Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 2

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 077)

POMO 

všechny recenze uživatele

Najfantastickejšie a najkrajšie fantasy od Návratu Kráľa. Guillermo del Toro tieto obludy miluje a z filmu to cítiť každým pórom. Pred lesným elementálom si kľakám na kolená. Hneď dva milostné motívy, tonáž cool humoru, vizuálna pestrofarebnosť citlivo zladená so svetom fantastična bez jediného gíčového záberu. A film NIE JE preplácaný ani chaotický, ako sa povráva. Del Toro je úprimný kúzelník s jasnou víziou a jej perfekcionistickou realizáciou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Zlatá armáda sa vydarila viac ako jednotka... všetkého je viac dokonca aj Selma Blair je nenormálne viac sexy :) .....................Soundtrack Danny Elfman: 1. Introduction (3:37) ,2. Hellboy II Titles (1:18) ,3. Training (1:50) ,4. The Auction House (2:28) ,5. Hallway Cruise (1:35) ,6. Where Fairies Dwell (4:16) ,7. Teleplasty (1:21) ,8. Mein Herring (1:05) ,9. Father and Son (6:02) ,10. A Link (1:29) ,11. A Troll Market (1:21) ,12. Market Troubles (3:41) ,13. A Big Decision (1:10) ,14. The Last Elemental (4:11) ,15. The Spear (1:47) ,16. A Dilemma (2:55) ,17. Doorway (3:35) ,18. A Choice (3:58) ,19. In The Army Chamber (5:47) ,20. Finale (3:49) , ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady plati takovy to klasicky pravidlo dvojek, vic priser, vic akce. To film splnuje vice nez dobre. Potvor tu je fakt hodne velka prehlidka a s akci Guillermo taky nesetri, navic Hellboy je proste kurevsky cool postava a kdyz to rozjede se svym velkym kanonem, kamenou pravackou a zacne rubat jednu potvoru za druhou a do toho hazet hlasky, tak je to fakt parada. Jenze i pres tenhle fakt film nejak nedokaze strhnout. Ackoliv se furt neco deje a vetsi cast filmu zabiraj bitky, tak se proste nejak nepodarilo chytit to spravny tempo. Dalsi problem je hlavni zaporak. On je sice dobrej, problem je, ze nic neumi, jen mava mecem a dela kung-fu, nic, co by clovek uz mnohokrat nevidel. A dalsi vada na krase je vztah Liz a Hellboye, mezi kterejma to tentokrat moc nejiskri. Nicmene musim pochvalit skvely masky priser a paradni triky. Celkove se urcite jedna o povedenej komiksovej film a vylozene me nezklamal, ale mohlo to bejt lepsi. Suck my ectoplasmic Schwanzstücke. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak jo, trvalo mi skoro deset let, než mi došlo, že to je vlastně komedie, ale tak aspoň konečně mi to došlo, že. Seth MacFarlane dělající německý přízvuk mi hází mnoho různých flashbacků na Family Guye, což filmu celkově asi může jenom přidat kredit. Bělovlasý princ je velký krasavec a Doug Jones je zřejmě bůh s mnoha očima. Kdyby nebyly všechny akční scény tak strašně dlouhé, tak bych byla snad ještě pozitivnější. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro po druhé pokouší své rudé štěstí. Nejde o druhé šlápnutí do stejné řeky. Bohužel... Del Toro se pokusil ukázat svůj pohled na Hellboye a jeho život. Není na tom nic špatného, dokud se nezačne zbytečně věnovat romantickým záležitostem, které vyvrcholí v závěru. Osobně bych si představoval film více černo humorný jako první díl, minimálně stejně akční a stále stejně odvážný. Tentokrát uvidíme velkou hromadu prapodivných postav, které jsou chvílemi možná až na hraně trapnosti a geniality (ukázkový příklad Johann Krauss, který působí zábavně a v jedné scéně trochu nuceně trapně...). Velké překvapení jsem zažil při setkání s Andělem smrti, který je fantastický a poukazuje na obsah příštího dílu, jehož se doufám del Toro dočká a dokončí svou pekelnou trilogii. Tempo je slušné, ale chvílemi se ve filmu nic moc neděje. Závěr filmu odhadnete už velmi brzo, jen jeho forma bude efektivnější. Přesto nejde říct, že je druhý díl horší než první. Je prostě jiný. Více se v něm mluví, je v něm více lásky, romantiky i zbytečností. Doufám, že ve trojce se vše promíchá do neodolatelného mixu, protože tím druhý díl není ... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Když Abe (Doug Jones) poprvé čte informace o zubničkách, nazve je Carcharodon carcharias. To je ve skutečnosti latinský název žraloka bílého. (kotheram)
  • Vo filme vystúpilo celkovo 32 monštier. Boli vytvorené rôznymi metódami – od prepracovaných bábok a kostýmov až po počítačmi generovaných netvorov. (Biopler)
  • Když Hellboy (Ron Perlman) vyzve prince Nuadu (Luke Goss) na souboj, Nuada se ho zeptá, jakou si vybere zbraň, Hellboy odpoví: "Five-fingered Mary" ("Pětiprstou Mary"), čímž myslí svou kamenou ruku... ale na této ruce má pouze čtyři prsty. (polabecak)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama