Reklama

Reklama

Hitlerova kariéra

  • Česko Adolf Hitler - Vzestup a pád vůdce zla (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét muže, který před 70 lety rozpoutal II. světovou válku.  Když byl tento film poprvé promítán, vyvolal řadu protichůdných názorů. Smyslem tohoto filmu není popisovat dějiny Třetí říše. Pojednává o vztahu Adolfa Hitlera k německému národu, o okolnostech, které Hitlera formovaly a umožnily mu vzestup - i o jeho přívržencích. Kolik lidí jej vlastně podporovalo? K činům, které neměly obdoby, bral Hitler odvahu z pocitu shody s vlastním národem. Proč zakrývat, že většina Němců dávala Hitlerovi za pravdu a že se s ním ztotožňovala? Film chce ukázat, jakými prostředky se toto soužití realizovalo a kolik zaslepenosti v něm bylo obsaženo. Cena, kterou si to vyžádalo, je všeobecně známa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Srovnám li s dokumentem "Obyčejný fašismus" tak tohle je o třídu níž. Pro znalce druhé světové války tam zas tolik co by nevěděli nebylo a pro ty co nevědí nic to nebylo seřazeno tak pěkně, aby se to dalo nějakou lehkou cestou vstřebat. Jediné co jsem si uvědomil po tomto shlédnutí je, že mne děsí jak byl Hitler na většině záběrů sympatický. "Takovej podivínskej strejda se sympatickým úsměvem". Těžké si toto uvědomit u jednoho z nejhorších obyvatel historie lidstva. Jako ztrátu času bych tentodokument ovšem rozhodně nepovažoal. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku víc, ale můj dojem je ovlivněn tím, že mi film za dvě a půl hodiny délky nenabídl snad vůbec nic, co bych už nevěděl. Přesto - jeho vypovídající hodnota, stavba pouze na autentických záběrech a dokumentech, spousta původních projevů a opravdová "skutečnost" příběhu, jej ve světle mnohých dalších rekonstruovaných dokumentů řadí mezi ty nejlepší. 4 ****. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Tento dokument byl pro mě milým překvapením. Není to další z řady tuctových biografií tohoto diktárora, ale ojedinělý a nezaujatý pohled, pod tvrdou krustu obyčejného podivínského člověka, který se shodou okolností stal jedním z nejkrvavějších diktátorů dějin.Poznáte Hitlera tak, jak jste ho doposud neznali. Čeká na vás spousta neokoukaných záběrů a pohledů na hitlera, z kterých tuhne krev v žilách. Tento film by měl být povinně promítán v páté třídě každé základní školy. Možná by ubylo projevů neonacismu. ()

Monka03 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů o Hitlerovi a potažmo Hitlerovském Německu, který jsem kdy viděla. Záběry hystericky plačících německých dívek a žen matek, které vzhlížejí k Hitlerovi jako k modle a nedlouho na to záběry s židovského ghetta odkud jsou židovské dívky a ženy matky s dětmi odváděny do transportu mi tuhla krev v žilách a tak se ptám, podobně jako autoři tohoto díla na konci filmu, jsou skutečně všechny nacistické bludy zapomenuty a symboly zničeny? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dal-li si dokument Hitlerova kariéra za cíl vykreslit osobnost Vůdce, pak trestuhodně selhal. Snahu skrz naskrz očernit člověka zodpovědného za jedny z nejhorších zločinů v historii lidstva sice lidsky chápu, přesto ji však považuji za kontraproduktivní. Nezdráhám se označit Adolfa Hitlera za zrůdu, ovšem zrůdu, jež měla řadu pozitivních, někdy až obdivuhodných vlastností, ale i vlastností morálně indiferentních. Nic z toho nezmenšuje jeho zodpovědnost. Tvůrci dokumentu o jeho povaze nám nemají tyto složky jeho duše zamlčovat, jinak nikdy nepoznáme náznaky pana Vlka, jak si občas nechal říkat, v možných epigonech. Bez úplného obrazu nelze chápat, proč byl následován i milován. +++++ Hitlerova kariéra vykládá každý Hitlerův čin jako projev jeho zkaženosti, tu malosti, jindy strachu, ondy megalománie a pak zase dalších špatností. Drze překrucuje události jeho života tak, aby zapadly do již předem tvůrci přijatého obrazu. Opomíjí řadu fakt, účelově si vybírá, překrucuje, beze smyslu pro humor zesměšňuje, dezinterpretuje. Obraz Hitlera z "Kariéry" je monstrum, které by se dobře vyjímalo v pohádce, ale v dokumentu musí povstat člověk z masa a kostí. Přesvědčený vegetarián, který objedná kamarádovi vepřové, velký ochránce zvířat, statečný voják 1. světové války, fatalista, nadšenec do aut, téměř abstinent, muž, co se dokáže silně zamilovat, jenž umí vyjádřit svůj obdiv k druhým... a samozřejmě nic z toho nezabránilo, aby se z něj stal masový vrah. Ale dělá to z něj člověka! Žádnou trapnou karikaturu. +++++ Mohl bych se však na Hitlerovu kariéru dívat jako na prosté zorbrazení jeho reakcí na události. Dezinterpretační komentář bych si trochu odfiltroval a získal bych povídání o jednom vzestupu a pádu, v jehož druhé půli se na něm podílí celé Německo. Povídání urychlené, ošizené, pokřivené téměř stejně. Jsou lepší dokumenty o Hitlerovi, jsou lepší dokumenty o nacismu, jsou lepší dokumenty o druhé světové válce. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama