Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový název)
  • Kanada Sharkwater
všechny plakáty
Trailer

Žraloci tu žijí už více než 400 miliónů let. Byli tu dokonce 150 miliónů let před příchodem dinosaurů. Přežili všechna období zániku, při kterých zmizelo z naší Země téměř vše živé a přesto by mohli být vyhubeni... Proč? Díky lidské nenasytnosti. Rob Stewart natočil pozoruhodný dokument, který nám ukáže pravou stránku mořských predátorů a vyvrátí mylné domněnky, které si o nich lidstvo za mnohá staletí vybudovalo. (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

heyda 

všechny recenze uživatele

Sharkwater je dokument velmi podobný The Cove (o vyvražďování delfínů). Zatímco vraždění delfínků je nám tak trochu proti srsti, jsou to přece roztomilá a hravá zvířátka. Naopak likvidace žraloků je pohoda, jsou to přece vraždící monstra, která na potkání napadají a zabíjejí lidi, že??? ... Tenhle dokument možná není natolik vytříbený jako The Cove a obecně asi nebude patřit k dokumentům, které nás chtějí okouzlit svým vizuálem či hudbou, ale jeho výpovědní hodnota je dle mého názoru hodně důležitá. Ač nepatřím mezi šílence do ekologie, tak se rád dozvím další informace o tom, jak to na tom našem světě chodí a o tom tenhle dokument je. Docela mě mrzí, do jaké míry je přehlížen. Kolem The Cove byl obrovský boom a tady se udělilo jen několik festivalových cen a co se týče hodnocení: na CSFD nemá ani 200 hodnocení a na IMDB jich nemá ani 2500, což je dost smutný. Ty hvězdičky dávám hlavně za množství zajímavých informací o tom, jak funguje podmořský život a jak to chodí na trhu se žraločími ploutvemi, ale i za to s jakou vervou někteří lidi bojují za svojí pravdu a defacto za celou naši planetu. Ten mladej klučina, co cestuje s hromadou televizní techniky jen proto, aby nás seznámil se vším, co se kolem žraloků děje, si zasluhuje veliký respekt a já mu přeju hodně úspěchů do dalších bojů se žraločími mafiány! 90% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře zpracovaný dokument. Stejně jako The Cove musí mít účinek i na lidi, kteří mají se zvířaty vztah minimální. Je šílené, jaké jsou lidi kurvy! A všechno je jen a pouze o prachách!!! Skvělý dokument! Snad bude mít kýžený úspěch. Škoda, že někdo takto neloví i lidi, hned by to tady na té planetě vypadalo jinak. ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Bolestivá ukážka toho, ako je celý svet postavený na hlavu - toho, ako sa z najstaršieho predátora,ktorým je žralok stáva korisť. Žralok, ktorý je hlavným regulátorom najzložitejšieho morského ekosystému, na ktorom je závislý ten suchozemský je nemilosrdne hubený, a to všetko iba kvôli zisku a s ním ruka v ruke spojeným mýtom, ktoré si ľudia vymysleli. Tieto mýty o nebezpečnosti a liečivých účinkov zo žraločích plutiev či chrupaviek sa tu vyvracajú. Avšak pocity bezmocnosti, depresie a strachu ostávajú. Všetka tá krása podmorského sveta, dokonca i v národných parkoch silno kontrastuje s rybárskymi sieťami a hákmi, bezcitným vyťahovaním zvierat z vody, odrezaním plutiev a hádzaním tiel naspäť do vody. Vidieť klesať ku dnu nehybné a bezmocné torzo žraloka je pohľad nesmierne bolestivý, a je až priam nepochopiteľné ako sa pri odrezávaní plutiev na tvárach rybárov javí úsmev. ()

MinoSachet 

všechny recenze uživatele

movie a Hrabka : Naprosto souhlasím s movie, ale musim trochu i s Hrabkou. Taky jsem netušil v jakém množství jsou žraloci vybíjeni a hlavně jak je s nimi zacházeno. A co teprv ti ostatní živočichové, kteří se chytí do pastí na žraloky. Na druhou stranu co se týče dokumentu opravdu se tam stále objevují stejné fráze. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Až mýtický obraz žraloka, brázdícího oceány takřka od počátku života, rámuje dokument, který je především o falešných představách a předsudcích o žralocích, jejich bezprostředním ohrožení a černém obchodu s žraločími ploutvemi, který si v ničem nezadá s drogovou mafií. "Za rok připraví o život krokodýli přibližně tolik lidí, co žraloci za sto let. Přesto jsou chráněni." "Každý chce chránit pandy nebo slony, žraloků se svět bojí". Osobní až mesiášské nasazení tvůrců tentokrát plní svůj účel. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama