Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Masakr. Nimoy se po docela nuzné trojce vykoupil Star Trekem IV: Zachraňte Willyho, když poslal všechny postavy do osmdesátých let, aby odtud přivezly dvě velryby (ne, neptejte se...). Výsledkem je excelentní úkazka toho, že je posádka Treku banda s úžasným smyslem pro humor, protože si tenhle výlet nacpaný gagy a hláškami až po strop dělá srandu úplně ze všeho. Chekov pátrající po "nuklijr vepns", McCoy trpící v tehdejší nemocnici (Dialýza? Bože, tohle je středověk!), Spock nadávající v autobuse... jen škoda slabšího rozjezdu a konce, které z toho při lepším vychytání mohly udělat nejlepší Star Trek vůbec. Inteligence totiž příběhu nechyběla ani přes všechny tyhle úlety. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Před úvodními titulky je lehké připomenutí předcházejících událostí. Spock alias Leonard Nimoy si opět tento snímek zrežíroval. Hudbu tentokráte dostal na starost Leonard Rosenman. CITÁT - Pane Zullu, směr domov........... Admirál Kirk a posádka lodi Interprise ( která už neexistuje ) odlétají Klingonskou zelenou lodí na svou základnu. Musí zde čelit závažným obviněním ze strany Kligonů. Mezi tím z hloubi vesmíru přilétá divná a nebezpečná sonda, neznámého původu. Sonda dokáže rušit všechny možné druhy energií. Vzájemné spojení mezi doktorem Kostrou a Spockem vyvrcholilo tím, že se doktor Kostra neustále drží kousek od Spocka. CITÁT - Někdo na něj musí dohlížet.......... Neznámá sonda začne ničit planetu Zemi, tím že jí začne vysávat oceány. Tento díl obsahuje prvky cestování časem CITÁT - Časový warp !!!.......... Snímek se neodehrává ve vesmíru, ale na planetě Zemi v současnosti v San Francisku. Komické situace našich hlavních hrdinů vás určitě rozesmějí. Třeba odpověď na otázku, zda mají rádi pizzu. CITÁT - Ano, ne, ne, ano, ne, ano, ano........... Trikově zase o kus lepší, hudebně vynikající a humorně nejlepší, co kdy zatím ve Star treku bylo. Prostě warp pět. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* možná ve své době patřil tento díl k tomu nejlepšímu, co vzniklo s původní posádkou (I-VI.), i když svým pojetím se vymyká běžné startrekové atmosféře a tady je mnohem víc vtipu a navíc přináší enviromentální poselství. Po skoro 35 letech však vyprchalo dobové kouzlo i triky a vše působí ještě víc nechtěně komičtěji. Fanoušci Star Treku by si ho mohli užít, ale kdo hledá čistou sci-fi a akci, tak bude nejspíš zklamán. Já jsem tak mezi, takže zůstane u průměrné známky, bez chuti opakovat, či doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Můstek Saratogy byl vybaven zbylými dekoracemi z můstku Enterprise. (WolfR)
  • Výsledný scénář byl napsán pod časovým tlakem. Nicholas Meyer napsal část scénáře, odehrávající se v roce 1986, a David Bennett napsal začátek a konec filmu, který se odvíjí v budoucnu. Obě části byly po dodatečném přepracování hotovy po dvanácti dnech. (WolfR)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)

Reklama

Reklama