Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Za devatero lesy šaškování, za sedmero lesy popírání a za hradbami mlčení se skrývá bolest, jakou si člověk neumí představit - a ti, kteří to umějí, by dali celý svět za to, kdyby se z nich stali neumětelé. Klaunova zpověď maskuje slzy líčidlem a moji úhlavní neoblíbenci Adam Sandler a Liv Tyler trpí a házejí záchranné lano tak, že jsem si je na dvě hodiny zamilovala. Na moji alergii na reflexi 11/9/01 v médiích (nemá to co dělat s událostí samotnou, ale s tím, jak se z utrpení dělá dojná kráva produkující mléko, kysnoucí díky přídavkům patetičnosti a samožerství na jazyku) se našel účinný lék. Skutečné volání o pomoc bývá němé, ale ti, kteří umějí podat skutečně pomocnou ruku, nepotřebují zesilovače, aby ho uslyšeli. A nebudu brečet a nebudu, protože jsem dospělá a zkušená a životem otřískaná... fňuk. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragická hravosť s akou nám Binder poskytol prežiť neuveriteľne dojemné okamihy filmu, a ktorá prechádza takmer až do tragikomédie hraničí s dokonalosťou. Tento extrémne citlivý a prirodzene plynúci dej, nepríčetne vynaliezavo napísaný, je postavený na tragédii v podobe straty celej rodiny, ktorá vychádza zo septembrových udalostí roku 2001, avšak len okrajovo. Strata rodiny sa dala kľudne napasovať na akúkoľvek inú nehodu, haváriu, týmto faktom však dostáva film úplne iný, reálnejší a citovo silnejšie pôsobiaci nádych. Herecká základňa má už s dokonalosťou spoločného viac, určite aspoň jeden z pánov zaslúžil aspoň nomináciu na sošku a ja chcem ďalšiu Sandlerovu vážnejšiu rolu. 90%. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do utrýznenej mužskej duše. Film o našich cestičkách, blúdnych kruhoch, v ktorých sa občas strácame. O ľuďoch, ktorých stretávame s úmyslom ich nenávidieť a nakoniec ich zovrieme ako naše jediné záchranné lano. Dráma disponujúca silným scenárom, vsuvka so ,,sexuchtivou" Saffron Burrows je vynikajúca a Adam Sandler je tak dokonalý, že pozdvihol moje hodnotenie o hviezdu vyššie. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu! Nejlepší a emocionálně bezesporu nejsilnější ( pro mě ) reflexe 11. září, kterou jsem měl doposud možnost shlédnout! Ikdyž samotné téma 11. září není nijak upřednostněno ( ba právě naopak ) jedná se o hodně sugestivní výpověď ( a té je dosaženo i bez nárazů letadel, výbuchů a hledání obětí v troskách.....) Jedná se spíše o komorní příběh o navázaní kdysi ztraceného přátelství mezi dvěma muži na pozadí osobní tragédie jednoho z nich. To, že Don Cheadle umí hrát ( a to více než dobře) už vím od snímku hotel Rwanda, ale to co zde předvedl " věčný komik " Adam Sandler mně upřímně vyrazilo dech! Bezesporu zde předvádí doposud jeho životní výkon. Vůbec nechápu, kde se to v tom chlapíkovi vzalo! Jeho monolog v čekárně mě naprosto přikoval do křesla. Tuto ústřední dvojici skvěle doplňuje Liv Tyler ( v roli psycholožky ), která i přes malý prostor , který tu dostala, zazářila naprosto dokonalým tlumeným a citlivým projevem. Propracovaný scénář, brilantní kamera, citlivá režie Mikea Bindera, to jsou ( vyjma vzpomínaných hereckých výkonů) hlavní klady tohoto snímku . Zcela pozvolně plynoucí děj bez zbytečného útočení na city diváka až do emocemi nabitého finále. DLOUHO ve mně film nevyvolal film tolik emocí jako tento snímek! To vše spolu s nádhernou ( a přesně zvolenou ) hudbou dělá z tohoto snímku ( i přes drobné nedostatky ) pro mě jasnou záležitost k plnému ohodnocení! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Spíš 3 a 1/2. Binder první hodinu trochu přešlapuje na místě a nutí člověka mít rád postavy, o kterých vlastně nic neřekne. Ke konci se naštěstí všechno malinko zvrtne a emoce pořádně vyplují na povrch. Cheadle se Sandlerem hrají bezchybně, ale kdyby měl film malinko rychlejší tempo a tlačilo se víc na emoce, určitě by mu to prospělo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)
  • ​V čakárni u ​terapeutky si Alan Johnson ​číta komiks o Kapitánovi America. O deväť rokov neskôr si jeho predstaviteľ Don Cheadle zahral vo filme Captain America: Občianska vojna (2016) a účinkoval aj vo viacerých ďalších marvelovkách. (mijec)
  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)

Reklama

Reklama