Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Faye 

všechny recenze uživatele

Ze své samostatné pouti životem se do rodného hnízda vrací 27letý mamánek s jedním baťohem, „chronickou beznadějí“ a dvěma kufry.“ Zpátky ke svým rodičům, kde se už přiživuje i jeho stejně nešťastný a stejně odevzdaný starší bratr. Vlastně jediným až nepatřičně šťastným člověkem v téhle famílii je matka rodu. Steve Buscemi vytvořil kouzelný snímek, který dokáže vyvolat nejen pobavený úsměv, ale třeba i přinést do vlastního života trochu víc tolerance a pochopení ke svému okolí. (jenom škoda, že jsem to neviděla zhruba o 6 hodin dřív :- ))) špatné načasování ). A panové si můžou rovnou přidat * navíc. Už jenom za naději, že i na posledního nekňubu, bez peněz, bez střechy nad hlavou, bez jiskry, kterému to nejde ani v posteli, může (možná) někde čekat někdo jako Liv Tyler. A že i maminčin mazánek, který se ne a ne odlepit od její sukně by mohl být pro někoho chlapským vzorem. Iluze k nezaplacení. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ach ano...Toto je presne to, co milujem... Skarede, pochmurne prostredie maleho americkeho mestecka, s este skaredsimi, depresivnymi a tazko stravitelnymi postavami... Neodporucam ludom, ktori cakaju na nejaku akciu a ani takym, ktori trpia nenavistou k vlastnemu zivotu...Mohli by skoncit vo vekom strome na periferii... ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Hm... depresivní film to byl, ale úplně jinak, než jsem čekala. Deprese na mne padla spíše z naprosto nepřesvědčivých postav a příšerného dabingu (za to autoři nemohou). Celý mě to tak nějak dožralo. Hlavní hrdina je takovej nanicovatej jalovej mládenec, kterej není ani sympatickej ani nesympatickej. A tak se on motá krajem a pak bydlí u rodičů a ani neví jestli má někoho rád nebo nemá, nebo to neumí dát najevo anebo já nevím co. A do toho machruje na nějakou místní holku, chová se k ní jako blb. A pak si nějak všimne, že ji teda asi má rád nebo co. Asi tuším, co se tím chtělo sdělit, ale ke mně to sdělení nedoletělo. Zcela mě minulo. ()

cab 

všechny recenze uživatele

(Casey Affleck) hraje 27leteho ztroskotance Jima vracejiciho se k rodicum do rodneho mestecka po neuspesnem pokusu postavyt se na vlastni nohy. Znechucen vlastnimi neuspechy v zivote pomuze navest stejne laborujiciho bratra k temer uspesne sebevrazde, zkomplikuje rodiinny business a nestastne se vyporadava s laskou k mistni sestricce (Liv Tyler). Jednoduse zrezirovana tragikomedie o obycejnych lidech plus sympaticti a presni herci davaji dohromady nadprumerny divacky zazitek. Zamilovane dvojici jsem fandil dokonce a doufal v happy-end...90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Melancholický príbeh flegmatického hrdinu v podaní Caseyho Afflecka, ktorý sa vracia k rodičom domov po neúspešnom zapadnutí do veľkomesta až po jeho odchod. Vracia sa domov s tým, že v podstate nevie čo bude ďalej robiť ale vie na isto, že v rodinnej firme robiť nechce. Po tom čo jeho brat spácha nehodu (jeho pričinením) sa však v rodičovskej firme zamestná, nepriamo spôsobí jej zánik, matka sa dostáva do vezenia pretože niekto posiela z ich firmy balíčky s trávou. Proste jeho príchod nie je zrovna z tých najšťastnejších a tak si povie, že by mal odcestovať, vie aj asi kam ale prečo? No je tu ešte jeho nová známa v podaní Liv Tyler ktorá by to mohla trošku zmeniť. Úsmevný malý nezávislý film podareného herca Steva Buscemiho. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v rodném městě scénáristy (James C. Strouse) a továrna, kde se děj také odehrává, patřila ve skutečnosti jeho rodičům. Filmový štáb se dále podíval do Cromwellu, Goshenu a Ligonieru v Indianě. (CliffLee)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Jak herci, tak producenti filmu přijali menší platy, aby zmenšili rozpočet filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama