Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vodník Jakoubek (J. Korn) se musí kvůli jednomu nemoudrému knížecímu rozhodnutí odstěhovat ze svého domova. Dozví se to jeho syn Tonda (V. Jílek) a rozhodne se, že tomu zabrání. Což ovšem není pro obyčejného venkovského chasníka zrovna snadný úkol. A navíc se vmísí do děje ještě pan kníže (J. Abrhám), princezna Aneta (Z. Kajnarová), její nápadník, urozený vikomt z dalekých krajů (O. Vízner), a Vendula, napůl tulačka a napůl zlodějka (T. Pauhofová). Tonda nakonec svého tátu vodníka zachrání a přitom najde i své štěstí… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A zase ten problém v komunikaci, který by mohl mnohé vyřešit. Kdyby tak princezna mluvila pořádně s tátou. Kdyby tak kníže mluvil pravidelně se svou dcerou. A kdyby tak pravdu řekla Simona Chytrová svému synovi. Nebo kdyby se vodník nestyděl přiznat, že mu Tondova máma chybí. A tak dále, a tak dále. V exteriérové pohádce potěší nejen exteriéry samotné, ale i sympatická zlodějka Táňa. Poučení? Lidi spolu mají víc mluvit a ne každý rádce radí dobře. A též, že ne každá pomluva je pravdivá. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

K současným pohádkám přistupuji se značnou nedůvěrou a o těch televizních ani nemluvě. O tento film bych nohou asi nezavadil, ale Olmer v říši za sedmero horami a sedmero lesy mě zajímal. Výsledek není nejhorší, režisér si odpustil využití trapných kulis a vituálně připravil slušné zázemí. Obsazení vypovídá o Olmerově renomé (které je slabé...). Ačkoli neuvidíte pohádkovou školu s nejlepších časů Olmer natočil příjemnou vsuvku naší veřejnoprávní televize, což je na něj dobrý. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, za co ta hvězdička. Možná za jihočeské lokality a Korna. Hlavní hrdina přehrává, jako kdyby se účastnil soutěže o nejtrapnější neherecký výstup, Chytrová tomu taky moc nedodá, takže spousta replik vyznívá spíše jako parodie. Ten příběh by docela ušel, ale podané je to rádoby vtipně, ha ha ha, jenže na dobrý vtip a pointu musíte mít cit - jak ve výslovnosti a kladení důrazu na jednotlivá slova a věty, což zde nemá snad ani jeden herec, tak i střihem a skladbou obrazu - což se zase nepovedlo, žel, Olmerovi, ani kameramanovi. Jinak logické nesmysly, kdy se máma v mládí chodila pelešit s vodníkem na hráz, a on se devět let schovává, ona neví, kde je, ale posílá mu jídlo? ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Tak tuto pohádku jsem ještě neviděla, režie Vít Olmer??, Tak snad tam nebude hrát paní režisérová Chytrová. Sotva skončí úvodní titulky, už tam je. Musí vždycky hrát v jeho filmech??? Taky nechápu obsazení Jirky Korna, toho jsem poznala jen podle hlasu – mluvit nosem jen tak někdo neumí. Pohádku jsem nedokoukala, uši mi trhaly hrozné dialogy: „Ty jsi po tátovi vodník! Aha, tak proto se mi děti smály, když pod mojí židličkou ve škole byla loužička…“ ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Výsledný dojem kazí hodně nevyrovnané herecké obsazení. Jílek hraje jako (špatný) ochotník, Korn to samé a co se týče Simony Chytrové, Olmerovi by měl její obsazování už konečně někdo zakázat zvláštním výnosem. Herečtí bardi ve vedlejších rolích už to nezachrání. Aspoň že jsou tu Kajnarová a Pauhofová, na které se vždy dobře dívá (a jen kvůli nim jsem tuhle pohádku vlastně sledoval). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Část příběhu se natáčela v blízkosti zámku v Březnici v okrese Příbram. Filmovalo se také ve Slavonicích. (Záry)

Reklama

Reklama