Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také máte pocit, že jste se narodili se smůlou v patách? Věřte, že v tom nejste sami a že nakonec najdete to pravé štěstí – stejně jako Filip, ten „největší smolař“ z naší pohádky. Filipa, kominického synka, od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu, čímž na sebe a hlavně na svého synka přivolal její hněv. A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Aby získal její lásku a zároveň se zbavil té proklaté smůly, vydává se do světa. Tam ho čeká osudové setkání s chorobným lhářem, který se prolhal tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána pak svede Filip nerovný boj o svoji milovanou… Velkou výpravnou pohádku napsal podle námětu Mateje Mináče scenárista Marek Epstein. Režie se ujal zkušený režisér Jiří Strach, který do rolí smolaře Filipa a jeho milované Haničky obsadil Filipa Cíla a Martinu Zábranskou. Jako Kdokoliv se představí Ivan Trojan, jako Karlos Jiří Dvořák, Karlosovu matku hraje Jiřina Bohdalová a role Štěstěny byla svěřena Dagmar Havlové. V dalších rolích se pak můžete těšit na Ondřeje Vetchého, Lenku Vlasákovou, Oldřicha Navrátila či Josefa Somra. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Konečně pohádka, při jejímž sledovaní jsem se necítil trapně. Jirka Strach fakt umí. Skvělé hlášky, dobře zahrané. Trojan v Prášilovské roli nezapomenutelný. Jestli tahle pohádka nebude v červených, tak lámu nad CSFD hůl. Normálně bych dál 4 hvězdy kvůli hroznému zakončení Kdokolivovy linie, ale kvalitu je potřeba, obzvláště ve srovnání s troškovinami, halt vyzvednout. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vlastně to nebylo vůbec špatné a člověk se i zasmál. Absence trapných vtipů a pitvořících se herců určitě napomohla k vyššímu hodnocení. Malinko mi logicky nevycházel závěr, ale nakonec se to na čtyři hvězdy vyškrábalo. Především díky skvělému Trojanovi a ani Dvořák nepodal vůbec špatný výkon. Rozhodně neurazí, spíše příjemně překvapí. Je to tak na tři a půl. Zaokrouhluji nahoru. 70% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Výprava 8/10/// PLUS: Somr, Cíl, Dvořák, Vetchý a Trojan, tři generace herců pěkně pohromadě, radost pohledět, užil jsem si je, stejně tak pěkné a celkem zajímavě zkombinované výpravy a atraktivního pozadí, milá jako víla byla Dáša a taky jí to slušelo, a celkově to bylo zručně natočeno MÍNUS: kupodivu Martina Zábranská na hlavní ženskou postavu měla málo prostoru, vlastně jako by tu ani nebyla a tak si chlapy herečtí musí vystačit navzájem, ta smůla smolařova je občas až do oka bijící a tak to nepůsobí vždy přirozeně, paradoxně nesmrtelná Bohdalka hraje však vy víte koho, náročná role pro ni./// Shrnutí: Líbilo se mi to. Konečně příjemná, pěkná a zábavná pohádka, která si na nic nehraje, není trapná, herci nepřehrávají a celé to dává smysl. No jo, teď koukám kdo to točil, prostě Jiří Strach je jestli ne talent, tak určitě jeden z nejlepší českých režisérů a televizní pohádky jsou jeho obor./// Celkem 77%/// ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pobavil jsem se, a to hned několikrát. Poprvé, když na obrazovce naskočilo jméno mého oblíbence Marka Epsteina. Víte, pokud si dneska zapnete utkání s Messim, máte jistotu, že dá v průměru tak dva góly. No a když se rozhodnete podívat na cokoli, k čemu psal scénář Epstein, můžete si být jisti tím, že hvězdičkám je lepší dát volno a poslat je třeba ven stavět sněhuláka. Právě díky němu jsem se pak několikrát pobavil při samotném sledování, ovšem to pravé finále přišlo, až když jsem se od gauče přežrán cukrovím dobelhal sem. No vy mně teda dáváte, vážení... Jeden si sem během filmu píše poznámky, jak kdyby se z toho měla psát zítra písemka, druhý si zas hraje na Spáčilovou, i když film podle jeho vlastních slov ještě neskončil a třetí božan pro změnu během projekce všechny okřikuje, co si to dovolujou, když pohádka pořád běží... Vám všem měl Ježíšek čmajznout přípojku k internetu, aby byla čistá aspoň tahle databáze, když už české pohádky stojí za starou bačkoru. P.S: Děkuju golfistovi za přání hezkých Vánoc a doufám, že se mu v redakci České televize bude líbit. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus o něco trochu propracovanějšího, bohužel jej sráží několik podstatných chyb. Například opět nesjednocená výprava - vidět v jednom záběru motorku, klobouky z počátku 20. století, Dvořáka v barokním ohozu a zbrojnoše v brnění je opravdu něco otřesného. Dále bych se obešel bez mnoha zbytečných minirolí známých herců, výsledkem je vždy nevyužitost a zbytečné odvádění pozornosti. A ještě mě hrozně bilo do uší a očí předabování Haničky. Nebylo by pro příště jednodušší a logičtější vybrat představitelku, která to nepotřebuje? Jinak jak říkám, bylo vidět, že si na tom dal Strach docela záležet, jako celek to rozhodně nepůsobilo odflákle, ale do zlaté pokladnice českých pohádek se to opět nezapíše. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jakub rozhodne, že lidé v Monte Carlos budou moci lhát jen jeden den v roce. Samozřejmě nevybere jiný den než 1. dubna. (Matej.Krajci)
  • Hlavní hrdinka, původnem ze Slovenska, byla předabována Ivanou Korolovou. (..Lucas..)
  • Josef Somr, který ztvárnil obchodníka s rakvemi, prožil pouze dva dny natáčení v Ledči nad Sázavou. (Cucina_Rc)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno