Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to mnohem méně než první Avatar. Asi mi chyběl ten nádech čistého fantasy, který prostě tohle steampunkové(?) prostředí postárádá. Ani Korra mi nebyla tak sympatická jako Aang. Jediná (pro mě) potencionálně zajímavá postava - generál Iroh se objevil až na chvíli v posledních dílech a měl opravdu málo prostoru. Celý smysl probending soubojů mi uniká, neboť to ani neukázalo žádné zajímavé souboje, prostě tam 6 lidí po sobě vrhalo oheň, vodu a hliněné kotouče. Zajímavější je tu ovšem záporák. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Amíkům se další ze seriálů inspirovaných japonským anime povedl. Je tu nejen kopec skvělé akce, ale především dvě velice zajímavé roviny, které činí seriál velmi dramatickým a dynamickým: zaprvé je to věčný konflikt mezi „duchem“ a „hmotou“, který je sám o sobě představen v několika vrstvách, a to ve sporu střízlivého, zkušeného, ale i konzervativního stáří a výbušného, nevyrovnaného mládí, a v konfliktu mezi mixem tradičních východních filozofií a nastupujícími technologiemi období průmyslové revoluce v hávu jakéhosi čínského steampunku, který s sebou samozřejmě přináší i sociální konflikt, boj za rovná práva i spousty nových možností, druhů zábav a podobně. Zadruhé je to drama dospívání mladé dívky se vším, co k němu patří, včetně rozporuplného vztahu k autoritám, prvních lásek a nastupujícího pocitu odpovědnosti. Jak správně tušíte, všechny vrstvy se prolínají, úkolem Avatara je tudíž nalézt své místo ve světě, ukotvit se mezi duchem a hmotou a nastolit rovnováhu. K anime patří i jistá míra nadhledu, která se odráží v expresivní animaci a nechybí ani zde, přičemž je doprovázená humornými situacemi a skvělými vtipy. Korra je výborným, dramatickým mixem všech možných prvků a tím nejlepším, co nabízí, je uvěřitelná hlavní postava, které budete fandit, a fungující, inspirativní svět, do něhož je zasazena a který má velký potenciál. ()

Reklama

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak původního Airbendera jsem měl radši, ale po čtyřech dílech je asi ještě brzo na nějaké ortely (ale tuším že tak dobré postavy jakou byla Toph Bei Fong se už asi nedočkáme). Takže zatím ne zklamání, ale spokojenost taky ne. Uvidíme.... UPDATE: Poslední dvouepizoda to posunula o ligu výš, škoda jen, že vše předešlé byla jen epizodní výplň jarní sezóny na Nicku. - 60 % ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When we hit our lowest point, we are open to the greatest change." _____________ Najpôsobivejší animovaný seriál, aký som kedy videl... The Last Airbender je bezpochyby unikátom svojho žánru, ale Legenda Korry je ešte o kus emocionálnejšia, dychberúcejšia, dospelejšia, temnejšia, komplexnejšia (hlavne, čo sa vývoja postáv a ich vzťahov týka, to je čistá dokonalosť!!!), prepracovanejšia (tie choreografie v bitkách sú šialené!!!), s lepšou nadväznosťou epizód a v podstate ju mám ako celok ešte o niečo radšej... Okrem toho má tak silné finálne vyvrcholenie, že som sa z toho doslova roztopil blahom (toto sa mi za celý život stalo pri filme alebo seriáli asi iba trikrát!)... Neskutočne som si užíval každú jednu minútu strávenú v tomto svete (podobne ako v Aangovi), to, akým spôsobom je spracovaná Korrina cesta k nadobudnutiu Avatarských schopností a to, ako náročne je zobrazená mi miestami doslova vyrážalo dych a niekoľkokrát sa mi stalo aj to, že som ešte pár minút po dopozeraní danej epizódy nevedel vysloviť ani hlásku, pretože som úplne stratil slová... Nebyť slabšej druhej série, tak by som sa nebál povedať, že sa jedná o najlepší animovaný počin, aký som kedy videl. Legenda Korry sa ihneď stala jednou z mojich najväčších srdcoviek a bez váhania by som si ju pozrel znovu! Aj napriek pár slabším častiam a drobným chybičkám si to ako celok nemôžem vynachváliť... Fakt nemám slov, aj po necelých dvoch týždňoch od dopozerania mám stále pred očami Korrino znovunadobudnutie schopností, monumentálnu bitku so Zaheerom alebo finálny boj s Kuvirou! Nepochybne jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli (robí mi obrovskú radosť, že existujú ešte aj oficiálne komiksy!) a zároveň obrovská emocionálna bomba o znovuzrodení ľudskej duše a vôli za každú cenu bojovať a nevzdávať sa... Jedným slovom dokonalosť! ___ PS: Táto skladba ma pri každom počutí dokáže vystreliť do stratosféry! _____________ "Let's go on a vacation, just the two of us. Anywhere you want." ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Ze spojení Aanga a Katary vzešla trojice potomků; dvojice chlapců Bumi a Tenzin a dívka, nesoucí jméno Kataryiny matky, Kya. (Conspi)
  • Během tvorby čtvrté série byl tvůrcům odmazán značný kus rozpočtu, což způsobilo, že by museli kvůli nedostatku financí propustit některé členy štábu, aby s penězi vystačili na dokončení původního plánu. Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko ale odmítli tento radikální krok učinit, což vedlo ke vzniku epizody Remembrances (2014). (Azurovydrak)

Reklama

Reklama