Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Neda nic ine mi tu opat napisat...ako vec,ktora bola spomenuta skoro v kazdom komentary...a to ze fakt perfektny Ryan Gosling! Co sa tyka zas filmiku...tak bravurny kontrast bieleho a cierneho, zleho a dobreho, silneho a slabeho...,proste presne toho, co sa snazil ucit Dan Dunne,krasa! Urcite nadpriemerik...nazdar ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Bílý volnomyšlenkářský učitel na černošské škole - učitel je smažka - děti (hlavně holky) ho mají rády, protože má charm - jeho žačka ho načapá na dívčích hajzlech když hulí crack - žačka má bráchu v lochu za dealování - žačka je v pokušení dealovat taky - učitel je slaboch, smažka, no zároveň i charakter - učitel jde za velkým místním gangsta nigga dealerem orodovat, aby žačku nebral do party - velký místní gangsta nigga dealer vypadá a mluví jako třídní premiant - žačka začne dealovat a jedním z jejích prvních kundschaftů je SAMOZŘEJMĚ učitel (který to nejspíš schválně tak narafičil), což je SAMOZŘEJMĚ klišé jako kráva, které může dojmout leda salónní jemnocitné naivky - žačku tento zážitek SAMOZŘEJMĚ hodně citově zasáhne a uvede na správnou cestu - učitel je ze školy odejit, protože je na něm čím dál víc vidět že smaží - všechno ale nakonec dopadne vlastně tak nějak dobře a pohodově - vůbec nic to ve mně nezanechá, protože je to takové nějaké nijaké, ploché a vyumělkované... Viděl jsem mnohem lepší nekomerční nízkorozpočťáky, ale kvůli výkonům R. Gosslinga (i když na můj vkus občas dost přehrává) a hlavně Shareeky E. dávám tři. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

tomuto sa povie "citlivý film"; film príliš dobrý, aby som strpel akékoľvek zlé slovko na neho; krásna štúdia vzťahu učiteľ - žiak, outsider - okolie, looser - svoje vnútro; film o rasizme, drogách a kriminalite? to sú len zástierky, síce zastúpené, ale iba dekorácie, ktoré charakterizujú svet, v ktorom hlavná postava (úžasný gosling!!! ale zároveň dobre napísaná), prežíva svoje každodenné zápasy, vojny, prehry, pády . . . no čo vám budem rozprávať, chytilo ma to, veľmi . . . ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vše podstatné o Half Nelson zde už bylo řečeno. Tuhle pecku jsem si chtěl šetřit na horší časy.......no jaksi jsem to nevydržel :-) Ryan Gosling mě zas a opět dostal, to je týpek, který dokáže oživit i jinak průměrný film (Vzorec pro vraždu). Jeho učitel dějepisu, který ujíždí na drogách, patří po jeho roli ve Svatém boji k jeho nejlepším, proto si byste si to neměli nechat ujít. PS:Naši "skvělí" distributoři jsou hnusní parchanti !!!!!!!!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling jen potvrdil to, co už o něm dávno víme. Že v něm třímá a pomalu probleskuje ven obrovský talent. Ve své generaci vyčnívá asi jako Eiffelovka nad Paříží. Je to přesně ten typ herce, kterého je od režiséra snadné přemluvit, aby to s ním zkusil trochu jinak. Gosling (za roli nominovaný na Oscara) je ve své roli maximálně přesvědčivý a v některých momentech budete mít chuť si s tímhle chlápkem otevřít pivo a zaposlouchat se do jeho kolekce gramofonových desek. Jeho učitel dějepisu Dan Dunne je úžasná, neukotvená postava, která tepe „životem“. Se svým specificky minimalistickým humorem, upřímným pohledem a dosti zásadním drogovým problémem se denně ocitá tváří v tvář skutečnostem, které jeho černošské žáky obklopují a které jeho samotného kdysi pohltily. Příjemná ruční kamera, několik silných scén (Dan na návštěvě u rodičů, předání zásilky) a mladičká debutantka Shareeka Epps – to jsou jen další plusové body v už tak mrazivé skládačce!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama