Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (994)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SIN CITY, MÍSTO, KDE JEDEN NEVÍ…" /// Příběh efektně mixuje postavy z jedničky s těma novejma, bohužel, vopřít se dá maximálně vo Marva. Baví i ,,kartář“ Johnny (jehož příběh zabije nepochopitelná negradace) a pak… nevím. (Možná Manute? Ale už to je takový hledání…) Jakoby Rodriguez nepochopil, že lidi obdivovali nejen pozlátko, ale bavily je postavy a děj. Spolíhat třetinu(?) filmu na Eviny trojky je diletantství (a mrhání materiálem!). 3D? Povinnost v žádným případě, jen jsem chtěl tomu vizuálu dát nadstavbu, což se povedlo. Ale že bych to musel vidět dvakrát… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Frank Miller? A to je kdo?.... 2.) Zajímá mě, jak dopadne taťka Žlutýho bastarda. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se nic moc od předchozího dílu nezměnilo. A to i přesto, že uběhlo devět let od prvního dílu. Opět je svět Sin City brutální, nepříjemný. No vysloveně k blití. Také se kolem něj točí jenom samý nařezaný lidi a polonahý krásky. Plátnem prosakuje na kila šedivé krve a sem tam se objeví nějaký ten lepší moment, který ale celý film stejně tak, jako jeho první díl, nezachrání. Třeba musím říct, že se mně moc líbila postava Joshe Brolina. Líbil se mi ten jeho cynický přístup ke všemu, který mi ve filmech hrozně chybí. Eva Green tu ale třeba zahrála tak, že už mě to trošku přestává bavit. Ona je všude stejná. Drsná, zlá, nepříjemná. Mám ji jako herečku moc rád, ale čeho je moc, toho je příliš. No a Bruce Willis? Vysvětlete mi prosím někdo, proč se tam vůbec objevil? Vždyť to nedávalo žádnej smysl. Je mimo celej příběh, najednou přijde, něco pronese a zase de do prdele. Asi jenom na efekt, ostatně jako celej film. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Dvakrát totéž není vždy totéž. Rourkovi ta plastelína na držce nadělala protentokrát spíše imbecilní výraz, Grýnová je asi ráda, že není v barvě, páč stínohra jí docela svědčí (zatímco nyní může ještě ukazovat různé tělesné součástky, které jsem doposud neznal, a to pohříchu nejen u ní, bez uzardění, tak za deset - patnáct let skrzevá koketérii s černobílou materií zajisté ovládne laternu magiku), a ostatní mi též chvilkami srali. Dalo se. Ovšem nemuselo to být. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Pomalé, utahané, neucelené, jako kdyby to někdo dělal na koleni. Vizuální část super, tak jako v jedničce, nezklamala, ale když už víme, co čekat, moc to nepřekvapí. Když se u filmu podíváte na hodiny, kolik ještě zbývá, už je to samo o sobě špatné znamení. Film nezachránila ani asiatka (Jamie Chung) ohánějící se samurajským mečem a lukem. Ani ty kozy, ani ty akční scény. Hloubka dialogů/monologů ve mně opravdu nic nezanechala. 50% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější postavy na okraji dění, nesympatický Dwight (oproti Owenově verzi) v jeho centru. Minimum do dokonalosti dovedených absurdních situací (Marv na el. křesle; kanibalistický Wood atd z jedničky...). Jako byste dorazili po dlouhé době na návštěvu do oblíbeného města, kde následně zjistíte, že většina známých zrovna courá někde za hranicema a ostatní vás průhlednejma blábolama u pivka moc nenadchnou. Škoda, Levittova šťastná hodinka byla luxusní. 60% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Clive Owen si měl v závěrečných scénách segmentu "Ženská, pro kterou bych vraždil" zopakovat roli Dwighta McCarthyho s novou tváří po plastické operaci. Kvůli natáčení seriálu Knick: Doktoři bez hranic (2014) však nebyl k dispozici. Postavu tak nakonec ztvárnil Josh Brolin s pomocí protetického make-upu. (cihlenka)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama