Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jak až se mistr speciálních efektů Stan Winston utrhne ze řetězu při režii svého prvního filmu. Po vizuální a maskérské stránce je snímek parádní. Prakticky nepůsobí vůbec reálně a všechny nadpřirozené scény vypadají jako z jiného světa (většinou díky nasvícení). Démon se vizuálně povedl. Scénář je ovšem slabší, ač námět vypadá sebelákavěji, tak realizace ničím nedokáže ohromit. Hodinu sledujeme fádní vyvražďování nevýrazných a nesympatických postav a té hlavní (Lance Henriksen) je věnováno málo prostoru. Proto to vidím jako takový lepší průměr, který vyloženě neohromil, ale ani nezklamal. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

NOTHIN' CAN CALL IT OFF, BUT I'M GONNA SEND IT BACK TO WHATEVER THE HELL IT COME FROM! Dost slabota. Redneckové jsou špinavější než krysy ve stoce a městský děcka zrovna nepobrali moc inteligence. Dialogy jsou ubohé a jediné co nějak obstojněji funguje, tak je monstrum, i když nenahání hrůzu a v noci se mi o něm zdát fakt nebude. Tak snad jen vyseknout poklonu panu Wintonovi, za dobrou práci na masce Pumpkinheada. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Démon Pumpkinhead ako nástroj krvilačnej pomsty, ktorého služby jedného dňa využije aj dobrák Ed zaslepený nenávisťou a zlosťou, aby nastolil rovnováhu narušenú skupinkou bezcitných rekreantov. Oko za oko, zub za zub, život za život! Pozor, démoni však často bývajú nenásytní. ### Aj napriek tomu, že som mal o filme dobré referencie, prekvapil ma svojou kvalitou. Atmosférický horor s dojímavým ľudským osudom formovaným v odľahlej časti Nevady plnej dreveníc a tajomna, ma zasiahol plným dielom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pumpkinhead-a som videl niekedy v 90. rokoch, a pamatam si z toho akurat to, ze demon sa vymkne komusi spod kontroly. Ono vseobecne demoni nemaju rady kontroly, a tak sa niet comu cudovat, tento nebol ziadna vynimka. Reziser Stan Winston-a poznam, ale tento rezisersky pocin ma nechal dost chladnym. Masky sa daju, aj akasi strasidelna atmosfera tam je, ale cele je to len take .... priemerne. 61 % ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Pumpkinhead" funguje jako opulentní demáč pro Stana Winstona a jeho masky i speciální efekty, ale také pro oddělení kamery, světel a výpravy - ve všech těchto aspektech je "Pumpkinhead" maximálně efektní. Vizuál mocně podpořený barevnými filtry je na svou dobu vlastně revoluční a o několik let předchází módu pastelových barev, jak je na začátku devadesátek popularizovaly videoklipy Davida Finchera a Michaela Baye, nebo ostatně i celovečerák "Kalifornie", na kterém příznačně kameru vedl také Bojan Bazelli jako zde. Škoda že scénář není zdaleka tak nadupaný jako vizuální stránka filmu a vystačí si jen s nastavovanou šestákovou báchorkou. Labužníky film potěší jako jedna z mála hlavních rolí Lance Henriksena, a to navzdory faktu, že tu zrovna moc prostoru nedostává, protože hraje druhé housle právě za efekty, maskami a výpravou. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Když je Billy v bezvědomí, mrkne. (StrYke)
  • Když Pumpkinhead (Tom Woodruff Jr.) zvedá do výšky Bunta (Brian Bremer), je vidět, že je Bunt přivázán za kotník dvěma lanky. (Terva)

Reklama

Reklama