Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak shrnout tuhle ničím nezajímavou břečku, co nesahá seriálu ani po kotníky, a přesto se v ní neanimefan v bolestech utopí? Všechno už mám v komentářích k jednotlivým epizodám, takže snad jen: Muset na každý díl čekat půl roku, nehrozil by ani tak infarkt z nedočkavosti, jako spíš totální zapomnění, že něco takového kdy existovalo. Plný souhlas s Mariem. (PS: Aniž bych to nějak plánoval, teď koukám, že je tohle můj 666. komentář. Ikonické, že?) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech mě případné pokračování začalo zajímat, protože se konečně dějově oddělilo od předchozího seriálu a přichází s něčím novým, ale obávám se, že díl 4 je v nedohlednu. "Seriál" se trochu víc věnuje příběhu a proto je také přehlednější. Bohužel přišel o veškerou atmosféru z původní série. Nová identita je již výrazně slabší. Rozhodně není tak příjemně stylová, ale přesto by si na ní člověk zvyknul. Animace je na pokročilé úrovní, ale když člověk začne uvažovat, že se mu seriál začíná líbit, přijde vsuvka v podobě rádoby vtipného vtipu s ošklivou zjednodušenou kresbou, která shodí vše, co do té doby bylo pěkné. Dalším mínusem je Victoria Ceras, která již není taková kočka a která slouží jen k nepovedeným vtipům. Na druhou stranu "seriál" je nadprůměr a jen mě utvrdil, že původní seriál byl super :-) ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Natočiť to isté po druhý raz, s horšou a „západnejšou“ kresbou, bez krásnych jazzovorockových jamovačiek a podať príbeh organizácie Hellsing po lopate tak, aby ho pochopil i dement a nenútiť diváka o ňom premýšľať, považujem za krok mimo. I keď je toto údajne vernejšie mange , mám radšej seriál. 6/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče animace a kresby a vůbec nově udělaných scén, tak se jedná o nekompromisní náser, který snad každého posadí na prdel a nechá ho tam sedět poměrně dost dlouho! Oproti původnímu Hellsingovi je to více klipovitější a takové zrychlené (naboostovanější) a hlavně o dost brutálnější (gg)...asi něco jako kdyby si původní Hellsing dal extázi :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový kabátek tomu sice nikterak neubral na kráse, ale já dávám raději přednost původnímu seriálu. Jsem rád, že můžu porovnat, když jsem obě „verze“ viděl téměř hned po sobě. Je pravda, že tady mi to přišlo o něco krvavější a propracovanější i co se samotného příběhu týče, ale tak trochu to ztratilo ono kouzlo. Ale možná to bylo i tím, že jsem to viděl během opravdu krátké doby po původní (OVA). Jsem ale rád, že to nebylo jen takříkajíc „přes kopírák“, ale objevily se tu nové věci, odlišnosti a místy to i dost obohatilo zápletku a jednotlivé postavy. Ovšem ten odklon od čtvrtého dílu byl dost „brutální“ a pošahaný, než si na to člověk zvykl… ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Kapitán Millénia nemá meno, je spomínaný iba ako Kapitán, jednak v sériach, tak aj mange. Hans Günsche ho volajú fanúšikovia podľa jedného z Hiranových originálnych diel Desert Schutzstaffel, kde sa nachádza postava Hans, ktorý je veľmi podobný Kapitánovi. (Eerie)
  • Walterovi sa ako jedinému podarilo zničiť Baskervilla. Predtým sa tam objavili aj dávno mŕtve postavy, ktoré vďaka nemu bojovali na Alucardovej strane. (Eerie)
  • Prvýkrát sa tu objavia žoldnieri Wild Geese, pre utŕžené straty na životoch vojakov počas napadnutia bratmi Valentineovcami. (Eerie)

Reklama

Reklama