Reklama

Reklama

Divoch

  • Česko Krásné divošky (více)

Obsahy(1)

Catherine DeneuveováYves Montand ve francouzské komedii plné hádek a honiček... Nelly má těsně před svatbou. Její nastávající je žárlivý ohnivý Ital, který si myslí, že manželka je jeho majetek. A tak Nelly utíká před manželstvím, příbuznými, zkrátka za svobodou. Na útěku se ještě zastaví u svého bývalého přítele, aby jí vrátil dluh. Ten se však k ničemu nemá, a tak mu Nelly ukradne drahocenný obraz. V patách má žárlivého milence a okradeného přítele. Na svém útěku potká muže, který nechce nic víc než jen pěstovat svou zeleninu a v klidu žít na svém ostrově… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Hlavní síla Catherine Deneuve je ve smyslnosti její chladné krásy. Film DIVOCH mě v tom utvrdil. Připitomělá impulzivní blondýna, kterou zde hraje, bere herečce její přirozený šarm a staví jí do obyčejného průměru. Nelogicky vystavěný charakter této postavy probouzí v člověku spíše odpor než sympatie. Její nevyzrálé chování často nepůsobí vtipně, ale spíš trapně. Romantická komedie, která je spíš bláznivou taškařicí, se nakonec dočká romantiky spíš tak nějak z donucení. Divím se, že se hvězdy jako Deneuve a Montand nechali vlákat do tak slabého scénáře. Nakonec dávám 3 hvězdy. Několik scén bylo dobrých. 54% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Za to, že Američani tenhle námět tisíckrát opětovně zpracovali, zjednodušili ho, aby ho i sami pochopili a udělali z něj trapnou rutinu, tenhle předchůdce nemůže. Já jsem se dobře bavila. Příjemná dobrodružná komedie má pěknou hudbu, svižný děj a fešáka a krasavici v hlavní roli. A kde jinde uvidíte Deneuve v montérkách? ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ač slušné herecké obsazení a snad i dobrý původní záměr, vznikla z toho spíše podprůměrná a ukřičená komedie, plná zbytečností nebo nedotažeností. V podstatě jsem se nudil, protože uhodnout hlavní dějovou linii lze asi po třech minutách a pak už není skoro nic. Za zmínku snad jen stojí Montandův dřívější život, ovšem košatější zápletky jsem se také nedočkal. Takže dvě hvězdičky jen kvůli hereckým osobnostem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Už jen ten filmový plakát zcela přesně naplnil mou představu o dobrodružné komedii a tahle polozapomenutá záležitost mi vyloudila úsměv na rtech.. Krásná Catherine Deneuve v roli živelné pohromy, kam vstoupí, tam se něco semele, rozbije, zhroutí, potopí.. Ohromně sympatický Yves Montand k zulíbání, rybaří, zahradničí, vaří, svařuje a tak dále a tak dále.. Velice příjemná oddechovka ve svižném tempu odsýpající s kouzelným hudebním podmazem.. Jo a ten ostrov, tak ten je úžasný.. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Začátek má nápad, je svižný, znám více herců -třeba Tonyho Robertse od Woody Allen- a hraje i tady stejně dobře, agilně. Taky bych dodal že je to sice Francouzsko -Italský snímek, ale má americký nádech a to ne náhodou. Nejlepší na filmu ale přijde až po první třetině, kdy je to už jenom mezi Montand a Deneuve na malém ostrově. A já takhle si představuji hru. Mezi herci to jiskří, je vidět že je to baví, i hádky jak mají být, bez toho aby se na to tlačili, -aby z Deneuve udělali jen modelku pro krásu. Jsem s filmem navýsost spokojený. 4/5 ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama