Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlý galaktický imperátor Sador (John Saxon) přilétá se svým zlověstným vesmírným korábem plným mutantních podřízených na zapadlou planetu Akir, aby zotročil její mírumilovné farmářské obyvatele. Ve lhůtě kterou jim vymezí na přijetí jeho ultimáta vyšlou Akiřané ze svého středu mladíka Shada (Richard Thomas), aby na jejich ochranu naverboval nějaké žoldáky. Shad putuje galaxií a potkává řadu prapodivných bytostí a existencí, které se k němu z různých důvodů připojují. Převaha nepřítele v nadcházející bitvě je ale stále drtivá a porazit jej se jeví jako zhola nemožné. (choze)

(více)

Recenze (60)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vzdávám se, příšero mutantní! Ultimátní béčko, které obsahuje všechno, co správné béčko má mít - teplého hlavního hrdinu, který to nechce dělat zezadu a navíc ho komanduje palubní počítač, jeho nevinnou lásku, vilnou valkýru, vesmírného kovboje, padoucha vlastnícího konvertor planet (žel se ovšem nějak nedostal k vysvětlení, zdali jsou obyvatelé konvertovaných planet židé, křesťané, muslimové či uctívači velkého špagetového monstra), spoustu příšerek, vesmírné bitvy šílených lodí, zvuky ve vesmíru a pokusy o imperial march. Celé věci ještě dodává český dabing; zejména ten, kdo namlouval ještírka Kajmana, byl asi na hodně zajímavých drogách. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které můžete označit dobrým béčkem a pak ty, které jsou jejím opakem - bohužel tohle dílko se začátkem a trikama (chápu, starší film, ale i tak) řadilo k té lepší půlce, vzhledem k velmi povrchnímu scénaři, naprosto nudným vesmírným bojovým scénám se však rychle zařadilo na druhý konec. Herecky zazářil Cowboy z planety Země. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Nepokrytě naivní vykradačka Star Wars a Sedmi statečných má zvláštní kouzlo. Devítiletému tehdy mohla snadno vyrazit dech. Dnes ale hlavně fascinuje tím, co všechno mohlo Rogeru Cormanovi a spol. na začátku 80. let ve sci-fi projít a že to zvládli s tak mizerným rozpočtem. Samozřejmě to není žádná velká vzrušující jízda. Fandové obskurních zajímavosti dostanou podívanou spíše ve stylu Jacksonova výpravného videoklipu Captain EO než stylově přestřeleného Flashe Gordona, natož ty Star Wars. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Rozprávka odohrávajúca sa vo vesmíre, z ktorej by som bol vo veku 10 rokov hotový :) Dnes ale tiež nie je na škodu niečo takéto pozrieť a zaspomínať na časy keď sme pri takýchto (a podobných) rozprávkach trávili čas pri telke sledovaním nemeckých staníc, kde takéto vecičky chodili častejšie ako na STV. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi teplý?" To si jednou Corman řekl, že by mohl levně zkřížit Sedm statečných se Star Trekem a Hvězdnými válkami a vytřískat na tom nějaké prachy. Ale jako jo, když už nic, je to alespoň (i díky českému dabingu, kde snad všechny postaví mluví Svoboda) zábavné. A někdy v osmdesátém šestém v kině bych z toho byl odvařený. "Ne, zezadu ne!" ()

Galerie (63)

Zajímavosti (8)

  • V době uvedení se jednalo o nejdražší film, jaký Roger Corman kdy produkoval. Rozpočet byl odhadován na 2 miliony amerických dolarů, přičemž jeho značná část šla na výplaty herců Roberta Vaughna (Gelt) a George Pepparda (vesmírný kovboj). Aby se ušetřilo, natáčelo se v Cormanově vlastním studiu v kalifornských Benátkách (čtvrť v Los Angeles). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Reklama

Reklama