Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (678)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V současném módním trendu, stavět akci na rychlém střihu a spoustě CGI efektů, je Shooter velmi sympatickou old school alternativou, která nijak neskrývá své ambice stylového béčka a svou skladbou děje i stylem vyprávění, vystavěném na základních klišé, okatě odkazuje na žánrové manýry akčních filmů přelomu let 80. a 90. Fuqua pochopil, že dobře zvládnuté řemeslo dokáže mnohé a tak je Shooter i přes ty své 2 hodinky velmi příjemně strávený čas ve víru pádné akce, kterou tvrdí božský Mark Wahlberg, jenž z nasraného výrazu nepovolí ani na minutu a dává vzpomenout na největší akční bijce, kteří vévodili podobně laděným snímkům před 15-ti lety. Kdyby ještě k tomu cedil ostřejší hlášky, nápálím tomu plnou taxu! Pro žánru oddaného diváka maximální pohoda, pro zbytek světa, jak se tak dívám na hodnocení kolem, asi nezkousnutelné krmivo. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci (jmenovitě Michal Pena, Ned Beatty, Danny Glover, Kate Mara), no a samozřejmě slušně hrající a perfektně vypadající Mark Wahlberg, místy zajímavá akce -rozhodně ne taková pecka jako konkurenční film s Mattem Damonem/// "Docela divné jako muj tata večer" řekl bráška a já jsem s ním tak nějak za jedno. Tedy hlavně co se týče filmu. Scénář byl slušně zamotanej a v některých pasážích jsem nevědel o co jako kráčí. Pana režiséra mám rád a tak určitě i jeho nejnovější filmový přírůstek nebudu moc kritizovat. Proč taky, když od filmu moc nečekáte, dostanete na poli "béček" neurážející, slušně vypadající a zábavnou akci. V ní sice neuvidíte moc nového, ale o to přece nejde. Když se to vezme člověk může na jednu látku koukat pořád dokola a stejně ho to může bavit. A to že otec prohlásil že hlavní hrdina je jak superman, beru s rezervou :-)/// Celkem 65%/// ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je mi úplně jedno, jestli to bylo předvídatelné nebo ne, že je to klišé, že je to americké, že je to patetické, že Mark je neprůstřelný chlapák alá 007. Vždyť je to přece jasný andílek, který byl patrný ze závěrečných sněhových koulovaček a ohýnků. A za druhé jsem takovým fofrem nesnědla brambůrky během první automobilové honičky ani nepamatuji a pak už jsem měla šlus. Ani minutu jsem nenudila, zírala jsem, co všechno je zapotřebí vědět pro správnou trefu do černého a že jsem jak malá holka, to házím dnes za hlavu a pálím plnou. Mark byl jednička, musím si ho vzít ještě trochu víc do parády. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THING'S SO BIG, EPA DOESN'T EVEN BOTHER TO GIVE YOU THE GAS MILEAGE FOR IT." ---------- S Fuquaom to mám ako na koni. Niekedy som v údive z kvality, inokedy zase odpadávam od nudy. Málokedy si s ním zajazdím v pokoji, na hladine priemeru a Shooter bol jednou z týchto jázd. Mark si znovu zahral chlapíka, ktorý svoj obor ovláda bezchybne, skrátka, je najlepší v tom, čo robí. Tieto role mu vždy veľmi sedia a ťažko si ho predstaviť ako nejaké nemehlo. Keď už hovoríme o zručnostiach, Kate ma ako skúsená, nebojácna doktora úplne dostávala do kolien. Viac ale rurálne Kentucky, Montana, či Tennessee, pretože americký zapadákov, to je proste moje. Škoda ale toho smeru, akým sa film po úvode uberal. Stavím sa, že nenájdem nikoho, kto kedy povedal, že mu bol úvod protivnejší, ako zvyšok rozvláčeného príbehu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Robotická zbraň na věži u kostela je M82 Barett ráže .50 BMG. Kulka vystřelená z kostela tudíž nemohla před atentátem projít Bobovou (Mark Wahlberg) puškou. (nowizz)
  • Hoci plukovník Johnson (Danny Glover) povie, že je pripravená etiópska jednotka zložená z 24 mužov, ale na chate sa ich objaví (vrátane pilota helikoptéry) minimálne 28. (Enceladus)
  • Do některých kin byl film dodáván pod názvem Stars. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama