Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Perfo 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle gangsta nigga filmy, kde všichni trapně máchaj rukama, všechno je v pohodě i když to je v prdeli, všichni jsou strašný chudáci z ghetta, kde aby přežili musej prodávat drogy a nakonec Ó velký hrdina s kterým se život nemazlil nahraje pár alb a okamžitě je za hvězdu. Mezi tím je samozřejmně několikrát ve vězení, skoro ho zabijou atd atd atd... je mi jedno, že je to v podstatě životopisný film, tyhle filmy mají vždycky stejnou šablonu a je to pro mě osobně k uzoufaní trapné a vyvolává to ve mě pocit, když v metru, jako na portovu potřebuju jít na velkou a zrovna je plně obsazeno. I přesto, že jsem na to koukal v jednu ráno v televizi, jelikož jsem nemohl spát, tak tam pár světlých chvilek bylo a technické zpracování bylo taky dost slušné, ale to je tak všechno. Za normálních okolností bych se na to nepodíval. Soráč "fifty-padíku" ... ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Vydařená černošská gangsterka. Jen jsem se po skouknutí nemohl rozhodnout, jestli si mám myslet, že černoši v americe jsou nemakačenka, který si dokážou vydělat mraky peněz jen ilegálním způsobem, nebo skupina lidí, který si žijou svým lifestylem a vydělávaj si šikovně i když se to neshoduje s pravidly moderní společnosti, ale je to na úrovni rozvojové země kdesi v Africe. Každopádně já osobně mám černošskou kulturu rád, hiphop mi nevadí (i když ten komerční už není přesně to pravý ořechový). Trochu mi ve filmu vadili kolumbijci, který byly ztvárnění trošku komicky se mi zdálo. Jako taková skupina legračne vyhlížejících dementů, ale přesto nebezpečných. ()

Reklama

Meinhart 

všechny recenze uživatele

Znam Jim Sheridana a velmi dobre znam i 50 centa a jsem fanda hiphopove muziky. Nicmene film nebyl prilis dobry, prilis hollywood na me. Takze reziser zklamal. No a padesataka vylozene nemam rad pro jeho sislaci flow, a ze znel jinak po prostreleny hudbe? No, neprislo mi. Presto pokusy o tento zanr filmu dopadaji mnohem hur, proto 3 hvezdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další divácky vděčná variace na téma, jak se někdo dostal z nehostinných poměrů až na pozici respektovaného člověka. Tentokráte zde ale máme vlastní životopis nepříliš přesvědčivého herce (jinak zpěváka) 50 Cent, kterému navíc hází klacky pod nohy scénárista. Některé dialogy skutečně donutí k nevěřícnému úsměvu na tváři. Režisér (překvapivě Ir Sheridan) naštěstí leccos napravil (kamerové filtry), díky němu to relativně odsýpá, i když stále nevím, jestli si tyhle pohublé tři hvězdičky skutečně zaslouží!! ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nene fifty.. jo, s tímto albem si domrdal veškeré hiphopové mýty a hranice, negře, ovšem filmový průmysl na tebe nikdy nebude zvědavej. chtěls to, negře, po shadym taky zkusit, ale ty nejsi herec a rozhodně nejsi dobře artikulující herec. Get the fuck back to the studio or IN DA CLUB. 8 Mile byl film i pro nefanoušky hip hopu, todle se může líbit pouze 50ho fandům. ja jsem fanda hiphopu ale todle mě nebralo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama