Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky práce pánů Jasona, Freddyho, Chuckyho a Majka. První polovina je prostě skvělá. Samotná akce už mi přijde horší - od chvíle přechodu z ruční kamery na klasickou filmovou mi přišlo, že se vytratilo napětí a o strachu ani nemůže být řeč. Což je škoda, klidně to mohl být hororový film roku. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě není žádnej slasher, ale jenom parodie na něj. Dokument, kterej nám ukáže jak se slasheroví zabijáci připravujou na akci. Konkrétně tady Leslie, všechno tak nějak se dalo, jak se zjistilo, že to zapadá do plánu, to dokázalo překvapit, ale potom už to bylo jenom ohraný a dokola. Opět to je případ staršího ročníku, kterej já ocenit nemůžu... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, či spíše dvě třetiny filmu, je dosti nezáživná, značně upovídaná a s nepříjemně roztřesenou ruční kamerou, kterou bych kameramanovi nejraději otřískal o hlavu. Natáčení dokumentu o masovém vrahovi při práci není špatný nápad, ale realizace značně pokulhává a divák netrpělivě vyčkává, kdy se vše konečně rozjede. SPOILER! Pozdě tvůrci dokumentu pochopí, že se stali sami obětí ďábelské hry, což divák pochopí poněkud dříve. Nic dalšího překvapivého se nekoná a film pokračuje v zajetých kolejích obdobných vyvražďovaček. Snad jsem jen očekával, že vraždy budou nápaditější a gore šťavnatější, jelikož co jiného tenhle typ filmů může nabídnout. Nejlepší je skladba k závěrečným titulkům - Talking Heads: Psycho Killer. Úplně poslední záběry s končícími titulky jsou, jak jinak, očekávané... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Člověk se zase cítil, jako při sledování prvního Vřískotu. Povedená ukázka toho, jak i několikrát přežvýkanému a vyflusnutému tématu dát novou šťávu. Skloubení několika zásadních žánrových postupů nejen poslední dobyv hodně zajímavou podívanou. Zásluhu na tom má, kromě nápaditosti, velmi sympatické herecké obsazení, obzvláště dvou hlavních hrdinů. Zajímavé, jak naprosto tuctový, až kýčovitý závěr předchozí hodinové školení dokázalo hodit do poměrně jiného a zajímavého světla. Konečně zase ve slasheru nějaká pořádná maska. Možná mi trošku vadilo, jak se to v jisté části přehouplo až do takřka čisté komedie. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, originalita filmu je nepopiratelná, především v první polovině doslova dominovala, působila skutečně velice zajímavě a netradičně, ovšem zároveň i poměrně nudně a nedynamicky, prostě nápad na trochu jiný slasher tu sice zafungoval, ale jeho samotné zpracování stálo za prd. V druhé polovině pak navíc zmizel i ten originální prvek, celé se to zvrhlo do tuctový vybíjený, která ale stála rovnou za prdy dva. Režisér je prostě nýmand, který prosral nevšední nápad, nedokázal ho využít a rozvinout v žádném směru, k tomu se mu nepovedlo ani obsazení, které tvoří nesympatičtí a netalentovaní (skoro)herci, navození napětí minimální, atmosféra funguje snad jen ve zmiňované první, ještě snesitelné, polovině, zkrátka bída jako hrom. Nečekaný zvrat v závěru pak skutečně překvapí, ale už jsem byl stejně tak celým předešlým dějem tak otrávený, že mi byl v podstatě ukradený. Takže z mého pohledu disponuje Leslie Vernon sice určitě velice netuctovým námětem, ale jeho zpracování je vážně zralý na odpad! Takže můj verdikt je jednoduchý, mě se to nelíbilo a nebavilo mě to! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama