Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také máte pocit, že jste se narodili se smůlou v patách? Věřte, že v tom nejste sami a že nakonec najdete to pravé štěstí – stejně jako Filip, ten „největší smolař“ z naší pohádky. Filipa, kominického synka, od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu, čímž na sebe a hlavně na svého synka přivolal její hněv. A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Aby získal její lásku a zároveň se zbavil té proklaté smůly, vydává se do světa. Tam ho čeká osudové setkání s chorobným lhářem, který se prolhal tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána pak svede Filip nerovný boj o svoji milovanou… Velkou výpravnou pohádku napsal podle námětu Mateje Mináče scenárista Marek Epstein. Režie se ujal zkušený režisér Jiří Strach, který do rolí smolaře Filipa a jeho milované Haničky obsadil Filipa Cíla a Martinu Zábranskou. Jako Kdokoliv se představí Ivan Trojan, jako Karlos Jiří Dvořák, Karlosovu matku hraje Jiřina Bohdalová a role Štěstěny byla svěřena Dagmar Havlové. V dalších rolích se pak můžete těšit na Ondřeje Vetchého, Lenku Vlasákovou, Oldřicha Navrátila či Josefa Somra. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nový vánoční film (schválně nepíšu pohádka) Jiřího Stracha má herecké obsazení z rodu divákových snů. Když si přečtete plejádu zúčastněných herců, říkáte si - tam asi bude těžké vyniknout. V jedné z hlavních rolí ještě ke všemu září Ivan Trojan, takže hrozí to, že veškerou pozornost strhne na svou postavu .... Režisérovi se ale podařilo ukočírovat všechno tak, jak už jsme si u něj zvykli. Na plátně se dostává pozornosti všem, takže máte možnost si užít i ty nejmenší postavičky (mladí představitelé Filipa a Haničky to lehké neměli ... a rozhodně nezklamali !) .... Každá "televizní pohádka" je primárně pro děti, ale tentokrát se nebudou nudit ani dospělí diváci, kteří si určitĕ najdou pár maličkostí pro pobavení .... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě Jiří Strach docela zklamal. Čekala jsem od něho něco úplně jiného. Obsazení bylo skvostné, ale promarněné. Hodně jsem se těšila na Dagmar Havlovou. Ta se v celém příběhu jako Štěstěna obejvila párkrát. Samozřejmě působila jako blesk z čistého nebe. Ivan Trojan byl výborný. Filip Cíl byl sympaťák. Chybělo mě něco víc. ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Pohádkové novinky roku 2012 na ČT ukazují, jaký filmový vkus má který zdejší uživatel. Těm, kterým se líbila bezduchá Janákova pohádka "12 mĕs.", ti odsuzují "Smolaře" a naopak. Můj vkus je zřejmý z hodnocení, ale neodsuzuju nikoho. Janák už jiný nebude - budiž, ale já musím říct díky bohu za Stracha :) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nový "Anděl Páně" se sice nekoná, první polovina byla úmorná, ale nakonec nebylo tak zle. Trojan je prostě klasa a jeho geniální smích uslyším ještě dlouho. I Dvořák se mi v roli záporáka líbil, stejně tak krásná představitelka Haničky. Docela mi ale vadil styl Trojanova vyprávění celého příběhu a z Cíla jsem odvázaná taky nebyla. Strach umí lepší pohádky. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tato moderní pohádka je asi nejlepší, co tak v posledních letech vzniklo v tomto žánru (asi poslední dobrá byla Anděl páně). Když to tak půjde dál, tak příští rok nás čeká nějaká pětihvězdičková, když se konají zázraky jen o Vánocích. Líbil se mi příběh, i když by se mohly ještě dopilovat nějaké chybičky - tak po bitvě je každý generál, že? ;-) Herecky to nebylo špatné a Trojan vyniká, ale zase ne tak moc, aby zastínil druhé - prostě se tam hodil. To bych neřekl třeba o Dáši, která mi tam přišla hrozně prkenná. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Josef Somr, který ztvárnil obchodníka s rakvemi, prožil pouze dva dny natáčení v Ledči nad Sázavou. (Cucina_Rc)
  • Jedná se již o druhou pohádkovou komedii Jiřího Stracha, na které se také podíleli Ivan Trojan, Jiří Dvořák a Oldřich Navrátil. (Nevka)
  • Jakub rozhodne, že lidé v Monte Carlos budou moci lhát jen jeden den v roce. Samozřejmě nevybere jiný den než 1. dubna. (Matej.Krajci)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama