Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný snímek z britských ostrovů, co si milerád pohrává se svou formou. Hlavní hrdina Ben je nadaným malířem, který zrovna přišel o přítelkyni. Rozchodem způsobenou insomnii řeší nočními směnami v supermarketu. V něm se setkává s prapodivnými lidmi nejen z personálu, ale i z řad zákazníků, i zde popouští uzdu své fantazie a fascinací krásy ženského těla. Nespavosti ho zbaví až blonďatá pokladní, zatímco poetická kamera snově krouží mezi regály a zavádí nás za tónů přesně střižené hudby do myšlenek bujarého dospívání, do myšlenek, kde zaplane touha po neprošlapaných pěšinách. Roztomilá komedie těží z brilantního scénáře, úspěšně se jí daří nořit (místy silou tunového magnetu) do nitra divákovi duše. Skvostné dialogy a nevtíravý humor patří mezi jeho podstatné ingredience, poctivě doplněn notnou porcí mladistvé deziluze. Nevšední zážitek nemalých kvalit, které neumíte příliš popsat!! 80%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt nereálných scén se zastavováním času, po nichž následovaly hluchá místa, byl by to patrně další tuctový, trochu nudný, romantický film. Ale co je lepší? Nevybočovat z řady a dělat vtipné ale snadno zapomenutelné filmy nebo je něčím ozvláštnit? Musím uznat, že to "něco", mě zaujalo a patrně na tento snímek nezapomenu, ale zárověň mě to "něco" nutilo ony prázdné zbytečné scény přetáčet. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Lidé stráví spánkem až třetinu života (já možná i víc), což je docela dost, ale na druhou stranu je to nejlepší způsob, jak si dobít baterky. A tak musí být určitě nepříjemné trpět nespavostí. Převalovat se na posteli sem a tam. V noci bloudit prázdným městem, nebo vzít brigádu v místním supermarketu, kde se to podivnými lidmi, na kterých se asi také podepsal nedostatek spánku, hemží. Hned na úvod musím říct, že jsem od snímku který, už obalem láká na kozy, vůbec nic nečekal a možná právě proto jsem toho tolik dostal. Tohle zamyšlení se nad časem a krásou ženského těla mi naprosto sedlo do nálady i vkusu a tak jsem se skvěle bavil u krásného scénáře. Nechal se dojímat skvělými záběry při efektním zastavování času, protože tenhle snímek je skvělý jak po technické stránce tak po té vypravěčské, kdy má vtip, skvělou romantickou linku a hlavně má co říct. Atmosférou mi to trošičku připomínalo Nauku o snech. Filmu, který mě naplnil energií a optimismem, nemůžu dát jiné hodnocení a až budu jednou mít hodně špatnou náladu, tak už vím po jakém filmu sáhnout. ,,Nechceš zajít do mýho pokoje? Dáme si popcorn a sex."- ,,Ne." -,,Co? Ty nemáš ráda popcorn?" ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Michelle Ryan je ten typ dievčaťa, do ktorého sa bláznivo zamilujete. Chytí vás za srdce a nakoniec ho rozpolí, rozseká, rozdrví. Muži mojím slovám porozumejú na celej čiare. Stačí pozrieť na nasledujúcu foto http://www.celebszz.com/45863-2/michelle-ryan-14.jpg . Do tých krásnych, ale diabolských črtov tváre. Niečim podobným ako Ben si prejde pravdepodobne každý. A tam začína príbeh. Kráča od umeleckej vizuality až po klasickú romancu. Od nahých ženských až po spánkové problémy. Máme všetkého všade. Občasné záseky dejovej línie z celkového dojmu príliš neuberajú, pretože na mňa film zapôsobil tak milo a prívetivo, že sa k nemu určite raz vrátim. Vlastne možno..:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

The bad news is that time flies. The good news... is that you're the pilot. Hodně podivné dojmy. Příběh stojí za starou belu, pokud se tedy vůbec dá o (neexistujícím) příběhu mluvit. O nudě ani nemluvě, protože ta film provází celou dobu. Na druhou stranu se tu najdou zajímavé myšlenky polemizující o lásce, vztazích a celkově životě. Bohužel je to celé podáno tak rádoby filosoficky a vážně (celou dobu hraje hudba,jako kdyby se film týkal někoho umírajícího), až je to zkrátka nesympatické. Našlo se pár dobrých fórů, ale kdyby jich bylo víc a příběh by byl mnohem propracovanější, tak bych to dokázala ocenit, takhle se to vážně vleklo. Sexuální náboj celého filmu je jinak zajímavý, zato ono "zmrazování času" šíleně otravné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Sean Ellis napsal scénář za sedm dní. Natáčet se začalo o šest týdnů později, kdy byli k dispozici všichni účastníci natáčení krátkometrážního snímku, který je základem filmu. (HellFire)
  • Dívka, která je na plakátu k filmu, má při nakupování v supermarketu těsně před "zastavením času" nákupní vozík. Při "zastaveném čase" a jejím malování hlavním hrdinou má však v ruce nákupní košík. (dan.pacino)
  • Scéna, kdy Ben (Sean Biggerstaff) zjistí, že není sám, kdo je schopen ovládat čas, se vymyká svoji temnou atmosférou a je motivem, který ve filmu dál není nijak rozvedený. Sám Sean Ellis se s odstupem času vyjádřil v tom smyslu, že by ji do filmu asi nezařadil, kdyby ho natáčel znovu. (ynot)

Reklama

Reklama