Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Trisis 

všechny recenze uživatele

Predstavte si film ktorý režírujú dvaja ľudia. Prvý si myslí, že je Fincher, druhý zas Greengrass. Ten prvý dostal od producenta hlavné husle a do toho mu ten druhý neprestajne vrieska: „Teraz by sa to malo triasť, fuj tento záber je statický, ešte aspoň dvakrát to strihni...atď.“. Asi podobný boj musel mať v hlave Andrew Lau Wai-Keung, keď točil The Flock. Už si len pridajte scenár zo slabšieho dielu komisára Rexa a dostanete ďalší filmový potrat roku 2007. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Neviem co maju vsetci proti Gereovi, podla mna v jednej z jeho naj roli. Som povaha, ktora si ''poctivo uziva'' odporne snimky spojene s pedofiliou, nasilim pachanym na bezbrannych a podobnymi uchylkami, pretoze opakovane zistujem, ze aj zo mna sa moze stat zo dna na den vrah, mstiaci sa za nevinne obete odpornych a psychicky deformovanych jedincov. Tento pocit sa vsak vo mne nepodari vyvolat kazdemu. Atmosfera je priam dusna aj ked som mal obcas pocit, ze pozeram Saw alebo 7even. Napriek tomu som mal z federálneho agenta Gerea (na ktoreho som doteraz nemohol pozerat) dobry pocit a jeho uloha mu sadla ako usita. Par chybiciek sa najde ale celkovy pocit je jemne viac, nez dobry. 69% ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelný Richard Gere, nepřesvědčivě "občas" hysterická Claire Danes a Avril Lavigne v pozici, v jaké ji asi v žádném klipu neuvidíte, pokud nezačne zpívat death metal. Film ubíhá rychle, svižně, jakoby sám chtěl být co nejdřív skončený. Filmy o úchylácích má asi rádo široké spektrum lidí, takže by to možná chtělo víc rozvést - to málo, co tady ukáží, je...opravdu málo. Zlatých 8 mm. Ale beztak je to průměrný, možná lehce, lehce nadprůměrný film, který nezamrzí. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl hodně zmatený, vše probíhalo letem světem a nebyly jasné kompetence Gerea. Co vlastně dělá a proč? I ta trhanost záběrů mi vadila. Téma však silné se snahou chytit divákovu zvědavost. Rozuzlení nebylo až takovým překvapením. A ta hláška "pojď do mě, protože i my jsme v tobě", to na Richarda sedělo. Stal se z něho vyhořelý pošuk, co chce vyléčit rány své a obětí. Role mu neseděla, navždy ho mám v paměti jako boháče z Pretty Woman. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Letos už třetí film spojený s brutálními únosy žen. Zatímco konkurenti byly buď roztomile neohrabaní (Captivity) nebo výsměšně špatný (I Know Who Killed Me), tak The Flock je špatný přímo jalově. Film se v podstatě skládá jen z ježdění Gerea a Danes od jednoho hlídaného devianta k druhému. Občas proloženo návštěvou jakési budovy uprostřed města vypadající jak márnice, s igelity visících na zdech a dominami v každém koutě. A když už je únosce skoro chycen, tak vyběhne jeho magický nezranitelný pes, který pak skočí k únosci na pickup s neprůstřelným štítem. Fakt nechápu, proč po něm Gere nikdy nevystřelil. Ono kdyby se scénář zaměřil kontroverzně na společností utlačované devianty trpící úchylkami, za které oni sami nemůžou, tak by tohlo být moc zajímavé. Ta jedna pedofilova scénka se povedla. Ovšem se tak nestalo, a tak aspoň budou rochnit CSI fanoušci v režii, která je přesně to filtrově blikavé "cvak-vzum". A úplný závěr očekávaný ve vrácení se na začátek v podobě nějaké moudré hlášky, která byla vybrána dadaisticky hozeným kružítkem na lexikon moudrostí, to jen dodělá. To je tak vykonstruovaný nesmysl, že tam úplně stejně mohlo být "Myslím, tedy jsem." ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama