Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvôli hlúpemu českému distribučnému názvu "Láska ze supermarketu" som sa dlho ochudobňoval o príjemný divácky zážitok. Tento film je totiž veľmi dobrý. Nie som zrovna priaznivcom novej anglickej produkcie, ale občas ma dokážu aj Briti milo prekvapiť. Presne ako pri tomto titule. Emotívny príbeh mladého, dospievajúceho muža, kotrý rieši svoje prvé závažné citové problémy. Herci sú dobrí, sountrack kvalitný, svižná réžia. Najviac ma však zaujala výborná, nápaditá práca s kamerou. **** ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná romantická komedie s poměrně originální zápletkou a bohužel i řadou hluchých míst. Nevýrazný herecký projev většiny postav a vysoká koncentrace přihlouplých očekávatelných dialogů. Depresivní nádech plynoucí z problémů hlavního hrdiny odráží do jisté míry všeobecnou letargii společnosti v dotčených tématech (osobní vztahy, práce, nezájem a odcizení). Jakousi myšlenku tedy lze tušit, ale zůstává nedotažena. Nepodařilo se jí předat. V celkovém vyznění film neurazí, možná i potěší, ale po pár týdnech zapomenete, že vůbec existuje. 55% ____Jo a zejména kvituji český dabing, který se toho nebál a hned využil super trendy cool slovo fičák, jako produkt v tu dobu populární reality show Vyvolení. Fakt hustý!!! ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Zastavování času + nahota = malířství a nespavost jednoho kluka. Ještě jsem nezažila, že by byl někdo až tak extrémně poznamenán rozchodem, ale asi je to možné. Sice podle mě Sean Biggerstaff není příliš přitažlivý, ale to se dá přehlédnout. Oproti němu Emilia Fox je krásná a přirozená, což je velké plus. Děj je místy trochu nudný, ale převažují ty zábavnější chvilky. Určitě dokáže zaujmout. Rozhodně jsem nečekala nic jiného, než tento romantický happy end. Na začátku jsem si myslela, že to bude spíše film pro chlapi, kvůli té přehnané nahotě, ale postupem času jsem se utvrdila, že je to i pro ženské. Takže pohodový film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Špatná zpráva je, že čas letí. Dobrá je, že jsme všichni piloti." Já se občas rád vyspím, ale malíř Ben vyměnil zbytečný spánek za lukrativní post nočního leštiče podlahových krytin v supermarketu, ve kterém "božsky" určuje rychlost proudu času na trati od ztracené Suzy po objevenou Sharon. Na můj vkus se tedy jedná o vyprávění příliš utahané. Několik velmi vtipných scén mne sice potěšilo, ale jasné vítězství formy nad obsahem si nezískalo mé ovace. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Som nadšený a Seana Ellisa zodpovedného za produkciu, scenár aj réžiu budem asi sledovať pozornejšie. Som nadšený v podstate jednoduchým ale nesmierne inteligentným scenárom, ktorý síce mixuje staré známe ingrediencie, ale robí to s nesmiernou ľahkosťou, originalitou a humorom. Ellis ako režisér prejavil dávku silného estetického cítenia a niektoré finesy boli nádherné...Jeden z tých malých skromných filmov, ktoré vedia prekvapiť, rozosmiať a rozcítiť. Jeden z tých filmov, ktoré nie sú dokonalé, ale ktoré sa vedia stať "srdcovou záležitosťou"..Bravo! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy je Sean (Shaun Evans) v koupelně a drží v jedné ruce časopis, lez spatřit u zrcadla krémy a kromě jiného i zubní kartáček. Poté, co položí časopis, tam vše zůstane, jen zubní kartáč zmizí. (dan.pacino)
  • Šéf supermarketu Jenkins (Jay Bowen) během svých motivačních řečí použije několik odkazů na filmy Gladiátor (2000) nebo Heat (1995). (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Film obsahuje 18minutový krátký film stejného názvu v nezkrácené délce, který byl nominovaný na Oscara. (PogoJoe)

Reklama

Reklama