Reklama

Reklama

Pro dospívající dívku může být život osamělým místem. Román americké autorky Alicie Erianové Arabka (2005, česky 2007) vypráví o třináctileté Džazaiře, která na matčino přání odchází ke svému rozvedenému otci na předměstí texaského Houstonu. Striktní rodič, pocházející z Libanonu, má své představy o výchově dospívajících dívek a rozhodně mezi ně nepatří nic, co by se týkalo sexu. Zmatená Džazaira se potácí mezi vlastní probouzející se ženskostí, pozorností černého spolužáka a zájmem souseda, který jako rezervista čeká na povolávací rozkaz a v manželství si zjevně moc neužije. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

V kontroverzních tématech si Alan Ball přímo libuje a tohle slibovalo další skvělou podívanou. Boužel mě příběh 13ti leté Jasiry, která objevuje svou sexualitu příliš neoslovil. Dějová linka Eckhart+Bishil se až příliš podobala té Spacey+Suvari. A celé mi to příšlo jako snaha natočit další Americkou krásu. 60% ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Uzasne napsano,skvele odehrano snad vsemi herci,velmi zajimave natoceno-hlavne zacatek.Ke konci se u me uz trosku objevovala nuda(stopaz by klidne mohla byt o par minut kratsi)ale itak pro me slusne prekvapeni a velmi silne 4*.Vypada vsak bohuzel,ze film velmi zapadne a ani se moc nedivim-ja se o nem dovedel nahodne na internetu ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě velmi překvapil. Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem drama o sexuálním dospívání dívky, kde hlavní herečka podala velmi slušný výkon a myslím, že o ní ještě uslyšíme. Nejšokující na celém příběhu je, že dívence je pouhých 13 let, když začíná svůj sexuální život. Film si nehraje na mravokárce, nezobrazuje žádné zbytečné emoční výbuchy a spíše nechává diváka, aby si na zobrazené záležitosti udělal vlastní názor. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná Americká krása. A dost možná - lepší než ona. Přirozeně mě moc potěšilo, že tuhle první větu jsem napsal chvíli před tím, než jsem zjistil spojitost Towelhead a American beauty skrze postavu Alana Balla. Nothing Is Private (druhý distribuční název tohoto filmu) si na nic nehraje. Nejste schopni nic dopředu předvídat. Budete šokováni vývojem. Ohromí vás úžasný herecký projev charismatického Petera Macdissiho (je to skutečný Libanonec z Beirůtu, zahrál si epizodní roli v seriálu JAG). Ještě o kousek lepší je ale Summer Bishil coby Jasira (ročník narození 1988), půvabná Kaliforňanka s indickými kořeny po otci, pro niž byl Towelhead první velkou rolí (o téhle kočce ještě určitě uslyšíme). Už teď se těším na její nový film Crossing Over s H. Fordem, kde ale v nabité sestavě nemůže dostat ani zlomek prostoru. Summer Bishil byla za roli Jasiry nominována pro rok 2009 na Independent Spirit Award v kategorii Best Female Lead - tak uvidíme .-) ____Silný příběh s dokonale promyšlenou a pasující hudbou, které si ale všimnete jedině v silných pasážích, kde neruší ale naopak nahrává ději.___Přemýšlím, jestli mám napsat, že silnější příběh jsem letos neviděl. Asi ano, je to tak.___Pokud by vás film hodně zaujal a chtěli jste si přečíst i novelu, tady je tip kde ji sehnat.___Jsem opravdu zvědav, jak tento příběh obstojí v porovnání s veleúspěšnou Americkou krásou Zasloužil by si dostat se minimálně na stejnou příčku, reálně ale asi upadne v šeď zapomnění (proč?). ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Nestihol som úplný začiatok, ale ten som si prečítal v obsahu, takže môžem snáď hodnoverne hodnotiť... :o) Film ma zaujal svojou reálnosťou a zaujímavým zasadením do obdobia vojny v Perzskom zálive. Takisto som bol milo prekvapený hereckým výkonom Summer Bishil (takisto aj jej krásou:) a keď k tomu pripočítam vcelku dobrý príbeh o rodinných, milostných, sexuálnych, či susedských vzťahoch, tak mi to vychádza nadpriemerne. Som rád, že som to (úplnou náhodou) videl... ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama