Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vyhrabal jsem Eminem Show, připoměl si svou krátkodobou zamilovanost do ujetých textů světoznámého rappera, než mě do pavučin upředených z tvrdých strun elektriky polapil fenomén punk-rocku, a dostal jsem mlsnou. Chuť na Marshallův snímek přišla napůl nečekaně, a já konečně smazávám tento dlouholetý nedostatek shlédnutím dramatického příběhu jednoho rváčského rappera. Asi nejvíce překvapila "neuhýbající" scénka v dílně s Brittany (R.I.P.) Murphy, konec plný vtipných rýmů pak nasadil nadprůměrnému dramatu korunu. Dokážu si snadno představit, že ne každý bude mít příběh z Detroitu přecpaný rapujícími niggas v oblibě, nicméně já jako příznivec zcela jiné odnože hudební kultury jsem nadmíru spokojen. Ono je to napůl vážné soupeření v textech totiž fakt dobré. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Skús mi na mňa povedať niečo, čo som ti sám nepovedal." Od Eminema som čakal menej, od Curtisa Hansona viac. Výsledok je uchádzajúci kompromis a pomerne pôsobivá dráma na ohranú tému "talentovaný jedinec verzus systém". Nefunguje to tak dobre, ako v iných outsiderských príbehoch (ROCKY), ale vzhľadom na to, čo je Eminem zač, môžeme byť radi, že je výsledok tak zručne solídne priemerný. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Eminema, ani žádný podobný styl jsem po tomhle poslouchat teda nezačal, ale je to poměrně poutavá procházka po drsném Detroitu a jeho rapových pajzlících. Eminem fajn po všech stránkách (opravdu jak jsem o něm věděl prd, tak mě překvapil), Brittany Murphy taky fajn, Kim Basinger se snaží v roli matky poměrně křečovitě. Slušná zábava. 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brutální a neskutečně živočišný film, kterému dominuje akusticky a rytmicky skvěle zvládnutá hudba a fenomenální sexuální scéna mezi Brittany Murphy a Eminemem. Již zmiňovaná divoška zde předvádí výkon na Oscara a překvapivě i hodný kluk "Rabbit" nehraje na jeho hereckou prvotinu vůbec zle. Hanson točí protřele a díkybohu za něj. Drsné a špinavé kulisy Detroitu, depresivní šero a tvrdí hoši. Ne tohle není žádné rodinné klišé. 8 Mile je vyzrálý film o boji člověka s vlastním nitrem, o touze dokázat, že je něco víc. Rocky nového milénia. Efektivnější, dráždivější, dynamičtější, uvědomělejší a za několik dekád naprosto stejně nostalgický. Skoro plný počet. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Future (Mekhi Phifer) byl ve skutečnosti Eminemův (Jimmy) nejlepší přítel Proof, který si ve filmu zahrál roli Lil' Tica. Proof je ve skutečnosti acronym slov "I'll (P)unish (R)abbit (O)r (O)bsolete (F)uture." (Element2)

Reklama

Reklama