Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

nunka 

všechny recenze uživatele

Unthinkable bolo u mňa viac o obsahu ako o forme - najmä o dialógoch a napätí. Celý film je jedna veľká morálna rozprava, kde hranice morálky a toho, čo je správne a najsprávnejšie určujú tri ústredné postavy a všetci ostatní sú v úzadí. Nie všetko, čo bolo vo filme zvolené sa páčilo (kritika smeruje k prílišnej explicitnosti niektorých scén a afektovaným hádkam, v neposlednom rade ku krivým nôžkam Carrie Moss:) ). Boj proti terorizmu nevyrieši ani tento film, ani podobné rozhovory o tom kde začína a končí morálka. Tematicky bol však celkom podnetný a na chvíľu nasmeroval moje zmýšľanie k témam čoraz aktuálnejším... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Woodward .. Ostré, vypjaté, poutavé, funkční a pravdivé. Levný kabát není vůbec na škodu, protože snímek se vyjadřuje těmi osvědčenějšími součástmi, jako je výborný scénář a silné herecké obsazení ústředních rolí, kdy na "zbytečné" atrakce není prostor a ani nakonec nejsou potřeba. Intenzivní teroristický thriller vznikl i tak. Na Hollywood okrajový, o to pro náročnější diváctvo zajímavější produkt. ___ Větší část tohoto filmu je těžce myslitelná! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výpravou televizní film, u kterého je evidentní, že většina financí šla na platy ústředního tria a na zbytek ansámblu se již jaksi nedostalo, takže se obsadili "béčkaři". Což se v nejedné scéně nepěkně projeví. Zároveň je to i film, který se tváří, že je vychcaný jak mraky a napínavý jak kšandy. A místy takový skutečně je. Bohužel však pouze místy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde nestačí Bushův teriér Barney, servírující uprostřed Ramadánu vepřovou kotletu na porcelánovém talíři s ručně malovaným motivem Davidovy hvězdy, nastupuje strejda inkvizitor S.L.Jackson, jenž poté, co si vytře zadnici tištěnou verzí Ženevské konvence, začne pomocí stupňujících se levelů tortury vytvářet pohodovou atmosféru ke kladení dotazů. Pak nezbývá, než věřit, že bolest, hlavně ta psychická, je schopna přinést odpovědi, nejlépe pravdivé.. Tenzní hrátky s morálními dilematy na pozadí aktuální hrozby teroru a nastolení otázek, kam až lze zajít v zájmu ochrany obyvatel a státních zájmů, vás přibijí do křesla a donutí přemýšlet, kdo má vlastně celou dobu triumfy v rukou. Osobně to vidím tak, že kdo si hraje s ohněm, musí počítat s tím, že bude přinejmenším cítit kouřem a nebo přímo zuhelnatí, obzvláště když ohrožuje na životě ty, co se ohni z daleka vyhýbají. Takže nešetřit proudem, nedbat na pěstěné nehty a nějakou lidskost projevit až v případě, že se z ní nestane soupeři nahrávající slabina.. Až na výkon Trinity, u které jsem jen čekal, kdy jí zazvoní telefon v budce a ona konečně zmizí, nemám sebemenších výhrad a za ten finiš s překvapením pod plachtou u extended version, který mi připomenul povídku, co jsem kdysi dávno napsal, přihazuji ještě jednu červenou pěticípou. Allah bless United States! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHAT I HAVE TO DO, AGENT BRODY, IS... UNTHINKABLE." ---------- Tak perfektné, pomalé a postupné gradovanie a tak mizerne zakončené (v nepredĺženej verzii oveľa horšie), až normálne nemám slov. Nesklamali herci (Samuel, Carrie-Anne, Michael), nesklamal soundtrack, nesklamali dialógy ani samotný dej, no práve jeho vyústenie v poslednej minúte mi kompletne zruinovalo poctivo budovaný zážitok a patrične vysoké očakávania. Nuž, čo sa dá robiť, nechávam ale aj tak za štyri, film (odhliadnuc od záveru) si to nepochybne zaslúži a jeho replay už teraz vidím na obzore. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama