci původního seriálu povyrostli a tvůrci jim vyšli vstříc. Je to vážnější, dospělejší a temnější. Animace si o něco polepšila a i akce mi přijde působivější. Sem tam se sice objeví nějaký ten hloupoučký vtípek, který podle mě některé scény znevažuje, ale chápu že museli nechat i něco pro menší fandy. Další výhrady, které bych k seriálu měl, by byly už jenom hnidopišstvím. Dávám plných pět hvězd a těším se na další sérii. Mimochodem: první série končí velmi uzavřeně, takže se nebojte otevřeného konce. A ještě jedna rada na závěr: seriál si užijete mnohem lépe, pokud znáte původního Avatara. Není to nutnost, ale budete z toho mít lepší zážitek. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Amíkům se další ze seriálů inspirovaných japonským anime povedl. Je tu nejen kopec skvělé akce, ale především dvě velice zajímavé roviny, které činí seriál velmi dramatickým a dynamickým: zaprvé je to věčný konflikt mezi „duchem“ a „hmotou“, který je sám o sobě představen v několika vrstvách, a to ve sporu střízlivého, zkušeného, ale i konzervativního stáří a výbušného, nevyrovnaného mládí, a v konfliktu mezi mixem tradičních východních filozofií a nastupujícími technologiemi období průmyslové revoluce v hávu jakéhosi čínského steampunku, který s sebou samozřejmě přináší i sociální konflikt, boj za rovná práva i spousty nových možností, druhů zábav a podobně. Zadruhé je to drama dospívání mladé dívky se vším, co k němu patří, včetně rozporuplného vztahu k autoritám, prvních lásek a nastupujícího pocitu odpovědnosti. Jak správně tušíte, všechny vrstvy se prolínají, úkolem Avatara je tudíž nalézt své místo ve světě, ukotvit se mezi duchem a hmotou a nastolit rovnováhu. K anime patří i jistá míra nadhledu, která se odráží v expresivní animaci a nechybí ani zde, přičemž je doprovázená humornými situacemi a skvělými vtipy. Korra je výborným, dramatickým mixem všech možných prvků a tím nejlepším, co nabízí, je uvěřitelná hlavní postava, které budete fandit, a fungující, inspirativní svět, do něhož je zasazena a který má velký potenciál. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

Reklama

Reklama