Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

kingik 

všechny recenze uživatele

Co byste dělali kdybyste se dozvěděli, že vám zbývá pouhý týden života? Tak tohle potká Angelinu Jolie hrající ambiciozní reportérku a ta si začne klást otázky co je nejdůležitější. Je velká škoda, že film nefungoval tak jak bylo zamýšleno. Nevím přesně jestli byla chyba ve scénáři nebo v režii, ale zajímavý film se postupně rozmělnil do filmu s pomalým tempem, který i přes slibné téma obsahoval scény,které nic podstatného neřešili a pak se "osudovým" závěrem pokusil vše napravit, ale na Angelinu v blond vlasech se dobře dívalo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jalová hollywoodština na taková ta všelidská témata s otravně hrající A. J. aneb stokrát vyvařená pohádka nebo něco takového o polepšené blondýně s emocionální krizí... . . . Předpokládám, že pro >televizní paničky< trávící své marné životy kdesi v satelitech a podobných prdelích pro >vyšší střední< bude tenhle film asi jedním ze zásadních kulturních počinů jejich pátečních televizních večerů. No a to je asi tak celý... :-/ - - - - - (Poprvé a naposledy v životě sledováno k drobné užitečné práci nebo něčemu takovému v páteční večer 4.9.2009 na tv Nova, komentář zde znuděný jako něco kolem třicátého - 4.9.2009) ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Definuj film Život nebo něco takového. Ehmm, měl bych asi říct, že je to nebezpečně předvídatelný film s občas trapnýma scénama??? Mnozí z vás by si to tak asi přáli, ale ne! Řeknu na rovinu, že když u tohoto filmu vypnete mozek dostane se vám fakt dobře strávených 100 minut. Můj problém je, že se mi líbí filmy (ale co to povídám já takové filmy zbožňuju) ve kterých hlavní hrdina změní sám sebe a dokáže vám přes obrazovku poslat nějaké poslání. Ať už to poslání bude v podobě přestavení bytu, protože ten v němž bydlí Lanie se vám neskutečně líbí a vy chcete taky podobný a nebo vám tenhle film otevře oči a vy zjistíte, že váš život přeci stojí za to žít. I když si to budete říkat jen pár dnů. Angelina (ano trvalo mi než jsem si zvykl na její blond sestřih) je jako vždy přesvědčivá a já mám takový pocit, že roli přijala taky proto, že je jí hodně podobná (myslím citově a tak...). Závěr: Přesně jak skončil film- Žij každý den jako kdyby byl poslední... ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Po serii vycpelych netflixovych radobyromantickych radobykomedii pusobil tento film jako ciste zjeveni lepsich budoucich casu, teda az do chvile, kdyz clovek zjistil, ze je to 20 let stara zalezitost. Jo, hezkej film, s trosku zkazenym koncem. Kdyby scenariste nasli odvahu skutecne tu holku zabit, dal bych plny pocet. Na rozdil od vetsiny komentujich a vlastne i akademiku nominujich zlate maliny si myslim, ze Amgelina zahrala bravurne, dokazala  s minimem vyrazovych prostredky vykreslit vývoj sve postavy od botoxove krasky pres malou vydesenou holcicku ke zrale zene. Obdobne ve vedlejsi roli zazaril Tony Monk Sh jako trosku potrhly poulicni prorok. Pochvalil bych masky - meho pritele Monka jsem nepoznal a neprirozena blond Angeliny podtrhla umelost zivota jeji postavy z pocatku filmu a pomohla jejimu vyse zminenemu hereckemu botox vyrazu. Za mne cistych petasedmdesat. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl k zahození: Co byste udělali s vyhlídkou na pouhý týden života ? Chtělo to jenom propracovanější scénář. Romantické komedie bývají předvídatelné poměrně často - alespoň v základních rysech, ale není nutné a žádoucí za všech okolností přespříliš tlačit na pilu ... Vznikl průměrný snímek, který sice pobaví, ale zapadne mezi spoustou jemu podobných. Nemůžu říct, že mě nudil, ale taky mi nic nového nepředal ... 2,5* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Když se ve 41. minutě Cal (Christian Kane) vrací domů, Lanie (Angelina Jolie) poslouchá píseň „Story of My Life“ od kapely Social Distortion. (Zix.)
  • Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) má na sebe v jednej scéne tričko s logom americkej skupiny Social Distortion. (Jello Biafra)
  • Ve filmu si sami sebe zahrají reportéři Vancouverské televizní stanice BCTV Pamela Martin a Jill Krop. (Terva)

Reklama

Reklama