Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podobně svérázná pocta krasobruslení jako ta, kterou v South Park: Peklo na zemi podali Stan, Kyle a Cartman v podobě bezmezné adorace amerického krasobruslařského klasika Briana Boitana. Ledově ostří je typická ferrellovka s neuvěřitelně pitomým námětem a mnoha silnými gagy. Pro ty, kterým něco říkají jména Oksana Bajulová, Michelle Kwanová či zmiňovaný Brian Boitano naprostá povinnost, pro všechny ostatní příjemná možnost. Místy to na ledě vypadá jako by se spojili Jevgenij Pljuščenko s Meat Loafem a to našince prostě nemůže nebavit... Nejlepší gag: téměř bezchybné provedení figury zvané "iron lotos" na hlavním severokorejském náměstí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Můj pohyb na bruslích je značně nejistý a potvrzování existence gravitačního zákona při něm probíhá poměrně často, za což od svých sedacích partií nesklízím příliš ovací. Z nějakého záhadného důvodu mám však krasobruslařské filmy poměrně rád a mužskou taneční dvojici považuji za pětihvězdičkový krasobruslařský nápad. Proto je hrozná škoda, že autor nedokázal skvělou výchozí pozici proměnit v nezapomenutelnou pecku. Místo toho nabídl pouze lehce vtipnou bramboračku, kterou občas bruslí prořízl brutální fór. Krasobruslařské figury, o kterých svět ještě neslyšel, jsou však naprosto dokonalé a kdyby hrdinové neopustili po celou dobu ledovou plochu, tak bych v hodnocení sakramentsky přitvrdil. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Willa Ferrella mám už nějakou dobu slabost a tak mě zamrzelo, že se v první polovině drží docela zkrátka. Polovina druhá mi to naštěstí dokonale vynahradila a svou vtipností dala vzpomenout na skvělého Zprávaře. Na Blades of Glory se mi líbí od začátku jasně stanovená míra nadsázky, které se tvůrci drží až do báječně gradovaného (akční honička na bruslích!) závěru. To umí málokdo - s bruslemi či bez. 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zábavný, základní kostrou ohraný, herecky působivý film, jehož fórky se Vám zaříznou do bránice stejně jako brusle do krku partnera při Železném zvedáku. Geniálně dynamický úvod. Zajímavě se rozvíjející děj. Klišovité překážky na cestě k cíli. Spousta dobrých, ale nedotažených nápadů. Ústřední dvojice funguje bezproblémově. Vidět Willa Ferrella na běhacím pásu v akci (no dobře, neběží, ale alespoň jde) a slyšet ho při tom odhrkávat text My Humps od Black Eyes Peace je skutečný zážitek! A Jon Heder se konečně vymanil z role loosera. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvod dětského představení nemá sebemenší chybičku, když Will Ferrell vítá děti větou. "Hey, little forest creatures. None of you sons-of-bitches try to be heroes. You hear me?" To se člověk málem zvalí smíchy. Později se sranda trošku vytrácí a čeká nás klasický sportovní příběh. Potěší motiv Flash Gordon při závěrečné jízdě. Celkově průměrný Will. 55% ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • O jedné z hlavních rolí uvažoval i Ben Stiller. Přišla mu však příliš podobná těm které už hrál. A tak na scénu vstoupil Will Ferrell. (Siriuss)
  • Scénáristé prohlašují, že většina dialogů Willa Ferrella jsou čiré improvizace nebo repliky, které si Ferrell osobně upravil. (Siriuss)
  • Olympionička Lisa-Marie Allenová, která pomáhala s choreografiemi krasobruslařských vystoupení, si ve filmu i zahrála. Její role byla blondýna, které Chazz Michael Michaels olízne obličej během svého soutěžního tance ve Stockholmu. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama