Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh ho obdařil málem a v hlavě má piliny. Tak označuje žena, která se starala o jeho starého pána, našeho hrdinu. Jenže tenhle chlapík se nevědomky vydrápal až takřka nahoru, kde jednoduché myšlenky dokážou divy, což ostatně bývá naneštěstí mnohdy i v reálném životě. Víc mi sice sedly jiné satiry, ale zejména díky hereckým výkonům a nadčasovosti velmi dobré. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Zápletka ne nepodobná Forrestu Gumpovi ale zpracování docela jiné. Sellersovi nejsou připisovány žádné zvláštní kladné vlastnosti a jeho hloupost není dojemná ani nijak zvlášť vtipná. Není poťouchlý, jen odevzdaný a sebejistě tupý. V hledáčku se ocitli spíše všichni ti, kteří v něm viděli někoho, kým nikdy nebyl. Inteligentního, rozvážného a upřímného podnikatele vyjadřujícího se ve složitých metaforách. Nepřišlo mi ale, že by toto Chanceho okolí bylo nějak extra zesměšňováno, spíš je zde jen naddimenzováno nedorozumění mezi očekáváními a skutečností, které vede k nečekanému. Asi jako kdyby Uwe Boll natočil film a podepsal se pod něj David Lynch. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Taková milá pohádka o frajerovi, který byl při tom. Peter Sellers působí celý snímek jako člověk, který spapal příliš mnoho houbiček. Celý humor je založen na tom, že poví nějakou hovadinu, kterou si ostatní přeberou po svém a mají ho za génia. Z čehož plyne, že to vtipné samozřejmě vůbec není. Film působí pouze na rovině laskavosti, kterou vnucuje divákům plnými doušky. Sám jsem byl po hodince přesycen. Proč si tolik lidí ujíždí na filmech o retoších mi zůstává záhadou. Neshledávám ve filmu vůbec nic úžasného. Uznávám, že není úplně debilní a má co říct, ale orgasmus jsem u něj rozhodně neměl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na všetko stačí odpovedať yes a budeš za vzdelaného a inteligentného...Nevie čítať, nevie písať, nikdy nikde nebol, takmer s nikým sa nestretával a napriek tomu má o svete aký - taký prehľad. On má televízor a po ruke vždy pripravený ovládač. Aj pri milovaní! Sellers je ako vždy bezchybný, humor je trochu menej priamočiary, často máte pocit, že by sa z toho dalo vytrieskať oveľa viac, ale ten pokojnejší tón filmu sedí. Jeho jednoduché a dvojzmyselné odpovede na zložité otázky si ľudia vykladajú po svojom a majú ho za génia. Behom jedného večera je z neho hviezda a to stačí v sledovanej show odpovedať iba "yes" a povedať niečo o prírode...Obľúbia si ho takmer všetci. Možno aj vy. 80%. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí satirický příběh o prosťáčkovi, který dobyl Ameriku aneb Amerika je opravdu země netušených možností :-) Velice pěkný film, po jehož zhlédnutí mi zůstal na tváři jemný úsměv. Trochu mi to připomínalo Forresta Gumpa, tentokrát ovšem v podání výborného Petera Sellerse, jež díky minimalisticky pojatému herectví podal velice přesvědčivý výkon! ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Téměř devět let trvalo Peteru Sellersovi (Chance), než se mu podařilo nějaké studio přesvědčit k natáčení – hlavně proto, že v 70. letech byla jeho kariéra na dně. Až po úspěšném vzkříšení Růžového pantera se do projektu pustilo studio Lorimar Pictures. (džanik)
  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)
  • Peter Sellers (Chance) byl za svou roli nominován na Oscara. Mnoho lidí tvrdilo, že Sellers prohrál kvůli scéně, která je ukázána při závěrečných titulcích. Sám Sellers k ní řekl, že „přerušila kouzlo celého filmu“. Navzdory opakovaným Sellersovým žádostem producenti scénu z finální verze filmu neodstranili. (HellFire)

Reklama

Reklama