Reklama

Reklama

Démon pomsty

(TV film)
  • Velká Británie Pumpkinhead: Ashes to Ashes

Už jsou to dvě desítky let, co Ed Harley (Lance Henriksen) naposledy probudil mstitele známého jako Démon pomsty. A teď jeho čas přichází znovu. Obyvatelé malé jižanské vesnice totiž odhalili, že místní lékař (Doug Bradley) obchodoval s orgány jejich zemřelých příbuzných a těla pohřbíval v bažinách. Proto žádají starou čarodějku, aby znovu vyvolala démonův hněv a pomstila jejich znesvěcené rodiny. Netvor poskládaný z mumifikovaných zbytků samotného Eda Harleyho opět pokračuje v konání hrůzy a je jedno, kdo mu stojí v cestě. Po dvaceti letech v zapomnění se Démon pomsty konečně vrací, aby srovnal účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (59)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli vám něco říká pumpkinhead, tož hurá, je opět zpět. A dokonce i Lance Henriksen si zahrál, asi měl chudák na účtu málo peněz. Protože mi zrovna tahle série nic neříká, jen tuším, že jde o třetí film v řadě, a že pravděpodobně postava, kterou hraje Lance Henriksen, v minulém díle zhebla. Tentokrát se objeví jako duch, který radí retardovanému chlápkovi, aby pro zhůvěřilého pana doktora už nezakopával v bažině ty mrtvoly, co z nich předtím vyřízli potřebné orgány, a už vůbec aby neoživoval nikdo svou krví tu kostřičku na dýňovém políčku. Ale samozřejmě, to by nebyl horor, kostřičku někdo oživí, démon pomsty vraždí i ty, co zrovna nebyli do plánu pomstu zahrnuti, a tak se to koulí až ke konci, kdy v tomhle vyprošťováku v podstatě všichni zase zhebnou (teda, ten dement mám pocit se zachrání) a kostřička se vrátí do svého hrobečku. Než ji zas nějaký dement oživí pro další a další díly. Mizerné efekty, žádná logika, co byste chtěli víc? (I když, scéna v kostele jakous takous malou míru napětí nepostrádá.) A disk? Průměrný přepis a jako bonus jen trailery na 5 filmů s FR a NL titulky. Publikováno: 18.10.2008 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou sjelo do Rumunska pár filmařů a řekli si, je tady levno, zkusíme zde oprášit několik hororových sérií, třeba to hodí nějaké prachy. A tak kromě Hellraisera a Prophecy vznikl i tento třetí díl démona pomsty Tykvohlava. A ta levnost jde na filmu často vidět. Ač mi v tomto filmu Tykvohlav při záběrech celé "postavy" nejvíce připomínal vetřelce, při záběrech, kdy ho tvořila maska či herec v masce, docela ušel, v digitální podobě už to je horší. Trošku jsem se bál posloupnosti (viděl jsem jen jedničku a pak tohle), ale Ashes to Ashes dvojku jakoby pominulo a tak nějak trochu navazuje právě na jedničku (včetně několika flashbacků + i když nereálná, přesto se to objevuje i postava Lance Henriksena z jednčky). Čekal jsem to trochu horší. Pokud jsem dal jedničce 2,5*, musím tak učinit i tady, protože nápad je to sice už provařený, ale je to svižnější než jednička a bavilo mě to možná o trošku víc. Zásluhu na tom má zcela určitě hodně dobrý Doug Bradley a tradičně děsivá čarodějnice. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Místní honocení mi nepříjde moc na místě,pokud někdo viděl už nějaký ze série o ,,tykvohlavovi´´ tak mi dá určitě za pravdu,že si část s podnázvem Ashes to Ashes zaslouží lepší obodovaní.Určitě to není žádnej zázrak, je zde vidět opravdu mraky chyb,kterých by se měl kvalitní tvůrce tohoto žánru vyhýbat,na druhou stranu mi celá stopáž přijde vyplněná do poslední minuty,takže jsem se vlastně ani nenudil,navíc je zde pár slušných gore scének,který k Pumpkinheadovi patří rozhodně.Dle mého názoru tohle není vůbec špatné... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak špatné, jak jsem očekával. Sice jde o klasický, přímo na dvd v Rumunsku točený horror, ale zachraňují ho především slušní herci (Doug Bradley je moc fajn). Děj prakticky ignoruje dvojku a hodně, někdy až zbytečně hodně, cituje první díl. Díky tomu se mohl ve zvlaštní a ne až tak logické roli vrátit Henriksenův Ed Harley. A to je rozhodně dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje prvé stretnutie s horrorovou sériou o slizkom démonovi - "Pumpkinhead", ktorého nikto nezastaví, keď je povolaný plniť svoju úlohu. Je stelesnením vražednej pomsty. Dve predchádzajúce časti som nemal možnosť doposiaľ vidieť. Ale asi som ani o moc neprišiel. Pretože tento diel, s podtitulom "Ashes to Ashes", nestál skoro za nič. Je to podradný béčkový horrorový snímok, kde zle napísané postavy ešte viacej dokurvili nemožní herci, ktorí ich stvárnili. Je to bieda. * ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama