Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Russo, Niall Johnson .. Výborně osvěžující a hodně černá komedie. Jemně a přesně dávkované humorné scény a dialogy fungují stoprocentně a zaručeně. Ač se to tak může zdát, film není postaven na známé komice Rowana Atkinsona, přesto si několik typických momentek střihne. Mimoto ovšem předvádí skvostný a vážně vážný herecký výkon. Přesto hereckému obsazení vévodí někdo zcela jiný - Kristin Scott Thomas je v mnoha momentech naprosto odzbrojující až dokonalá. Pochvalu si ovšem zaslouží i zbylí herci a vůbec většina aspektů filmu – krásná hudba, malebný venkov, režie .. zkrátka příjemných 85%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dickon Hinchliffe: 1. Did you ever wonder why? (film version) ,2. Rosie Jones ,3. Gloria in bed ,4. Lance ,5. Just a man ,6. The trunk ,7. Walter ,8. The bike crash ,9. I don't know any girls ,10. What is going on? ,11. Will you find your way back to me? ,12. The Song of Solomon ,13. Little rose petals ,14. Don't get me started ,15. A little grace ,16. The body in the boot ,17. The Jones women ,18. The death of Mrs. Parker ,19. Keeping Mum ,20. Goodbye ,21. The letter ,22. Gloria ,23. Did you ever wonder why? , ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

hodinová nuda jakžtakž vykoupená poslední třetinou, která to ale stejně nevytáhne na lepší než průměrný zážitek... no ale aspoň to nebylo založeno na fekálním humoru, beďarech a kýblech sprostých slov... přesto, univerzální usínačka. 60% pozn. red.: já nevim, pro mě je prostě britský humor buď naprosto mimo, nebo ho žeru. nic mezi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka mohla být s minimálními rozdíly natočena někdy v 50. letech s Margaret Rutherfordovou a Alecem Guinnessem v hlavních rolích. Skutečně. Připadá mi jako milé připomenutí toho, co jsme si s anglickým humorem spojovali dřív a co v poslední době trochu zastiňují představitelé britského psychotického humoru (nic proti nim). Odehrává se sice v současnosti, ale dýchá z ní genius loci malebného anglického venkova, který je stejně vhodným dějištěm pro čaj o páté jako pro vraždu. A Maggie Smithová při něčem takovém nesmí chybět. ;-) Škoda, že poté, co ostatní postavy odhalí, co my známe od začátku - její neblahou minulost, film nabere trošku jiný smysl a žánr a kazí si tím celkový dojem. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to neni zrovna ten typ komedie, že bych se u toho válel smíchy, ale uteklo to jako voda a docela mě to pobavilo. Anglickej černej humor mam prostě rád. I když po úvodní scéně jsem očekával, že ten humor bude černější. Jinak Rowan Atkinson mě rozesmívá, i kdyby jen seděl a mlčel a scény s nim byly asi nejlepší. Jenom škoda, že nedostal trochu víc prostoru. Film má momentálně 71% a tady se pro změnu zase shodnu s většinovym názorem. Taky to vidim tak na ty slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama